site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yeni Başvurular Yıl içerisinde devam edecek

Yeni Başvurular Yıl içerisinde devam edecek
16.02.2017
A+
A-

2016 yılı Aralık ayında KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL üst limitli sıfır faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine Selçuk’ta da oldukça yoğun ilgi gösterildi. Bu krediden 244 bin 980 işletmeden sadece 15 bin işletme sahibinin yararlanabileceği açıklandı. Esnaflar tarafından yoğun başvuru yapıldığı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği için 2017 yılı içerisinde yeni başvuruların devam edeceğini duyuruldu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Selçuk’taki esnaflardan da yoğun başvuru yapıldığını belirten Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, “Esnaflarımız ve işletme sahipleri için başlatılan Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine ilçemizden de çok yoğun talep oldu. Ancak krediye başvuran 244 bin 980 işletmeden sadece 15 bin işletme sahibi bu krediden yararlanabilecek. Bu yıl içerisinde kredi faiz destekleri devam edecek” dedi.

Son Başvuru 20 Şubat

Şu anda devam eden başvuruların 20 Şubat 2017 mesai bitiminde son bulacağını hatırlatan Güller; “KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğine başvuruda bulunmuş 244 bin 980 işletmeden söz konusu krediyi kullanarak KOSGEB tarafından destek ödemesi gerçekleştirilen işletmeler hariç olmak üzere gerekli şartları taşıyan yeni başvurular ile önceki başvuru sahipleri bu destekten yararlanabilecek” dedi.

Kredi üst limitinin 50 bin TL olduğunu, kredi vadesinin ilk bir yılında ödeme yapılmayacağını açıklayan Oda Başkanı Hayri Güller; “İşletme sahibi çekeceği 50 bin TL kredinin ilk yılı hiç ödeme yapmayacak. Bir yıl sonra üç ayda bir eşit taksitlerle toplam 36 ay şeklinde ödeme yapacak. Kredinin tamamı sıfır faizle olacağı gibi başvurusu bulunan ve gerekli şartları taşıyan tüm işletmeler bu uygulamadan yararlanabilecek” diyerek bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyen işletme sahiplerini Oda Başkanlığına beklediklerini kaydetti.

Haber: Nilüfer Öztürk Silay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.