site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yeni Hastanenin Yeri Konusu Tartışmaya Açıldı

Yeni Hastanenin Yeri Konusu Tartışmaya Açıldı
13.09.2014
A+
A-

selcukchp (2)

Selçuk’ta Yapılacak Yeni Hastane Kamu Oyunda Tartışmaya Açıldı.

CHP Selçuk İlçe Başkanlığı Sağlık Bakanlığının talebi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Tarımsal Sanayi alanı içerisine yapılması planlanan hastane binası konusunda kamuoyu tartışması başlattı.

Yapılacak olan uygulama; Kamu yararına, Şehircilik İlkelerine ve Planlama esaslarına aykırıdır diyen CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım; ‘‘Yeni ve gelişime açık bir hastane Selçuk’un acil ihtiyacıdır. Ancak sağlık hizmeti gibi herkesi ilgilendiren önemli ve hata kabul etmez bir konuda ulaşılabilirlik ve geleceğe dönüklük açısından kamu yararı gözetilerek ve ortak akıl ile karar vermek gerekmektedir dedi.

Çözüm önerisi konusunda basına ve CHP Parti üyelerine bilgi veren Özge Yıldırım geçmiş dönemde Sağlık Bakanlığı ve İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünün teknik elemanları tarafından yerinde yapılan denetimler ve incelemeler sonucunda; Şu an itibariyle olması gerektiğini düşündüğümüz, hayvan pazarının karşısında bulunan ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi tarafından otogarın yapımı tasarlanan ve 2015 de yapımı bitecek olan otogarın bitişiğinde bulunduğu; İsabey Mah.3583 ada 1 parselde kayıtlı 12.976,44 m2 lik alan Yeni Hastane yeri olarak belirlenmiş ve Selçuk Belediyesinden bu yerin kamulaştırılması istenmiştir.

Bunun üzerine Selçuk Belediyesi hemen meclis kararı alarak bu yerin yeni hastane yeri olarak kullanılması için kamulaştırılma programına almış ve değer tespiti için komisyonlarını kurarak iş ve işlemlere başlamıştır.

Çözüm önerisi olarak yapılması gereken imar planlarında Hastane yeri olarak belirlenen bu yerin kamulaştırılması veya sürenin daha da kısaltılması isteniyorsa, yerin mülkiyet sahipleriyle anlaşmaya varılmak suretiyle Selçuk Belediyesinin mülkiyeti olan Tarımsal sanayi içerisinde ki arsalarla takas yapılmasıdır denildi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

selcukchp (1)

selcukchp (3)

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Selçuk’ta uzun süreden beri belediye icraatları hiç tartışılmaz başkan ne derse odur.Bırakın muhalifler dışında başkan kendi ekibine hele böyle basın bildirisi yapmak hak getire.Şimdi bu konular ve işler dolgun maaş alan danışmanlarla değil alana inerek anket yaparak belediyede bu işleri bilen ekibe sorarak yapmalıdır.Gerisi laf…

  2. Nuri dedi ki:

    Tartisan yine chp galiba

  3. Anonim dedi ki:

    sadece hastanemi problem parti üyesi olarak dikat ediyorum o kadar çok yanlış varki belediye tarafından yapılan, ama her ne hikmetse kimseden çıt yok başta vefa beye sesleniyorum artık yası bitirin şimdi çalışma zamanı bakın etrafınıza neler oluyor. belediyeye ait iş makineleri nerelerde çalışıyor neler yapıyor belediyeye ait yerlerde yapılan etkinliklerde düğün dernek vs. ücret alınıyormu alınmıyorsa kimlerden alınmadı. bunlar hangi partili. sizinde şeçim sonrasında bizlere açıklama yaparak anlattığınız kayıp otopark paraları ne oldu kimler ceza aldı kimler almadı halk bunları bilmeli bizlerde bilmeliyiz bikaç vatandaşın cep telefonuna yansıyan haberle görüntüyle sadece 3- 5 kişi tarafından değerlendirilir.bunları halka bi şekilde anlatın.

  4. selçuk dedi ki:

    bir şeye de itiraz etmeyin artık

  5. anonim dedi ki:

    eski belediye döneminde yaptırılmak istenen yerdeki mülk sahiplerini de açıklarsanız

  6. anonim dedi ki:

    Hastane yeri değiştirilirse eski hastane yeri ne olacak? Bundan en çok kimlerin çıkarı olacak? Planda bulunan ve kamulaştırması mahkeme tarafından tamamlanmak üzere olan hastane yerinin değişmesi için en çok kimler çaba harcıyor? Kendilerinin bundan bir çıkarı var mı ?

  7. Şehirci dedi ki:

    Planda bulunan hastane yerinin yasalara ve mevzuata uygun olduğunu biliyoruz , yenisi uygun olmadığı halde neden ısrar ediliyor? Ayrıca panda bulunan hastane alanı Sağlık Bakanlığı ilgili elamanlarının roporuyla uygun görüldüğü halde ne yapılmak isteniyor ? Bence belediye meclisi bu yanlışa dur diyecektir,

    1. Anonim dedi ki:

      yaw bunca sene neden yapılmadı demiyorsunu da. orası yanlış. burası uzak. vallahi ruhlarını teslim etseler size yine de yaranamazlar.

  8. Anonim dedi ki:

    Yandaşlar için merkezi yerlerde rant getiren alanlar açıyorlar. Çekirge sürüleri gibi 15 yıllık geç kalmışlığı 5 yılda tamamlamaya çalışacaklar. Ne de olsa Selçuk bakir bir yer. Talan edilecek çok yer var.

  9. ne garip dünya dedi ki:

    şuna bak yaaaa. sanki onlara soran oldu. tartışıyolarmış. vefayı nıye hala tartışmıyonuz.

    1. YETTİ.. dedi ki:

      Ya kime soracaksın. Kendi başına yapmayı mı düşünüyorsun. Siz kendinizi padişah falan mı zannediyorsunuz. Selçuk senin tapulu malın mı? Tabii ki bana soracaksın. Ben halkım. Benden oy istemeye geliyorsun ya, Doğru dürüst yorum yapın. Zeynel’e padişah olsun diye ya da sizin kraldan çok kralcı olmanız için oy vermedim. Seviyeyi iyice düşürdünüz. Sizin yüzünüzden verdiğim oy boşa gitti. Kendinize gelin hala daha zafer sarhoşluğunu atamadınız. Unutmayın zaman çok çabuk geçiyor.

  10. anonim dedi ki:

    bunca senedir hastane olmadı şimdi illa bi b.. atçanızya yerini bahane ediyonuz yazık size ya…

  11. anonim dedi ki:

    Hastane plandaki yerine, yani eski hapishanenin önündeki asfalta cepheli arazide yapılmalı. Hukuken ve şehircilik açısından doğrusu bu. Belediye burasını kamulaştırmalı, sağlık bakanlığına vermeli;Karşılığında da mevcut hastane mülkiyeti Selçuk belediyesine bırakılmalı. Belediye başkanımızın gerekli görüşmeleri yaparak bu işi başaracağına inanıyorum.

  12. Anonim dedi ki:

    geliştirişebilir olmalı. eklenebilir. kapasitesi arttırılabilir. hastane yapıldığı vakit kimse çevresindeki arsalarını/tarlalarını satmayacaktır. nasılsa imara açılacak diye. dolayısıyla etrafı dolacak ve yeni yapılan hastane de yetersiz kalacaktır. diyalize, kemoterapiye,ameliyata yine izmir, aydın, kuşadası ve tire yolları görülecektir. sağlık ocağı gibi hastane yapılacaksa işimiz zor. ümitler boşa.

  13. vatandaş dedi ki:

    neyin kavgasını ediyorsunuz hastane yapımı elbette vatandaşa sorulsun ama idarecilerde siyaset yapmadan en iyisini düşünmeli 12 dönümlük yer nerde olursa olsun yetmez selçukta zaten otopark sorunu var hastaneye ulaşıpta birde otoparkımı düşünecek vatandaş en kötüsü 25 dönümden az olmamalı