site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yeni Asparagas, Yok Artık Yeni Asır

Yeni Asparagas, Yok Artık Yeni Asır
01.09.2014
A+
A-

Untitled-1ff

Son dönemlerde iktidara yakın bir yayın politikası ile hayatına devam eden Yeni Asır Gazetesi Selçuk hakkında yaptığı haberle yine ‘yok artık’ dedirtti. Selçuk’ta seçim sonrası yapıldığını iddia ettiği değişiklikleri okuyan vatandaşlar ”Acaba başka bir Selçuk daha mı var?” diye sormaktan kendilerini alamadılar. Ege’nin köklü yayın organı Yeni Asır gazetesinin Selçuk’ta değişim başladı başlığı ile vermiş olduğu haber hem sosyal medyada hem de Selçuk Kamuoyunda alay konusu oldu.

Bir zamanlar Ege ve İzmir’in en güvenilir gazetelerinden birisi olan ve objektif haberleriyle halkın gönlünde taht kuran Yeni Asır gazetesi bugünlerde yandaşlıkta sınır tanımıyor. Gazetenin 23 Ağustos Cumartesi günü altıncı sayfasında Tolga Tekin imzası ile yayınlanan haberde Selçuk’ta yapılmamış birçok projeyi yapılmış ve hizmete açılmış gibi gösteren gazete okuyucularını şaşırttı.

İşte Yeni Asır Gazetesinde ki o haber:

“Yerel seçimlerde, AK Parti ile CHP’nin büyük rekabet yaşamış olduğu ilçelerden biri olan Selçuk’ta ipi AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı göğüsledi. Bakıcı, hayata geçirmeye başladığı icraatlarıyla, ilçe halkından olumlu puan almayı başardı. Bakıcı, vatandaşların rahatça vakit geçirebileceği 14 Mayıs ve Zafer Mahallerinde Seyir Terasları ve birçok rekreasyon alanları projesini hayata geçirdi. İlçeye olimpik yüzme havuzu ve spor salonu kazandıran Bakıcı, içerisinde cep sinemalarının yer alacağı Gençlik ve Kültür Merkezi yaptı. Ayrıca ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat bir tatil geçirebilmeleri için Pamucak’ta her 300 metre de bir duş, tuvalet ve büfelerin yer aldığı alanlar oluşturuldu. İstihdam sorunu konusunda da çalışmalar yapan Bakıcı, yeni mahallelerde çalışanları orada oturanlardan seçiyor’’ diyor gazetenin haberinde.

Şimdi haberi hazırlayan arkadaşımıza soruyoruz;

-14 Mayıs ve Zafer Mahallerinde yapıldı dediğiniz Seyir Terasları acaba nerde? Yada bilen gören giden var mı?

-Rekreasyon alanları projesi hayata geçirildi diyor haberde acaba bu alanlar nerede?

-Olimpik yüzme havuzu kazandırıldı diyor acaba nerede olimpik yüzme havuzu? Eğer ki diyorsanız ilçe de bir Belediye Yüzme Havuzu var. Hatırlatalım o tesisler Kamil Subaşı zamanında yapıldı.

-Spor salonu kazandırılmış diyor sayın yazar acaba nerede bilen var mı?

-İçerisinde cep sinemalarının yer alacağı hizmete açılan Gençlik ve Kültür Merkezini gören var mı?

-Pamucak’ta yapıldığı söylenen her 300 metrede ki duş, tuvalet ve büfeleri gören var mı?

-İstihdam sorunu konusunda çalışmalar yapıldı diyor sayın gazeteci arkadaş nerede ne yapılmış beş ay içinde de işsizlik sorunu çözülmüş.

Haberi yazan arkadaşım, Ya Biz Selçuk’ta Yaşamıyoruz Ya Siz Hiç Selçuk’a Gelmediniz?

Yorumu siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.

yeniasir

YORUMLAR
  1. Bir dost dedi ki:

    Ben bütün bunları geçtim şu sivri sineğe bir çözüm bulsunlar önce. Kaç yaz sivrisineksiz geçirdiğimiz yaz aylarında bu sene sinek besliyoruz maşallah. Şu gülen yüzünü sineklere göstersene.

  2. vatandaş dedi ki:

    Daha iyi ya başkana yol göstermiş bunları yap yoksa senide gönderir bu Selçuk halkı diye uyarı ile karışık tüyo vermiş kendi bilir…Selçuk halkı teraziyi iyi kullanır.

  3. selcuklu dedi ki:

    inanın arkadas dogru söylüyor bu sene sinekten dogru dürüst balkonda oturamadık ayrıca 2 günde bır ilaclanıyor ama sineklere her halde vitamin yerine geciyor

  4. Vatandaş dedi ki:

    Gazetede erkenden yazılmış demekki yapılacak hepsi merak etmeyin

    1. Anonim dedi ki:

      Vatandaş sen Yeni Asırı bile geçmişsin..

  5. Bir Vatandaş dedi ki:

    Bu haberi yeniasır gazetesinde okuduğumda kendi kendime çok güldüm.Acaba benim yaşadığım Selçuk mu yoksa başka bir Selçuk daha mı var.Yeniasır kendince doğruyu yazmış diye düşündüm,çünkü yeniasır gazetesi yandaş medyanın yerel gazetesi olmuyor mu,bu yazı da normaldir.Birileri yapacaklarını gazete yazmış diyor sana sormazlar mı 4 yıl sonra seçim var ama bunun ilk 6 ayı bitmiştir.ikinci 6 ayda öyle geçer birde bakmışsın seçim geldi yine aynı vaatler karşımızda yapamayacağın işler için söz verilmez.İş yapmaları için sokakta hakaret içermeden söz veripte yapılmayan işler için eleştirmek lazım ki belki yerel yönetimi harekete geçirebiliriz

  6. efes dedi ki:

    sivrisineğe katılıyorm ilk defa bu kadar çok üstelik atan kişi bizim sokaktan geçmiyr

  7. selcuklu dedi ki:

    Yaz arkadaş hadi bu haber diye yapan yalaka utanmadida bu bilgileri veren selcuktaki hangi yetkili ise oda bu bilgileri verirken de mi utanmadi nerdeymis bu seyir teraslari bi selcugu seyredelim ya arkadaşggülünç duruma düşmeyin azicik edep insanlarla bu kadar alay edilmez selçuk habere tskler bu bilgiyi kamuoyuyla paylastigi için

  8. ;smail YILDIRIM dedi ki:

    Evet,değişim başladı;şöyleki:15 yıldır sivrisineği unutan Selçuk Halkı tekrar sivrisinek ısırığıyla tanıştı;park ve bahçeler bakımlıydı,şimdi ise çöplük olmaya aday;günde iki kez boşaltılan çöp konteynerleri artık 1 kez boşaltılıyor,Selçuk Halkı çöp kokusuyla tanışmanın değişimini yaşıyor anlayacağınız.. Cafelerde eksikleri olsa da belli bir kalite gözetilirdi,şimdi ise bildiğiniz belediye çay bahçesi,ahbap çavuş ilişkisiyle çay içip parasını ödemeyenler, birayı şişesinde isteyip masada zontalık yapanlar ve hatta para vermeden gidenler…Peki başkan ne yapıyor? söyleyeyim:objektiflere poz veriyor,plaket alıyor,halay çekiyor,pilav günlerine gidiyor. Birileri ona halkla içiçe olmasını ve sürekli gülümsemesini söylemiş olmalı. Yanlış yoldasınız sayın başkan;zira karşınızda Türkiye’nin en zeki seçmen kitlesi var. Bunu anlamak için,son cumhurbaşkanlığı seçimi oy dağılımına ve bir önceki belediye meclis üyeliği dağılımına bakmanız yeterli.

  9. Vatandas. dedi ki:

    Baskan ilk bir ayda yetersiz oldugunu gösterdi. Kadrolaşmadan anlaşılan beş yil icraatsiz gececek. Sanirim sonu 84-89 yillari arasindaki başkan gibi olucak. Arkadaslarin dedikleri gibi sineklere care olsun yeter baska bisey istemiyoruz.

  10. Anonim dedi ki:

    bu anlatılanlar selçukta mi 🙂
    yalancıyı ne yapalım diye sorsak?

  11. Öyle biri dedi ki:

    Başkanı Selçuk halkı seçti , 3 dönem işler hizmetler yolundaydı
    Neden seçimi kaybetti ; sabır edin biraz ; sihir beklemeyin
    Muhalefeti alışkanlık edinmiş birileri

    1. selçuk dedi ki:

      katılıyorum arkadaşım bunlar sırf muhalefet yapmak için muhalefet yapıyorlar

  12. Anonim dedi ki:

    Sanırım bazı arkadaşlar hayal kırıklığına uğramışlar çevre temizliği ve sivri sinek konusunda biraz dertliler.Bu konudaki sorunların yaşanmasını başkana bağlayıp yetersiz olduğunu söylüyorlar. kendi bakış açılarına göre aklı olabilirler
    Bende diyorum ki sorunları dile getirelim sorunun sebeplerini çözüm yolları konusundaki fikirlerimizi de söyleyelim.
    örneğin Yıldırım soy isimli arkadaşımın fikrini almak istiyorum belediyenin çalışan kadrosu değişmediğine göre temizlik, park bahçeden sorumlu arkadaşlar ve ilaçlamadan sorumlu yöneticilerde değiştirilmeden yerlerinde durduklarına göre uzun süreden beri bu işi de yapıyorlar 15
    yıllık tecrübelileri de var size göre yöneticilerin işlerini yapmasını Belediye başkanımı engelliyor
    çözüm için Bu konuda ne yapılabilir Eski başkanı yeniden belediye başkanı olsa sorunlar halledilebilirmi?

    1. ............. dedi ki:

      git bak bakalım kimlerin yeri değişmiş ozaman anlarsın herkesin yeri değişti nerdeyse 😉 güzel bir söz var yeri elmişken söyliyeyim (İLGİLİLER BİLGİSİZ BİLGİLİLER İLGİSİZ) ANLAYANA TABİ

    2. KOMEDİ dedi ki:

      Belediyenin etkin, tecrübeli ve görev bilinci yüksek amir ve memurlar kızağa çekildi. Yerlerine getirilen yeni görevliler belediyecilikten bi-haber şişmiş egolarını tatmin etmekle meşguller. Sende kalkmış hala daha eski memurlara b… atıyorsun. Hem suçlu hem güçlü buna denir..

    3. NOT.. dedi ki:

      Sivrisinek ve kara sinekler ile mücadele edecek birimin müdürü seçimden sonra Zeynel Beyin atadığı Fadime Hanımdır.

      1. Anonim dedi ki:

        Halk toplantılarında ilaçlamayla ilgili şikayetlere yanılmıyorsam Osman bey cevap veriyor Fadime hanım değil yanılıyormuyum

        1. Anonim dedi ki:

          Evet yanılıyorsun. O birimin müdürü Fadime Hanım. Yapılan veya yapılmayanlardan müdür sorumludur. Osman Bey müdürden emir alan bir çalışandır. Halk toplantılarında bulunması müdürün sözcülüğünden ibarettir.

          1. Anonim dedi ki:

            anonim niçin engin bilgilerinden bizi mahrum ediyorsun.kızağa çekilen ayrılan veya ayrılmak zorunda
            kalan müdür amirlerimizi hatta seçime girmeyen meclis üyelerimizin yaptıkları hizmetleri anlatmak onları hatırlatmak yeni Başkanımıza belediye yöneticilerine ve meclis üyelerimize yol gösterici olabilir.
            tekrar rica ediyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

        2. Anonim dedi ki:

          Evet yanılıyorsunuz. Fadime Hanım Çevre Sağlık müdürüdür. Yapılan ve yapılmayan tüm işlerden sorumludur. Osman Bey o serviste çalışan bir memurdur, servisin sözcülüğünü yapmaktadır. Hiç bir bilgi birikim ve deneyim olmadan tepeden inme gelmiş müdürlerle bu iş bu kadar olur.

          1. Anonim dedi ki:

            anonim verdiğin bilgiler belediyedeki sorumlu yöneticilerin kimler olduğu konusunda aydınlattığınız
            için öncelikle teşekkür ederim. Halk toplantılarına katılıp Sayın Başkanımıza Halk toplantılarında
            halkın şikayetlerini dinledikten sonra şikayetlerin nedenleri ve çözümü konusunda sorumlu müdürleri değilde hiçbir sorumluluğu olmayan müdürlük sözcülerine ve memurlara sorunun çözümü konusunda emir vermesinin sebebini sormamız gerekiyor. Osman bey konusunda da haklısınız sanırım ben
            sorumlu yönetici olduğunu zannetmiştim ona da haksızlık etmişim. Osman beyin sigortacı olduğunu
            ilaçlama konusunda bilgisinin olmayabileceğini düşünemedim.
            Anonim bey sizden ricam başarılı olup ta işin ehli olan ve yeni başkan tarafından kızağa alınan müdür amirler konusunda da aydınla tırsananız hem başarılı olanları anmış hemde yanlış yorumların önüne geçmiş olursunuz teşekkür ederim
            .

          2. Anonim dedi ki:

            Onu da sana bırakıyorum.

    4. Anonim dedi ki:

      Arkadaş sen herhalde Selçuk’ta yaşamıyorsun. Belediyede kim nerde çalışıyor bir zahmet öğren de böyle komik durumlara düşme…

  13. selcuklu dedi ki:

    ananim arkadas ben selcuk ta yasıyorum a partisı b partısı benı ilgilendirmez bu senedeki sivri senegi daha önce görmedim ben ondan bahsediyorum refah icin de yasamak istiyorum selcukta

  14. Yaz dostum dedi ki:

    Bu Selçuk’ta ne zaman işler yolunda gidecek,önceki başkan çok başarılı idi de halk ona vermedi büyük şehire verdi.Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık ara derme çatma adaya chp’li seçmen oyunu verdi.Akp nal topladı.Selçuk halkı bu iştende bir şeyler öğrendi.Bir daha seçimde böyle giderse boş atacaktır.Bu seçilenlerin ve seçim kaybedenlerin Selçuk’u yönetme yeteneği yok ama yandaşlarına her türlü olanağı sağlama yeteneği on numara bunu da seçmen biliyor artık, meydana çıkacak olan başkan adayları nasıl yanıt verecek ve oy isteyecek?

  15. anonim dedi ki:

    secim zamanı gelir herkez atar tutar koltugun başına gecer. daha sonra halkı unutur. unutmayın bu seçimi akp kazanmadı. kazanan vefa gülgüre karşı olanlar kazandı . gene aynı tas aynı hamam

    1. Anonim dedi ki:

      doğru tespit üreten yeni bir belediyecilik anlayışı beklerken yanıldık gibi.Biraz olsun ak partili belediyeciliği görebiliriz düşüncesindeydim ama öyle olmadı.

  16. selçuklu dedi ki:

    Evet arkadaşlar bu sene sivrisinek var nedenini araştırın hemen çamuru başkan Zeynel Bakıcıya atmayın ,Sivri sinekle mücadele şubat -mart aylarında larva döneminde yapılmalı idi sinek bolluğundan dolayı bu çalışmanın yapılmadığı ve günümüzde sinek bolluğunun olduğu görülmektedir. Sizin anlayacağınız o dönem belediye başkanı Vefa ÜLGÜRDÜ sanırım

    1. Anonim dedi ki:

      Selçuklu çok komiksin sivri sinekler mayıstan sonra olur sıcaklar olmadan sivri Sinek mi olur mayıs ayında Başkan kimdi?

  17. vatandaş. dedi ki:

    ABİ BU PROJELERİ YAZ DİYENİ BULUCAN İLK ÖNCE SONRA DA YAZANI … KEŞKE BUNLAR OLSADA HALKIMIZ FAYDALANSA BEYAAA. AMA NERDEEEEEEEEEEE? SİVRİSİNEKLER BU YIL SEÇİM HAZIRLIKLARINDA Kİ EKONOMİSİ SİNEKLERİ YOK ETMEYE DEĞİL HEP BAŞKA ŞEYLEREYOK ETMEYE HARCANDI DİYOR BİRİLERİ… HANGİSİ DOĞRU SÖYLÜYO ACABA…

  18. selçuklu dedi ki:

    Sevgili anonim komik olduğumu yazmışsın belki komik olabilirim ama araştırırsanız sivri sinekle mücadelenin sivri sineklerin göller ve bataklıklara larva döneminde ilaçlama yapılarak üremesinin engellenmesi gerekli olduğunu her yıl bu mücadelenin şubat mart aylarında yapıldığında etkili olacağı düşüncesi ve kanaatindeyim . Bu güne kadar sinekle Mücadele öyle olmuştur ve öyle olmalıdır ki fazla sinek olmasın yumurta döneminde üremesi engellensin istersen biraz araştır.

    1. mendakka dukka dedi ki:

      Haşere mücadelesi top yekün bir çalışmayı gerektirir. Yok larva döneminde ilaçlanmamış geçin bunları. Hizmet vereceksin. Bahane üretmeyeceksin. Bu işlerin zor olduğunu bilmiyormusunuz. 15 yıl boyunca sürekli desteksiz salladınız. Şimdi sıra muhalefette. Hiç kızmayın. Bu işler böyle. İşine gelmeyen çeker gider…

  19. bla bla blaaa dedi ki:

    bla bla bla bla yeyin birbirinizi ama gidin başka yerde yeyin. Akpmiş Chpmiş bırakın bunları hizmet bekleyin iyiyi taktir edin kötüyü eleştirin. Belediye birilerinin babasının çifliği oluyor ve istedikleri gibi hareket ediyor. Tek suçlu müdürlerdir.Memuru Amiri kontrol eder eksikse uyarır ama nerde herkes olmuş abi kardeş kimsenin umrunda değil hizmet gidiyor mu gitmiyor mu herkes bakıyor saat 5 olsun evıme gideyim. Bu sinek ve pirelere bi çare bulun gerçekden yakışmıyor Selçuka Herkese 2015 de sineksiz ve piresiz bir yaz diliyorum.
    Gazete haberinin gerçekleşmesini umut ediyoruz.
    Başka sözünü tutarsa önümüzdeki seçimde yine başkan olur ama tutmazsa kralına yol vermiş Selçuk ….sına hiç acımaz.