site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yeni Sayaç Bedelini Vatandaş mı Ödeyecek

Yeni Sayaç Bedelini Vatandaş mı Ödeyecek
26.01.2013
A+
A-

elektirik-sayaclari-2014-te-degisecekKullanımda 10. yılını tamamlamış elektrik sayaçları değiştirilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 10 yılını doldurmuş elektrik sayaçların yüzde 1,5 civarında daha az kayıt yaptığını, değiştirme konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) hazırlamış yönetmeliğinin bulunduğunu söyledi.

YENİ SAYAÇ BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK?
Bu yönetmelik çerçevesinde 2014 yılından itibaren kullanılan sayaçların değiştirileceğini belirten yıldız, “Sayaç bedeli, zaman zaman kamuoyunda tartışmalara yol açıyor. Biz sayacı değiştirmenin bizlere getirisinin daha fazla olduğuna inanıyoruz. Neden sayacın tamiri tadilatı tekrar sökülüp takma paralarıyla vatandaşımıza 40-50 lira olarak yansıtalım. Bu doğru değil, o yüzden bu sayaçların tarafımızdan yenileneceğini söylemek isterim. Bunun mekanizması kuruluyor. Özel dağıtım şirketleri bunu nasıl yapacaklar, finansmanını nereden sağlayacaklar, bunlar teknik konular, ama 10 yılını tamamlamış sayaçları değiştireceğiz, vatandaşlarımız bunun için bir bedel ödemeyecekler” dedi.

KAÇAKTA AVRUPA’NIN ALTINDAYIZ
Elektrik dağıtım şirketlerinin, yüzde 9,4 kayıp kaçak oranıyla Avrupa Birliği ortalamasının daha altında bir başarıyla çalıştıklarına dikkat çene Yıldız, ”Özel sektör bu çalışmalarda, genel manada başarılı olmuştur, bu başarılarını 3-4 ildeki sıkıntılar gölgelememelidir” dedi.

Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) işbirliği ile düzenlenen ”6. Sektör Toplantısı” açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğe Türkiye’nin kamu ve özel sektör olmak üzere bütün elektrik dağıtım şirketlerinin katıldığını, bunun da Türkiye’nin siyasi istikrarına ve enerji sektörüne duyulan güvenden kaynaklandığını vurguladı.

Enerji sektörünün, Türkiye’de artık kamunun üzerinde yük olmaktan çıktığını, adalet, sağlık, emniyet gibi farklı sektörlerin bir nevi finansmanında çok ciddi bir noktaya geldiğine işaret eden Yıldız, enerji sektörünün adeta bir prestij sektör haline geldiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.