site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yaptığınız Pazarlık Bebek Katiline Af Mı?

Yaptığınız Pazarlık Bebek Katiline Af Mı?
08.05.2013
A+
A-

fikriatilbaz21Hükümet ve yetkilendirdiği kişiler ortaya attıkları bu sözde çözüm, sözde barış süreciyle ne yapmak istediğini Türk milletine açıklamamakta direniyorlar. Üzerinden o kadar geçmesine rağmen hala ne yapmak istediklerini bilen eden yok. İşin ilginci hükümette bile 3-5 kişi haricinde bu işi bilen yok. Belki bu işi bir bütün olarak bilen bir kişi bile yok. Projenin safhaları önlerine geldikçe uyguluyorlar. Bilmedikleri bir son hakkında konuşmaları imkansız.
Masaya oturdukları bebek katili İmralı sürecinin patronajını elinde tutuyor. Kafası o kadar ince işlere basmaz; ancak Amerikanya’nın piyonu olan bebek katili aldığı talimatlar gereği Erdoğan hükümetinin önüne yol haritası koymaktadır. İş öyle bir hale geldi ki her yeni bir hamle sonrası, PKK’nın siyasi uzantısı BDP’lilerle bir görüşme yapılmakta ya da her ziyaret sonrası yeni talimatlar hem Kandil’e, hem de AKP iktidarına iletilmektedir.
***
Açılımın adı 3-4 kez devamlı değişmişti ya şimdi de süreç dedikleri belirsizliğin adı devamlı değişmektedir. Moda olan bu isim değişikliğine son olarak, İmralı’da yatan bebek katiliyle görüşmeden dönen BDP’li Gülten Kışanak tarafından dile getirilmiştir: Kurtuluş süreci…
Bu adı telaffuz edene ve bu söyleme sessiz kalan AKP iktidarına sormak isterim bu “kurtuluş süreci” kimin kimden kurtuluşudur. Bu ne kadar da ihanet yüklü bir söylemdir. Bebek katilinin kurtuluşu mudur? PKK, KCK gibi terör çetelerinin kurtuluşu mudur? AKP iktidarı susma, cevap ver bu süreç kimin kimden “kurtuluş süreci”dir. Hala böyle fütursuz söylemlere sessiz mi kalınacaktır?
***
Neyin sözünü verdiniz? Neyin pazarlığını yaptınız? Diye sorulduğunda itfaiye kırmızısına dönenler, çıkın mertçe, erkekçe bebek katiliyle yapmış olduğunuz pazarlığın içeriğini açıklayın. Daha fazla bir şekilde Türk milletini saf yerine koymayın. Size bu soru tevdi edildiğinde kızarıp bozararak saldırganlaşacağınıza işin aslını söyleyin. Eğer biraz yüreğiniz varsa başlattığınız adı “Kurtuluş sürecine” dönen İmralı sürecinin istediğiniz şekilde sonuçlanmasıyla Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne gibi bir manzarayla karşı karşıya kalacaktır. Çıkın anlatın.
Sözde çözüm süreci sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir bütün halinde kalacak mıdır?
Bu süreç tamamlandığında Türk milleti var olacak mıdır?
Süreç sonlandığında Türk bayrağı hala Türk bayrağı olarak anılacak mıdır?
Süreç bittiğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti coğrafyası hala Türk coğrafyası olarak anılacak mıdır?
Anayasada Türk varlığı kalacak mıdır?
Cevap verin. Türk milleti gerçekleri bilmek istiyor. Bu soruların hiçbirinin cevaplarını bilmeyen 63’lükleri kendinize yol açsınlar, tepkilerle onlar karşılaşsınlar, bütün bu yaptıklarınıza rağmen Türk milleti sizin vekillerinizi yapacakları işten dolayı yuhalamasın, gözden düşürmesin diye sözde “Akile Adamlar” adı altında ortalığa salmakla bu işten kurtulamazsınız.
***
Şunu iyi bilmek gerekir ki Türk milleti asla bir etnik köken ve dini mezhepten oluşan sosyal mezbelelik olmamıştır. Asla da olmayacaktır. İnsanların kökenleri Doktor ya da Avukat gibi isimlerinin önüne yazılarak anılmayacaktır. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir, burada ne etnikçiliğe, ne mezhepçiliğe, ne sınıfçılığa ne de herhangi bir ayrımcılığa geçit verilmemiş bundan sonrada verilmeyecektir.
Evet AKP hükümeti, iktidarı siz de yaptığınız pazarlığı açıklayacak yürek yok ama, görüşmelerin, pazarlığın diğer tarafında oturanlardan ibretlik açıklamalar var. Onlar sizin gibi korkmuyorlar. Konuşulanları aktarıyorlar. İmralı’da bebek katiliyle görüştükten sonra net bir şekilde ifade ediyorlar: “İmralı’daki tecrit ve rehine politikası boşa çıkmıştır. Şimdi bu kurtuluş sürecini güçlü bir şekilde yürütürsek, Sayın Öcalan da halkıyla, sizlerle buluşacaktır, buralarda olacaktır, sizlerle yan yana olacaktır.”
***
İşte sayın Erdoğan yetkili kıldıklarınızın yaptıkları pazarlıklar sonucunda böyle bir tablo ile karşılaşacağımızı, pazarlığın diğer tarafında yani bebek katiliyle birlikte yer alan isimleri böyle açıklamış oluyor. Siz hala susuyor, namertlikten dem vuruyor, tabanınıza hoş görünmeye çalışıyorsunuz ama nafile. Beyhude kürek çekişlerdir bunlar.
Çıkın bebek katiline ne verdiğinizi açıklayın. Bebek katilini ve PKK’lıları serbest bırakacak kadar başkanlık aşkıyla yanıp tutuştuğunuzu artık cümle alem görüyor. Bu ülkeye yazık etmeyin. Ecdadın kemiklerini daha fazla sızlatmayın.
Size titreyip kendinize dönün diyemeyeceğim; çünkü siz “Ne mutlu Türküm diyene” diyemeyen birisiniz. Ancak iyi bilin ki Türk milleti titreyip kendine döndüğünde hiç kimsenin kaçacak deliği kalmayacaktır.
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.