site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yabancı öğrencilere Başkan Bakıcı’dan yerel yönetim dersi

Yabancı öğrencilere Başkan Bakıcı’dan yerel yönetim dersi
21.12.2014
A+
A-

selcukturu-5

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, yerel yönetimlerin merkezin bir parçasını oluşturduklarını belirterek, yerel yöneticilerin de sorumlu oldukları bölgede vatandaşı ilgilendiren her türlü hizmeti yerine getirmekle yükümlü olduklarını söyledi. Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenciler Siyaset Akademisi’nde 30 ayrı ülkeden gelen öğrencileri Selçuk’da ağırlayan Başkan Bakıcı, yaklaşık 100 öğrenciye ‘Yerel yönetimler’ dersi verdi. Ders sonunda öğrencilerle Selçuk turu atan Başkan Bakıcı, öğrencilere Meryemana evi ve Şirince gezisi yaptırdı.

“Yerelleşme demokratikleşmedir”

Türkiye’de ilk kez AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Siyaset Akademisi kapsamında Selçuk’a gelen yaklaşık 100 öğrenci Selçuk Belediyesi’ni ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Türkiye’de okuyan, siyasete ilgi duyan, otuz ülkeden gelen öğrenci topluluğu için düzenlenen program kapsamında ‘Yerel Yönetimler’ dersi verdi. Başkan Bakıcı, sunumunda yerelleşme, yerel yönetimlerin işlev ve görevleri üzerinde durdu. Yerelleşmenin önemine vurgu yapan Bakıcı; “Yerelleşme demokratikleşmedir. Var olan yetkilerin merkezden yerele doğru aktarılması, gücün kuvvetin paylaşımı demektir. Yerelleşme müşterek ihtiyaçların belde de, ilçede, ilde seçilmiş kişilerin iş başına gelerek bir tüzel kişilik içerisinde uygulamaya sokmak olarak da dile getirilebilir” dedi.

Teorik ve pratik

Selçuk Belediyesi’nde düzenlenen programda bir konuşma yapan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gözde Keskin projede amacın Türkiye’de okuyan ve siyasete ilgi duyan öğrencilere ülke siyasetinin yerel işleyişiyle ilgili doğru bilgi aktarımı yapmak olduğunu söyledi. Keskin, bu amaçla da Türkiye’deki siyasi işleyişe dair hem teorik derslerle, hem de bugün Selçuk’ta olduğu gibi yerinde ziyaretlerle dolu bir program hazırladıklarını ifade etti.

Eğitime önemli katkı

İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Çevik ise programın temel amacını Türkiye’yi ve değerlerini tanıtarak öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Çevik; “Farklı ülkelerden gelen arkadaşlarımızın bizimle ve birbirleriyle kaynaşarak adalet ve barışın tüm dünyaya hakim olması geniş anlamda bu çalışmamızın hedefidir” diye konuştu.

Ders ve konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte Selçuk ilçe merkezi, Meryemana evi ve Efes Antik Kenti turu atıldı.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

ogrenciler-3

YORUMLAR
  1. kemal dedi ki:

    derste herşey bitmiyor ki, birde işin icraat yanı var, o kısıma gelince vay o gençlerin haline diyesim var.

  2. Anonim dedi ki:

    Komik…

  3. Anonim dedi ki:

    30 ayrı ülkenin insanına ders verirken dil problemini nasıl çözdüler acaba…

  4. ÇIKARSIZ SEVEN... dedi ki:

    senin karşında Vefa ÜLGÜR yok ki.

    1. Anonim dedi ki:

      Yani sen şimdi Zeynel Hocanın 30 dil bildiğini, herkese ayrı ayrı özel ders verdiğini mi söylüyorsun..Eğer öyle ise bizim başkan cidden harcanmış .

    2. AAAAA dedi ki:

      O KENARDA BİR GARİBAN GÖRDÜM O KİM TANIYAMADIM GRUPDAN UZK DURUYORDA

  5. anonim dedi ki:

    Öğrencilere acıdım.

  6. Anonim dedi ki:

    vefa ulgur tarih oldu..geçmiş olsun

    1. Anonim dedi ki:

      Vefa Ülgür sizi ne kadar çok korkutmuş. Seçim bittiği nerdeyse bir yıl oldu siz hala daha Vefa ile uğraşıyorsunuz. Uyanın artık rahat olun en azından 4 yıl rahatsınız. Bu korkularınız 4 yıl sonrası için ise işte orada haklısınız.

  7. ÇIKARSIZ SEVEN... dedi ki:

    1 – Anonim sen gerçekten bu dünyada mı yaşıyorsun anlamadım.insanın biriyle anlaşması için illa 30 dil mi bilmesi gerekli.Vücut dili olabilir,göz teması olabilir,ortak dil denen senin de bilmediğin İngilizce de olabilir vb.
    2-Vefa Ülgür den kimsenin korkuttuğu yok. sadece aradaki farkı anlatmak istedim.Ama sende bu zihin bu beyin bu anlayış olduğu sürece 15 yıl değil ,15 asırda geçse anlayamazsın.SEN ATALARIMIZI HİÇ TANIMAMIŞSIN.ATALARIMIZ “BİLİYORSAN KONUŞ SENİ ALİM SANSINLAR,BİLMİYORSAN SUS SENİ ADAM SANSINLAR”DEMİŞ.BENCE SEN İLK ÖNCE ATALARIMIZIN SÖZÜNÜ DİNLE…

  8. Anonim dedi ki:

    ZEYNELE KİM DERS VERSİN ACABA. BU ARADA ÇIKARSIZ SEVEN VATANDAŞ MAAŞIN KAÇ PARA SENİN KILIÇ SALLAYIP DURUYORSUN. KABULLEN ZEYNEL DENEN ADAM BECEREMEDİ BU BAŞKANLIK İŞİNİ

  9. ÇIKARSIZ SEVEN... dedi ki:

    ANONİM ADIM ÜSTÜNDE ÇIKARSIZ SEVEN.HERKESİ KENDİN GİBİ SANMA.SANA MAAŞ VERİP SENİ SATIN ALABİLİRLER AMA BİZİ SATIN ALACAK DAHA ANASINDAN DOĞMADI.BİZ SEVDİKLERİMİZ İÇİN ÖLÜME BİLE GİDERİZ.