site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yeni Mahallere Hizmet Birimleri Kurulacak

Yeni Mahallere Hizmet Birimleri Kurulacak
30.05.2014
A+
A-

baskan-muhtarlarla (2)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek tüm mahallelerin sorunlarını dinledi.

Selçuk Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcıları Atilla Aksoy, Ali Karakurt, Bülent Cinel ve Selçuk’a bağlı 14 mahalle muhtarı katıldı.

Yapılan toplantıda mahallelerin acil sorunları görüşüldü. Her muhtar, mahallesine ait sorunları belediye başkanına aktararak sorunlar not alındı. Mahalle muhtarları ile toplantıyı ayda en az birkere yapacaklarını dile getiren Başkan Bakıcı “ Her ayın son haftası Cuma günü saat 09.00’da muhtarlarımız ile bir araya geleceğiz. Her ay toplantımızın gündem konularını (imar, çevre, sosyal yardım gibi ) belirleyeceğiz. O konuda mahalle muhtarlarımız bize raporlarını sunacak ve ilgili daire amirimiz ve başkan yardımcımızda toplantıda yer alarak muhtarlarımızı da bilgilendirecek” dedi.

“Her mahallemize hizmet birimi açacağız”

6360 sayılı yasa gereği köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölgelere Haziran ayından itibaren hizmet birimi açacaklarını söyleyen Başkan Bakıcı “ Yasa ile belediyemize bağlanmış her mahallemize hizmet birimi açacağız. Örneğin Şirince’de “Selçuk Belediyesi Şirince Mahallesi Hizmet Birimi” adında idari bir bina yer alacak. O binada fen işleri, ruhsat, sosyal yardım, zabıta müdürlüğüne bağlı personelimiz görev alacak. Açılacak olan hizmet birimi sayesinde muhtarlarımızın da işi kolaylaşacak. Muhtarlarımız ile birlikte hareket edecek olan hizmet birimiz halkımızın sorunlarını en kısa zamanda çözüme kavuşturacak. Her mahalle de sorunlara yönelik plan dahilinde yürürsek sağlıklı ilerleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Merkezi yönetimin de desteği bütünüyle arkamızdadır”

Toplantıda Çarşamba günü Başbakan ile bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Bakıcı “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İzmir’e çok önem veriyor. Diğer ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu toplantıda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık iki buçuk saat görüşme fırsatımız oldu. Başbakanımız merkezi yönetim ile ilgili tüm hizmetlerin sonuna kadar sağlanacağını herhangi bir problem yaşandığında özel kalemine bilgi aktarabileceğimizi söyledi. Merkezi yönetimin desteği bütünüyle arkamızdadır. Bu da bizim şansımızdır. İmkanlarımız var iken kentimiz için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

“Muhtarlarımız mahallelerimizdeki temsilcilerimizdir”

Kentimizi halkımız ile birlikte yöneteceğiz diyen Başkan Bakıcı “ Bütün mahalle muhtarlarımız bu belirlenen toplantıların dışında benimle doğrudan irtibat kurabilirler. Her mahallemizde ne gerekiyorsa yapılacak. Bizim için her yer birdir. Her insanımıza ulaşacağız. Muhtarlarımızdan isteğim mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeleri ve rapor halinde bize sunmaları. Sonrası bizim için kolay.Muhtarlarımız mahallelerimizdeki temsilcilerimizdir Bizim amacımız hizmeti ayağınıza getirmek ve halkımızı mutlu etmektir. Kol kola girerek birlikte hareket ederek daha yaşanılabilir bir kenti birlikte oluşturacağız” dedi.

baskan-muhtarlarla (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.