site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yapılan Tahribatların Karşısındayım

Yapılan Tahribatların Karşısındayım
04.06.2013
A+
A-

kocaoglu-tahribatlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, protestonun en doğal hak olduğunu, ancak yapılan tahribatların karşısında olduğunu söyledi.

Protesto yapılırken kimsenin malına, canına zarar gelmesini istemeyen Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan’a ‘tansiyonu düşür’ çağrısı yaptı.

Nazim Hikmet’in ölümünün 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende Başkan Kocaoğlu, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve İzmir’de özellikle kamu mallarına yönelik kırma, yağmalama ve kırıp dökmeye yönelik şiddete dönüşen protesto gösterini değerlendirdi. Yapılan eylemlere destek veren Kocaoğlu, “Vatandaşlarımız haklı protestolarda bulundu, demokratik hakkını kullandı. Gösteri hakkını kullanarak isteğini dile getirdi. Halkın genel tepkisiydi. Bunu yaparken bir müddet sonra çeşitli provokasyonlar oldu. Bu tür kitlesel eylemlerde oluyor.” dedi.

Olayların durulmasını istediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, insanların yatışması gerektiğini dile getirdi. Kocaoğlu, “İzmirli hemşerilerimiz Türkiye’nin en demokratik, anlayışlı, hoşgörülü, onurlu ve sorgulayan kentimizde vatandaşımız özgürce haklarını kullansın istiyoruz. Ama hiçbir vatandaşımız taşkınlık istemiyor. Cam çerçeve kırılsın istemiyor. Bir kuruma, kişiye saldırılsın istemiyor. İzmir’in anlayışında, bizim anlayışımızda böyle bir şey yok. Tahriklere gelmememiz gerekiyor. Provokasyona alet olmamamız gerekiyor. Bunu başarmaktır hepimize düşen görev. Bunu başarırsak amacımıza ulaşacağız. Kim ne yapıyorsa yapsın kitlesel olarak tahriklere gelmememiz lazım. Yapılan tahribatların karşısındayım ama protesto, gösteri demokratik haktır. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde bu durum ekmek, su kadar önemlidir. Bu yapılırken kimsenin malına, canına zarar gelmesin.” diye konuştu.

Emniyet güçleri ve başta vali olmak üzere vatandaşın demokratik tepkisine izin vermesi, provokasyon yapılırken vatandaşın emniyetinin de sağlanması gerektiğini kaydeden Kocaoğlu, “Birini tutup öbürüne vuruyorsa o zaman yandaşlık, adaletsizlik var demektir. İki gündür hissettiğimiz durum budur. Bütün makamları demokratik hakkını kullanan insanlarımızı korumaya, kollamaya çağırıyorum. Ülkemiz sıkıntılı süreçten geçiyor. Bizim insanımız bu tür sıkıntılı süreçleri aşmak zorundadır. En kısa zamanda yetkililer bu durumu duysun ve toplumu rahatlatsın. Sürecin İzmir’de ve Türkiye’de bitmesini istiyorum. Toplumun gerilmemesini istiyoruz ve talep ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu insanı her zaman olduğu gibi bütün sıkıntıları aşacaktır. Aşmak duygusuna sahiptir. Hemşehrilerimin ve vatandaşlarımızın sağduyusuna güveniyorum.” şeklinde konuştu.

Kocaoğlu sözlerini, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” dizeleriyle bitirdi. Anma etkinliğinin sonunda Kocaoğlu ve beraberindekiler Nazım Hikmet’in anıtına karanfil bıraktı.

YORUMLAR
  1. BARIŞA DOĞRU dedi ki:

    EYVALLAH SAYIN BAŞKAN SONUNA KADAR ,YAPTIĞINIZ YORUMU DESTEKLİYORUM,BİZLERDE BUNU SÖYLÜYORUZ,TABİİKİ YÜRÜYÜŞ YAPMA HAKKINIZVAR,YETERKİ,VATANDAŞIN HUZURU KAÇMASIN,KİMSENİN HUZURUNUN,KAÇ MASINI İSTEMEYİZ.

  2. Anonim dedi ki:

    Ya bu akpartiye gececek galiba. durmadan AKP lilerle yakınlaşmalar teşekkürler falan

  3. BARIŞA DOĞRU dedi ki:

    ANONİM ARKADAŞIM MERAK ETME SİZEDE YER VAR,BİZDE AYRIMCILIK YOK,ÖNEMLİ OLAN HİZMETTE YARIŞ MİRAÇ KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN DİYORUM

  4. BARIŞA DOĞRU dedi ki:

    ANONİM SİZEDE YER VAR,KAPIMIZ HİÇ KİMSEYE KAPALI DEYİL,YETERKİ SAMİMİ OLALIM,MİRAÇ KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN

  5. BARIŞA DOĞRU dedi ki:

    BARIŞA DOĞRU, SEN GEL KOÇUM BİZİM KANATLARIMIZIN ALTINA. GEL TKP DE BULUŞALIM SENİNLE. HAYIR ÇEŞMESİ GİBİSİN MAŞALLAH. GELENİ ALIYON GİDENİ ALIYON 🙂 NE AYAKSIN ÇÖZEMEDİK.