site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yağmur Sınavından Tam Not

Yağmur Sınavından Tam Not
30.11.2013
A+
A-

yagmur4

Son bir haftada tüm Ege Bölgesi’ni vuran şiddetli yağışlarda Selçuk’un alt yapısı sağlamlığını bir kez daha kanıtladı.

Geçtiğimiz hafta neredeyse aralıksız süren yağmurlar boyunca Selçuk en çok yağış alan yerlerden biri oldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ölçümlerine göre Menderes’te 58.4 kg, Aliağa’da 56.2 kg, Bornova’da 42.1 kg, Urla’da 41.6 kg, Çiğli’de 29.4 kg, Manisa’da 23.2 kg yağış gerçekleşirken Selçuk’ta metrekareye ortalama 43.2 kg yağmur düştü. Ege bölgesinde etkili olan sağanak yağmur, yaşamı olumsuz yönde etkilerken yağmur nedeniyle il merkezinde ve pek çok ilçede çok sayıda ev ve işyerini su bastı, dereler taştı, yollar göle döndü, trafik durma noktasına geldi. Neredeyse tüm hafta boyunca süren yağmurlar Selçuk’un alt yapısının ne kadar güçlü olduğunu da gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “1999 yılında göreve geldiğimizde her yağmurda sular altında kalan, dereleri taşan, kanalizasyon sorunları çözülmemiş bir Selçuk teslim aldık. Bu önemli problemi çözmek için personelimle gece gündüz çalıştık. Selçuk genelinde 14 bin 447 metre Yağmur suyu hattı, 10 bin 666 metre içme suyu hattı, 12 bin 480 metre kanalizasyon hattı döşedik. Bu çalışmalarımız esnasında 5 bin 679 metre elektrik ve telefon hattını da yer altına aldık. Dereleri ıslah ettik. O günler çok uzak değil. Pek çoğumuz hatırlar. Selçuk sokakları göle dönerdi. Evlerimizi, iş yerlerimizi su basardı. Yağmur Selçuk’un kabusuydu. Şimdi en şiddetli yağmurlardan bile etkilenmeyen, su ve kanalizasyon hatları yenilenmiş, dereleri ıslah edilmiş, elektrik ve telefon hatları yer altına alınmış bir Selçuk var. Yağmur Selçuk için bereket. Bu önemli çalışmamızın meyvelerini bu gün alıyoruz. Ne kadar şiddetli yağmur yağarsa yağsın bizim de halkımızın da içi rahat” dedi.

Demiryolu yükselince sorun kalmayacak

Yaşanan şiddetli yağışlarda Selçuk’un sadece bir noktasında, Şirince Köprüsü Demiryolu alt geçidi olarak bilinen noktada istenmeyen görüntüler oluştu. Konuyla ilgili olarak Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada sorunun nedeninin Şirince Köprüsü Demiryolu’nun yol seviyesinin gereğinden düşük olmasından kaynaklandığı ifade edildi.

Demiryolunun geçtiği alanda yol ile demiryolu arasındaki seviyenin düşük olması nedeniyle, alt geçitteki yolun seviyesinin de kamyon, otobüs gibi büyük araçların geçebilmesi için normal yol seviyesinden yaklaşık 150 cm aşağıda yapılmasına zorunlu kalındığının belirtildiği açıklamada, bu nedenle aşırı yağmurlarda o bölgede su birikintilerinin oluştuğu ifade edildi. Selçuk Belediyesi’nin bu sorunu çözmek için dönem dönem farklı çalışmalar yaptığını söyleyen Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yolun en düşük bölgesine yerleştirilen yağmur suyu tahliye kanalının Şirince Deresi’ne bağlı bulunduğunu, aşırı yağmurlarda derenin su miktarındaki artışın, tahliye kanallarının sağlıklı çalışmasını da engellediğini vurguladılar.

Sorunun köklü çözümü için Devlet Demir Yolları tarafından o noktadaki tren yolunun yükseltilmesi gerektiğini, bunun için de yapılan resmi başvurulardan sonuç alınamadığını vurgulayan Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, sorunun İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Demir Yolları’nın 2015 yılı sonuna kadar ortaklaşa gerçekleştireceği İzmir- Selçuk arası İZBAN Projesi kapsamında tamamen çözüme kavuşacağını ifade ettiler.

KAYNAK: SELÇUK BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

yagmur7

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Yine bu haber sitesinde yer alan bir haberle fotoğrafla belediye basın bürosuna cevap vermek istiyorum. Sevgili Arkadaşlar şimdi aşağıda ki link selçuk değil mi, bulmuşsunuz güneşli havada ki resimi selçuka nazar değmesin diye gazetelere vermişsiniz.
    buyrun aşağıda ki linke bakın burası nire sahi.
    http://www.selcukhaber.com/yagis-alt-gecidi-kapattirdi.html

  2. ben nil dedi ki:

    ANONİM senin yaşın küçük heralde …tansaşın önünden çekilmiş bu fotoğraf karşıdan karşıya geçemediğimizi hatta tansaşın içinin bile su bastığını biliyormusun? Eski bir tansaş çalışanı olarak su baskınından sonra temizlik yapıldığı için öğleden sonra mağazayı açtığımızı biliyorum…nankörlük etmeyin…

  3. anonim dedi ki:

    Daha geçen gün yağdığında yolda yürüyemedik neresi sağlam bu alt yapının dizimize kadar su vardı hele o kavşak maf etti bizi

  4. Anonim dedi ki:

    Bunlar seçim öncesi tamamen reklam kokan hareketler. Ama artık yemezler.

  5. Anonim dedi ki:

    Bazıları Selçuğu sel basamıyor diye kahrından catlıycak

  6. kordelya dedi ki:

    nankörlük yapmayın yasadıgınız yerın degerını bılın.Ulkenın en ıyı alt yapılarından bırısı Selcuk ılcesınde.
    gıdın her yagmurdan sonra ıstanbulu ankarayı ızmırı hatta burnunuzun dıbınde kusadasını,sokeyı aydın ı gorun.sonra halınıze sukredın.
    Düşünceniz sadece karalamaksa,beledıyeyı kotulemekse eger.bu mılletın bu ulkeyı yonetenlere soylıyecegı daha cok sey var.Actırmayın agzımı.ulkeyı peskes cektıler satılmayan yer kalmadı ulke bolundu .
    neymıs selcuk ta yagmurda kavsakta yuruyememıs.At gozlulerını cıkarın cevrenıze bakın. ulke leden gıdıyor sen hala uc damla yagmurun derdındesın.

    1. Anonim dedi ki:

      KLAVYE ŞÖVALYESİ SAYIN KORDELYA, AÇ AĞZINI DA KONUŞ BAKALIM. SALLAMAKTAN BAŞKA NE YAPABİLECEKSİN GÖRELİM. ÇIĞIRTKANLIKTAN ÖTE GEÇEMEZSİN, ENAZ ŞAKŞAKÇILIĞIN KADAR BAŞARISIZ BİR GİRŞİM OLUR. YA BU ÜLKE ELDEN GİDİYOR NARALARNI Bİ BIRAKIN ARTIK. BUNLAR PRİM YAPMIYOR. Bİ İŞE DE YARAMIYOR. İCRAATE GELİN İCRAATE. DEMİRYOLU YÜKSELECEKMİŞ.KOMİK MİSİNİZ NESİNİZ YA. YOLU ONA GÖRE YAPIN ALTYAPIYI ONA GÖRE YAPIN. AMA OLMAAAAZ HÜKÜMET ÖYLE SATTI, BÜYÜKŞEHİR BÖYLE YAPTI, YAN YATTI, ÇAMURA BATTI…. YEMEZLEEER…. MASALLARINIZI ÇOCUKLARINIZA ANLATIN…

    2. H.Y dedi ki:

      kordelya kapa çeneni akp provakatörü senin kim oldugunuda biliyoruz

  7. kordelya dedi ki:

    anonım bu cevap senın ıcındı

  8. .... dedi ki:

    yağmurda şirince yolundaki alt geçitten geçin bakalım alt yapı sağlam mı değilmi…

  9. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    yahu bu haberde ki açiklamada sirince koprusunun neden problemli oldugu açiklaniyor millet okumada yorum için hemen klavyesine basliyo yazmaya??? yahu haberin içerigini bi iyice okuyun bee kardesim anlamiyorsan anliyan birine okut o zaman!!! Aslinda eski mobil benzinhanesinin yanindan giden yol sirince yolunda ki kosedeki trafonun yanina çiktigini tum selçuk halki bilir o guzergahi kamyonlar kamyonetler agir vasital otobusler için kullanilsa çok daha iyi olur… boylece kopru altindan geceçek ufak arabalar ise aslanli yolun orda ki geçitten geçen yolu sirince guzergahi da kullanilinirsa o kopru altinda ki çirkin goruntu tamemen kaybolur… bunu zaten belediyemiz bizden çok daha iyi biliyordur zaten!!!

  10. 14 mayıs mahallesi sakini dedi ki:

    Allah razı olsun belediye başkanından 14 mayıs mahallesi kubuletti caddesinin eskiden yağmur yağdığında yukarı mahallerden gelen suların gitmediği kanalizasyon ve yetersiz alt yapısı yüzünden apartmanların hatta evlerin içine su girmesin diye kapıların önüne kum çuvalları koyduğumuz günleride unutmadık.Şİmdi ALLAH var yukarda belediyenin döşediği kocaman su künkleri ve döşenen eğimli kenarları su yollu parke taşları sayesinde su birikmeden akıp gidiyor en şiddetli yağmurlarda bile sel baskınından korkmuyoruz.Biz biliriz zamanında ne çektiğimizi.Şimdi rahat ettik bunuda takdir etmesini biliriz.Teşekkürler Selçuk Belediyesi

  11. Anonim dedi ki:

    bu haberi hazırlayan arkadaş sanıyorum ki sokağa çıkmayanlardan. belediye lojmanında yaşamaktan, selçuk sokaklarından bihaber. ya da kendisi bile inanmamıştır yaptığı habere. artık halkı aptal yerine koymayı bırakın. gülünç oluyorsunuz…

  12. 35920 dedi ki:

    Selçuk belediyelik Fakat köy haline gelmiş birileri buna şükreder oldu acaba Daha ne kadar Selçuk küçülür endişesindenmi bu tartışmalar acaba ? Bu duruma şukreden selçuklu vatandaşlar acaba hiç çevresindeki diğer yerleşim yerlerine gitmeyip evinde hapis kalanlarmı bununla yetimeyi isteyenler çıkın biraz çevre ilçeleri dolaşında selçuk nerden nereye bu iş bilmez yönetimle gelmiş neler kaybetmışiz 15 yılda biraz düşünüp sonra yorum yazın….

  13. Anonim dedi ki:

    seviyesiz yılışık densiz yorumlar ve yorumlayıcılar. dönün bir 15 yılöncesine. hatırlarmısınız eskiden şimdiki pazar yerinin durumunu, hatırlarmısınız garajın oldugu yeri, hatırlarmısınız 14 mayıs mahallesi alt geçitin oldugu bölgeyi, hatırlarmısınız sanayi yi, hepsini boşverin yitirdiklerimizin yattıgı yeri mezarlıgı,bubölgeler su altında kalır o gün gece yarılarına kadar ugraşılır ama olmazdı gitmezdi o su. dolardı dereler rogarlar. Ama bu gün baktıgımızda gerçekten selçuk olması gereken noktaya gelmiştir. haa çok şaşaaa ile anlatılacak birolaymı tabikide değil. bir belediyenin görevi. ve bu görevi selçuk belediyesi en iyi şekilde yerine getirmiştir. bir yandan da aslında su baskınlarınn olmamasının sebepleri içerisinde daha birsürü etken vardır. bunlardan biride selçuk belediyesi temizlik işleri iyi çalışıyor demektir. hem bir kentte bu kadar çınar agacı olacak hemde yerde yapragı olmayacak. durunda bir düşünün sebebini. kısacası selçuk belediyesi haberin başlıgında da belirtildiği gibi. aslında bir çok yapmış oldugu işin sınavını geçmiş ve başarı ile gelecek dönemlere saglıklı bir alt yapı teslimi etmeye hazırdır. bu çalışmalardan dolayı başta sayın başkan ve belediye çalışanlarını canı gönülden kutluyorum

  14. Anonim dedi ki:

    35920 çok dğru söylemiş çıkın selçuktan çevre ilçere gidin biraz görün tabela rezilliklerini görün çöp yığınlarını görün cumartesi çarşamba pazar yerinin daha dükkan sahipler evine gitmeden pırıl prıl tertemiz olduğunu çok doğru söylemiş çıkın göründe şükredin SELÇUK ta doğup büyüdüğünüz ve burada yaşadığınız için

  15. Anonim dedi ki:

    kötüler sizler için bir örnek oluşturuyor olabilir ancak benim için değil. kıyaslamayın bence.