site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yeni Kimlikler Nihayet Geliyor

Yeni Kimlikler Nihayet Geliyor
27.10.2012
A+
A-

Şuan kullanılan nüfus cüzdanları 2013 yılında tamamen ortadan kalkacak, yerine çipli kimlikler gelecek.

Pilot uygulaması Bolu’da yapılan ve başarılı olan yeni tip nüfus kâğıtları 2013’ün yatırım programına alındı. Programda “Gelecek yıl tamamlanacak” ifadesi dikkat çekti.

Bir süredir hazırlıkları süren ve TÜBİTAK tarafından hazırlanan polikarbon yeni kimlik kartları, sistemde mevcut nüfus kâğıtlarının yerini alacak. Üzerinde çip bulunacak olan kartlar, sadece nüfus bilgilerini içermekle sınırlı kalmayacak. Aynı kimlik kartı, devlet işlerinde, sağlık hizmetlerinde, yüksek öğretimde, finans işlerinde ve adli işlemlerde de kullanılacak.

Kartın altyapısı için de milli işletim sistemi kullanılacak. İçinde yer alan çipte, e-Kimlik ve e-İmza bilgileri de yer alacak. Yenilenmesi çalışmaları süren ehliyetlerin de e-Kimlik’e dahil edilebilmesi konusu ise henüz araştırma aşamasında. Bu gerçekleşirse ehliyet taşımaya da gerek kalmayacak.

6. KEZ DEĞİŞMİŞ OLACAK

Çipli kimlik kartlarıyla birlikte nüfus cüzdanları da 6’ncı kez değişmiş olacak.

Çipli nüfus cüzdanlarının çipleri içerisinde tüm nüfus cüzdanı bilgileri yer alacak. Bu bilgilerin yanında vatandaşın parmak izi alınarak verilecek.

Bazı vatandalar mevcut nüfus cüzdanlarının içine koyabilmek için kenarlarını kesip küçültmeye çalışıyordu. Çip’li nüfus cüzdanları kullanım açısından da son derece zarif olacak ve sürücü belgesi gibi cüzdanda rahatça taşınabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.