site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yazıcı: İlk 3 Madde Değişse Kıyamet mi Kopar

Yazıcı: İlk 3 Madde Değişse Kıyamet mi Kopar
31.05.2013
A+
A-

kiyamet-mi-kopar

Hayati Yazıcı Anayasa’nın ilk 3 maddesinin değiştirilmesini bu sözlerle savundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni anayasa yapım sürecinde değişmez maddelerin de yeniden yazılabileceğini savunarak, “O maddeler yeniden yazılırsa kıyamet mi kopar?” dedi.

“NİYE DEĞİŞMESİN?”

Milliyet Gazetesi’nin toplantısına konuk olan Bakan Yazıcı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“1982 Anayasası’nın hak ve özgürlükler açısından sakıncalar içerdiği, egemenlik hakkının kullanılması konusunda millete ortak kurumlar oluşturduğu ve belki Türkiye’nin yaşadığı o darbe süreçleri itibarıyla, anayasada var olan egemenliğin kategorize edilmiş olduğu söylenebilir” diyen Yazıcı;

“Değişmez madde var bunlara dokunursan olmaz, diyor. Ona değişmez madde niteliğini kim verdi? Niye değişmesin? Türkiye’nin başkenti, bayrağı, marşı, cumhuriyeti, nitelikleri değişmez. Buna kimsenin bir itirazı yok. Ama o maddelerHAYaTI-YAZICI yeniden yazılırsa kıyamet mi kopar? Ona değişmez niteliği veren kim? Ona darbe ürünü dememişler. Diğer maddeleri darbeciler yaptı diye değiştireceksin, o 3 maddeye ‘değişmez’ niteliğini darbeciler vermiş onu koruyacaksın. Böyle olmaz. Bunu söylerken, onları değiştirelim yerine başka şeyler koyalım demiyorum ama anayasa yapma hakkı millete aitse millet o anayasayı yapar.” yorumunda bulundu.

‘Bırakın anadili konuşulsun’
Anadil tartışmalarına da değinen Yazıcı; “İlk bakan olduğumda, bir mülakatımda bir gazeteci bana eğitime yönelik sorular sordu. ‘Okullarda İngilizce, Arapça, Fransızca okutuluyor. Buna benzer diller de seçimlik olabilir’ dedim. Bunu manşete almıştı. O dönem ana muhalefet partisinin genel başkanı hemen demeci kaptı. ‘Bak bak’ dedi, Başbakan’ın en yakın adamı, baklayı ağzından çıkarttı’ dedi. Bugün benim o gün söylediğimin çok ötesinde farklı şeyler söyleniyor. Anadil… Ne demek ana dil? ‘Ananın dili’ demek. Değil mi? Devletin resmi dili olur; yazışma dili olur ama adamın anadili başkaysa ne yapalım? Adam konuşsun onu. Bunları konuşamıyorduk ve bunları birileri istismar ediyordu. Çok kararlı bir duruş içerisindeyiz” dedi.

Anayasanın Değiştilemez İlk 3 (Üç) Maddesi Nedir?

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı Atatürk milliyetçiliğine bağlı başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3. – Türkiye Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı şekli kanununda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    asıl kıyamet size birgün kopacak ya bakalım ne zaman milletin ayranı kabarmaya görsün.

  2. selçuklu dedi ki:

    iyice saçmalamış neyapmak istediklerini bunlarda bilemiyor artık nasılki islamın şartları varsa tek kitabımız kuran ı kerimse bunaları bu ülke bu bayrak altında kimse bugüne kadar tek kelime etmeden tartışmadan kabullenmişse sizde madem bu ülkede yaşıyorsanız kabulleneceksiniz bizler bu ülkede müslüman olarak ve laik cumhuriyet devletinde müslüman olarak doğduk amerikada doğmadık biz sayın beyfendi

  3. ATOM dedi ki:

    Siz çok fazla hayal görüyorsunuz hayati bey böyle bişey yapmaya kimsenin gücü yetmez

  4. İsimsiz dedi ki:

    Sevgili selçuklu kardeşim. Yorumunu çok beğendim ama bir eksiği var sanki.
    “iyice saçmalamış neyapmak istediklerini bunlarda bilemiyor artık nasılki islamın şartları varsa tek kitabımız kuran ı kerimse bunaları bu ülke bu bayrak altında kimse bugüne kadar tek kelime etmeden tartışmadan kabullenmişse ”
    Bu bölümde eksik şu ki. Kimse hiçbir şeyi kabullenmemiş. Yakılan Kuranı Kerim Ler, İslam Bilimleri ve Kuranı Kerim Tefsir, Meal kitaplarının örgütsel döküman sayılması, camiye giden insanların fişlenmesi. Allahı ana insanlara gerici yobaz devlete düşman ilan edilmesi. Allahı ana insanların FBI, Mossad MI6 KGB ajanı ilan edilmesi vs. vs. vs. Camilerin ahır yapılması. Camilerin yıkılması. vs. vs. vs. Kuran Kurslarının basılması, kapatılması, Kuran kurslarına maddi ve manevi destek olanlara işkencelerin yapılması vs. vs. vs. İmam hatipe giden öğrencilere burs, para ve tehdit yoluyla düz liseye gitmeleri için çalışılması baş örtülerinin açılması için baskı yapılması. Örtünen insanların aşağılanması. Türlü hakaretlere maruz bırakırması vs. vs. vs. İstersen daha saymayayım.

    Gelelim ATOM kardeşim sana;
    Güç nereden alınır. Kim gücünü desteğini nereden alır. kurtlar vadisinde görürdüğü üzere bu ülkede adam öldürüpte hapse girmeyen sicili tertemiz olan terminatör tipinde suikastçılar var. Evinde ölü bulunanlara bakın. Bu insanlar gücünü nereden alıyor. ANAYASA DAN MIŞ. Özür dilerim ama devleti koruyacam diye evinde milleti öldüren insanlar gücünü anayasandan alıyor ise, bu ülkenin cumhurbaşkanını zehirleyen insanlar gücünü anayasadan alıyor ise. Olmaz olsun böyle anayasa. Gerek yok. Dürülüp bükülüp istenildiği yere konulsun. Bu anayasa darbe anayasası bu anayasanın meşrutiyeti yok. Ha şimdi yapacakları ana yasayı da istedikleri gibi yaparlar referanduma götürürür refarandumda %60 kabul edilirse üç madde diğe bir şey kalmaz. Tabi refarandumda kabul edilmezse yine sıkıntı yok. Ama mevcut anayasa da söz de Atatürkçülükten, sözde laiklikten, sözle sosyal hukuk devletinden, sözde demokrasiden, sözde vatanseverlikten başka hiçbir şey yok. Hepsi sözde.