site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yeniden pazar çantası

Yeniden pazar çantası
02.01.2019
A+
A-

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yaklaşık 25 yıldır pazar çantaları başta olmak üzere çeşitli çanta ve kılıfların üretimini yapan Tahir Hazer, naylon poşetlerin ücretli olmasıyla birlikte pazar çantalarının yeniden yaygınlaşmasını beklediklerini söyledi.

1 Ocak’tan itibaren naylon poşetlerin ücret karşılığında verilmesini öngören uygulamanın yankıları sürerken bir zamanlar çarşı-pazar alışverişlerinde kullanılan pazar çantalarına rağbetin yeniden artması bekleniyor. Defalarca kullanılabilen dayanaklı çantaların üreticileri de yeni yıldan umutlu. Ebat ve kullanılan malzemeye göre fiyatları 3 ila 15 lira arasında değişen pazar çantalarının defalarca kullanılabilme özelliğiyle naylon poşetlere göre doğa dostu olduğunu belirten 65 yaşındaki Hazer, “45-50 sene önce cebimizde pazar çantamızla filemizle pazara çarşıya giderdik. Halkımızın çoğu masraf çantası diye adlandırırdı. O zamanlar kese kağıtları da vardı. Tabii zaman içerisinde naylon poşet yaygınlaştı ama son düzenlemeyle birlikte marketlerde naylon poşetler ücretli verilecek. Vatandaşlarımızın alışverişlerine yine pazar çantaları ile çıkacaklarını düşünüyorum. Yine rağbet oluşacaktır ama biz yıllardır üretimimize zaten devam ediyorduk. Vatandaşlarımız taşıma kolaylığı ve dayanıklılıktan dolayı pazar çantalarını tercih ediyorlardı. Biz de gelen siparişe göre üretim yapıyorduk. Ödemiş’in yanı sıra Aydın’ın ilçelerinde de pazar çantalarına ilgi vardı” diye konuştu.

50 YIL ÖNCESİNE DÖNÜŞ

Bengisu Mahallesi Kimyacı Sokağındaki dükkanında hem üretim hem de satış yaptığını anlatan Hazer, “25 yıl önce pazar çantası üreterek bu işe başladık. Zamanla tekstil firmalarıyla çalışıp takım elbiseler, abiyeler için kılıflar dikerek işimize devam ettik. Promosyon çantaların baskısını dikimini yaptık. Görünen o ki naylon poşetlerin yerini yeniden yavaş yavaş pazar çantaları alacağından üretimimiz artacaktır. Bir pazar çantası yıllarca eskimeden kullanılabiliyor. Özellikle masrafını alıp evine dolmuşla giden vatandaşlarımız için büyük kolaylık. Fiyatı da uygun. Pazar çantaları 45-50 sene öncesine dönecek gibi inşallah” dedi.

HaberTire

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.