site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yatak Odası Taşırken İşinizi Kolaylaştıracak 5 Öneri

Yatak Odası Taşırken İşinizi Kolaylaştıracak 5 Öneri
28.11.2015
A+
A-

Evinizi taşırken sizi en çok uğraştıracak alanlardan biri yatak odasıdır. Genelde büyük ve ağır mobilyalar burada olduğundan taşınma süreci biraz zorlu geçebilir. Özellikle yatak ve gardrop gibi büyük eşyaların taşınması konusunda hassas oluruz. Bu sebeple evden eve nakliyat firmalarının mobilyaları taşırken mümkün olduğunca dikkatli davranmalarını rica ederiz.

“Yatak odasının mobilyaları nasıl taşınmalı”, “hangi eşyaları nereye koymalı”, “eşyalar nasıl paketlenmeli” bu gibi konularda fikir sahibi olmanız bu aşamada işinizi kolaylaştırabilir. Sizler için yatak odası taşıma sürecini kolaylaştıracak birkaç öneriyi bir araya getirdik.

1. Eşyalarınızı gözden geçirin
Yatak odanızı taşırken yeni evinizde kullanıp kullanmayacağınız eşyaları gözden geçirin. Yeni evinizin yatak odası bir öncekinden daha küçükse bazı eşyalarla vedalaşmanız gerekebilir, ya da o eşyanızı evinizde uygun olan başka bir alana koyabilirsiniz.

Taşınırken odanızdaki fazlalıklardan da arının. Yeni eşyalarla evinize daha güzel ve ferah bir başlangıç yapabilirsiniz. Hem az eşyanızın olması nakliyat masrafını da azaltacaktır.

2. Yerleşim planını önceden yapın
Yatak odanızın yerleşim planını önceden belirleyin. Odaya koyacağınız mobilyalar odanızın boyutuna ve şekline uygun olmalı. Neyi nereye koyacağınızı, eşyaların sığıp sığmayacağı konularını netleştirin. Elinize bir metre alıp odanın yüksekliğini ve genişliğini ölçün. Dolabı koymak istediğiniz yeri, yatağın bulunacağı alanı, şifonyeri koymayı düşündüğünüz bölümün ebatlarını belirleyip ona göre bir yerleşim planı oluşturabilirsiniz.
Mobilyaların nereye konulacağını önceden belirlerseniz, nakliyat firmasını o şekilde yönlendirebilirsiniz. Bu sayede nakliyat firması eşyaları belirlediğiniz yere koyar.

3. İhtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri bir arada toplayın
İşinize yarayacak paketleme malzemelerinden edinin. Koli, balonlu naylon, ambalaj kağıdı streç, koli bandı, gazete kağıdı, makas ve koliler için etiket bulundurun. Eşyalarınızı sarmak için battaniye ve havluları da kullanabilirsiniz.

4. Büyük mobilyaları parçalara ayırarak taşımak daha kolay
Çift kişilik yataklar, büyük mobilyalar, masalar, şifonyerler, komodin, kanepe gibi mobilyaları tek parça halinde taşımak oldukça zor oluyor. Çoğu oldukça büyük olduğundan taşındığınız evin kapısından sığmayabiliyor. Bunları parçalara ayırarak taşımak daha kolay oluyor. Böylece hem olası zararların önüne geçmiş oluyor, hem de ağırlığını azaltabiliyorsunuz.
Ancak eşyalarınızı parçalara ayırma kısmında marangoz veya işi bilen birinden yardım almanızda fayda var. Mobilyanız sökülmeden evvel birkaç açıdan fotoğrafını çekerseniz birleştirme aşamasında çektiğiniz resimden yararlanabilirsiniz. Yatağı birleştirdikten sonra dayanıklılığını test etmeyi unutmayın.

5. Giysileri nasıl paketlemeli?

Giysilerinizi kolilere koyabileceğiniz gibi bavullara da koyabilirsiniz. Eğer koliye koyacaksanız, hiç kullanılmamış, temiz koli edinin. Ya da kolinin içine temiz bir çarşaf koyup üzerine giysilerinizi yerleştirebilirsiniz.

Giysilerinizi hurçlara veya battal boy poşetlere de koyabilirsiniz. Yapı marketlerde elbiseleriniz için askılı koliler de bulunuyor. Giysilerinizin kırışmaması ve daha düzgün durması için askılı kolileri tercih edebilirsiniz.

Masa ve sandalye gibi ayaklı eşyalarınızın ayaklarına çorap giydirebilirsiniz. Ayaklarına çorap giydirdiğinizde mobilya taşınırken etrafa çarpsa dahi çizilme olmaz. TV, DVD, laptop, hoparlör, ses sistemi gibi elektronik eşyaları dikkatli bir şekilde paketleyin. Zarar görmemesi için balonlu naylon ile sarabilirsiniz. Kablolarını düzgünce katlayıp lastikle bağlayın. Bu şeklide kablolar hem birbirine karışmaz, hem aradığınızda bulmanız kolay olur.

Sahibinden.com’un sahibinden hizmetler sayfasını ziyaret ederek iç mimar, elektrikçi, tesisatçı, tadilat, dekorasyon, nakliye gibi farklı birçok kategoride hizmet veren 13.000’den fazla kurumsal üyeye ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.