site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yaz Geliyor, Göbekler Nasıl Eriyecek

Yaz Geliyor, Göbekler Nasıl Eriyecek
22.06.2014
A+
A-

Yaz geliyor, göbekler nasıl eriyecek

Havaların yavaş yavaş ısınması ile birlikte hem kadınlar hem de erkekler göbeklerini nasıl eriteceğini düşünmeye başladı. Suzan Gerdan yaz gelmeden önce bazı tavsiyelerde bulundu.

TORBALILARIN zaman zaman sorularını yanıtlayan Diyetisyen Suzan Gerdan ‘göbeğimizi nasıl eritebiliriz’ sorusuna cevap verdi. Biyolojik özelliklerin yanında modern yaşam şekli, stres, çalışma saatleri, beslenme biçimi de hep bu sorunu destekler şekildedir diyen Suzan Gerdan yapılması gerekenleri şöyle aktardı: “Günümüzde hareketlerimizi olabildiğince kısıtlayıp hareketsiz bir yaşam ortamı yaratan güya rahat ettiren her şey çok makbule geçmektedir.

Gerdan; Gelişmiş Ülkelerin Ortak Sorunu: Göbek! Vücudumuzdaki yağın öncelikle toplandığı bölgeler yaşa, cinsiyete, yapısal özelliklere göre değişiklik gösterir. Bu bölgelerin içinde de gerek estetik olarak gerekse sağlık problemleri açısından en önemlisi karın bölgesinde toplanan yağlardır; yani “göbektir”. Kadınlarda özellikle doğumdan sonra ve menopoz döneminden sonra karın bölgesinde yağlanma görülür. Erkeklerde ise fazla yağları özellikle karın bölgesinde depolama eğilimi vardır ve bu yaşla beraber metabolizmanın yavaşlamasıyla artar. Günümüzde artık genç insanların hatta çocukların bile hatırı sayılır bir göbeğe sahip olduğunu görüyoruz. Tabii ki bu beslenme alışkanlıklarıyla çok yakından ilgilidir. Çünkü bir egzersiz alışkanlığı yok ve harcadığımızın çok çok üstünde kalori alıyoruz. Üstelik bu kaloriyi sağlıksız, besleyici özelliği olmayan gıdalardan alıyoruz.”

‘AŞIRI OLMADIKÇA VÜCUT YAĞLARI DOĞALDIR’

VÜCUT yağının yüzde 50’si derinin hemen altında, geri kalanı ise kasların arasında olduğunu belirten Gerdan “Karın bölgesinde bir miktar yağ olması doğaldır. İç yağların başlıca amacı iç organları korumaktır. Bu nedenle karın yağlarının tamamını yakmak ve tamamı kaslı bir karna sahip olmak biraz da insan doğasına meydan okumaktır. Bunu başarmanın bu denli zor olmasının başlıca nedeni de budur. Karın yağlarının çok fazla olması estetik görüntünün kötü olmasının yanında kalp hastalığı, diyabet, iç organların yağlanması sonucu fonksiyonlarının bozulması gibi birtakım rahatsızlıklara davetiye çıkartmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğunca az yağlı bir vücuda sahip olmak sağlıklı olmanın da bir göstergesidir denilebilir. Göbek yağları için “Mucize” çözümler yoktur. Çözüm, disiplinli ve bilinçli beslenme + egzersizdir. Göbek yağlarını yakmak için pek çok insan çaba harcadığı hâlde bunlardan pek azı başarıya ulaşmaktadır. Çünkü bunu başarabilmek için doğru bir yöntem izlemek gerekir. Mucize gibi sunulan bazı diyetler ve bazı egzersiz makineleri aslında sizi hedefinize ulaştırmaktan çok uzaktır. Göbeğinizi eritmek için yapmanız gereken, diyet ve egzersizi disiplinli bir şekilde yapmak ve sürdürmektir. Aslında bu, başlangıçta zor görünebilir; fakat gerçekten doğru bilgiye sahip olup bunu disiplinli bir şekilde yaparsanız hedefinize adım adım ilerlemeye başlarsınız” dedi.

GERDAN: YAŞAM BİÇİMİNİZDE KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM GERÇEKLEŞTİRİN

YAŞAM biçiminiz konusunda köklü bir değişiklik yapmakla ilgili motivasyon ve zihinsel hazır oluş çok önemlidir diyen Suzan Gerdan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer zihinsel olarak hazır değilseniz diyet ve egzersiz konusundaki girişimlerinizin yarıda kalma ihtimali çok yüksektir. Kimse sizden tüm alışkanlıklarınızı birden değiştirmenizi bekleyemez. Kararlı olun ve değiştirilebilmesini en mümkün gördüğünüz şeylerden başlayın. Başardıkça listenize hedef konusunda yeni maddeler ekleyin. Belki görüntünüz dolayısıyla çok rahatsızsınız ve bunu hemen yapmak istiyorsunuz. Fakat şunu kabul etmelisiniz ki; yılların birikimi olan göbeğiniz sizin istediğiniz gibi kısa sürede gitmeyecektir. Göbeğinizi eritmek çok yönlü bir disiplin gerektirir. Sadece egzersiz ya da sadece diyetle hedefinize ulaşmanız çok uzun zaman alacaktır. Bu sırada da kuvvetli ihtimalle siz çoktan vazgeçmiş olacaksınız. Sadece egzersizle yağ yakmak profesyonel atletlerin başardığı bir şeydir. Genellikle normal bir kişinin yapısı egzersizle yeterince kalori harcamaya uygun değildir. Diyet konusuna gelince; sadece diyetle de istenen miktarda kalori açığı oluşturulamaz. Zira bunu hedefleyen çok düşük kalorili diyetler vücut üzerinde çok fazla olumsuz etki yapmaktadırlar.”

HABER: torbaliege.com-SERKAN GÜNBAY

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.