site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yeni teknoloji ile tek şarjla 1 hafta prizden uzak duracaksınız!

Yeni teknoloji ile tek şarjla 1 hafta prizden uzak duracaksınız!
14.03.2016
A+
A-

Eğer bu yeni pil teknolojisi amacına ulaşırsa, ceplerimizi haftada 1 kez şarj etmemiz yeterli olacak.

Cihazlarımız enerji kullanımında ne kadar etkili hale gelirse gelsin, üreticilerin var olan enerji kaynağı lityum-iyon bataryalar ile yapabilecekleri şeyler oldukça sınırlı.

Ancak Güney Kore’denPohang University of Science and Technology araştırmacıları, küçültülmüş katı oksit enerji hücresi olarak adlandırdıkları bir teknoloji geliştirmiş durumda ve bu teknolojinin, günümüzdeki batarya teknolojisini cep telefonlarından drone’lara her alanda değiştirebileceğini iddia ediyor. Dahası, teknolojinin daha büyük boyutlara çevrilerek elektrikli cihazlarda da kullanılması mümkün gözüküyor.

Okulun raporuna göre bu yeni enerji hücresi, “minimum ısı kapasitesine sahip olan” boşluklu paslanmaz çelik ile ince film elektrolitleri ve elektrotları beraber kullanan ilk sistem.

Bunun sonucu ise hem performansın hem de dayanımın oldukça dramatik bir şekilde yükselmiş olması. Pohang’ın araştırmacılarının söylediğine göre, gerçek dünyadaki değişimler ile beraber bu teknoloji, bir saatin üzerinde uçabilen drone’ların veya haftada sadece bir kez şarj edilmeye ihtiyaç duyan akıllı telefonların üretimine imkan tanıyabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.