site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Vural İzmir’den Vurdu: Çözümünüz Batsın!

Vural İzmir’den Vurdu: Çözümünüz Batsın!
17.04.2013
A+
A-

OKTAYVURAL-IZMIR (1)

MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, “AKP baldıran zehrini akillerle millete enjekte etmeye devam edecek. Memleketimiz, Cumhuriyetimiz, kimliğimiz 30 kupona alınmadı ki 63 kupona satalım. Bunlar AKP kuponları. Bu kuponlar karşısında PKK’yı, Öcalan’ı affetmemizi, Cumhuriyeti, kimliğimizi satmamızı istiyorlar” dedi. Vural ayrıca “Batsın sizin çözümünüz. Çözüm Lazistan, Kürdistan, Ermenistan kurmaksa batsın sizin çözümünüz. Devlet olmasa da olursa sizin çözümünüz batsın” ifadelerini kullandı.

Bu Cumartesi yapılacak ‘’Al Bayrak’la Alsancağa, Bayrak Mitingi’’ öncesi, MHP TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural il binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

20 Nisan’da Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Bayrak Mitingi ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Vural, sert açıklamaların altına imza atarak hükümete ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi.

Mitingimizde Bizimle Beraber Olmaya Davet Ediyoruz

Partisinin il teşkilatındaki yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek çarpıcı mesajlar veren İzmir Milletvekili  Oktay Vural, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülke birlik ve bütünlüğünü korumak adına düzenlemeye başladıkları bölge mitingleri hakkında bilgi vererek, cumhuriyetin temellerine ve ülkedeki kardeşliğine karşı başlatılan saldırı karşısında sessiz kalmayacaklarını kaydetti. Vural, konuşmasına devam ederken, İzmir’e de önemli çağrıda bulunarak şöyle devam etti, ”Milli değerleri koru ve yaşat” diyerek, tüm İzmirlileri bu hafta sonunda al bayrağımızla, Alsancak’a davet ediyoruz. Vatanımızdaki bütünlüğe ermiş herkesi, baskı ve şantajlara dik duranları, AK Parti ve PKK işbirliğine karşı duranları MHP’de buluşmaya ve ve mitingimizde bizimle beraber olmaya davet ediyoruz. Bayrak mitingi İzmir’e çok yakıştı. Çünkü, bu bayrak tıpkı tüm Türkiye’ye yakıştığı gibi İzmir’e de çok yakışıyor. Yüzbaşı Şerafettin’in bu kentte diktiği bayrağı indirmeye çalışanlara karşı İzmirlilerin dik duruşunu göstermesini bekliyoruz. Mitinge katılan herkes bizim için bir bayrak, önemli bir tepkidir” dedi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sözlerini hatırlattı; “Bu gök kubbe çökmedikçe, bu bayrak inmez. Son nefes verilmeden bu millet sinmez.”

Aklama ve kandırma Partisi

AK Parti’nin PKK ve BDP ile ittifak yaparak milli değerleri yıkmaya çalıştığını savunan MHP’li Milletvekili Vural konuşmasına şöyle devam etti; “Bu ittifakın amacı Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaktır. Milli kimliğimizi sindirerek, Türklüğümüzü silmek üzereler. Türk milleti yok edilmek üzere. Artık gün milli birliğimizi koruma günü, gün vatan için tek yürek olma günüdür. İşte böyle bir iradeyi ortaya koyan MHP milletimizle buluşmaya, bu millet üzerinde oynanan oyunları anlatmaya devam edeceğiz. Geldiğimiz bu nokta da gösteriyor ki, AK Parti izlediği yalan dolan siyaseti ile “Aklama ve kandırma Partisi” olmuştur. Biz bin bir suratla siyaset yapanları, maskelerle milleti kandıranları ortaya çıkardık. Türlü oyunlarla, yalan dolanlarla çözüm süreci dedikleri bu yalanı bizlere pazarlamaya çalışıyorlar, ama buna izin vermeyeceğiz.”

Bu vatanı 63 kupona satmayız

Hafta sonunda “Akil Adamlar” heyetinin kent genelinde yaptığı ziyaretleri de değerlendiren Vural; “Biz bu değerleri, bu memleketi, 30 kupona almadık, 63 kupona da satmayız” diyerek şunları kaydetti; “Bunlar AK Parti kuponları. Bunlar PKK’ya ve Öcalan’a af çıkartarak, cumhuriyeti ve bayrağımızı satmaya çalışıyorlar. O akiller Ege’de boşa kürek salladılar. AK Parti ve “AKgiller” bu süreci anlatmaktan çok uzaktalar ve Kurtuluş Savaşı’nda işgale karşı direnişi kırmak için mücadele eden heyetler gibi çalışıyorlar. Soruyorum sizlere, sorun nedir? Çözüm nedir? AK Parti’nin adamları, AK Parti’den beslenenler, Başbakan’ın verdiği görevi yerine getirmek için dolaşıyorlar. Polis ve jandarma eşliğinde, baskıyla devletin sopasıyla milleti susturmak için alanda dolaştırılıyorlar. İzmir’e de geldiler. Sorulara cevap yok. Vatandaş, “Çözüm denir?” diye soruyor, ”Bilmiyoruz” diyorlar. Niye geldiniz buraya o zaman? AK Parti’nin akilleri bayrakla, milli devletle cumhuriyetle kafasını bozmuş. Milli değerleri hazmetmeyen insanlar var. Akil adamlar hak ettikleri cevabı milletten alıyor. AKP baldıran zehrini akillerle millete enjekte etmeye devam edecek. Savaş kimle? Barış kimle? Gelin bize anlatın…”

Batsın Sizin Çözümünüz

“Çözüm süreci” “Barış süreci” ve “Akil adamlar” gibi kavramların AK parti ve PKK işbirliğinin bir ürünü olduğunu savunan Vural, “Ey AK Parti, ey Akgiller, çözüm diye sunduğunuz bu milletin adını değiştirmekse, batsın sizin çözümünüz…  Çözüm diye sunduğunuz Türk Milletinin adını değiştirmek ise batsın çözümünüz. Çözümünüz T.C.yi kamu kurumlarından silmekse batsın çözümünüz. Milleti 36’ya bölmekse batsın sizin çözümünüz. 26 özerk bölge kurmak ise batsın çözümünüz. Çözüm Lazistan, Çerkezistan, Kürdistan kurmaksa, batsın sizin çözümünüz… Öcalan’ı politik lider yapmaksa, batsın sizin çözümünüz…  Dilimizi, dinimizi, birliğimizi bozmak, bu milleti ayrıştırmak ise, batsın sizin çözümünüz… Barış dediğin, PKK kalsın TSK çekilsin ise, batsın senin barışın… Polisi ve askeri  PKK’yı korumak için kullanacaksan, batsın senin barışın… Barış dediğiniz, PKK terörünü aklamak ise batsın senin barışın… Bilesiniz ki, sizin çözümünüzü bu millet ayaklarının altına alacak” diye konuştu.

Var mısınız bu çözüme?

Barış için tek çözüm olduğunun altını çizen Oktay Vural, “Milletimiz birdir, kardeştir, bütündür, adı da Türk Milleti’dir. Devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Millidir ve üniterdir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bayrağımız da Türk Bayrağı’dır. Dilimiz ise Türkçe’dir. Kim evinde işyerinde hangi dili kullanırsa kullansın, ancak bu devlette eğitimin de dili Türkçe’dir. İşte sana çözüm… Var mısınız bu çözüme? AK Parti’ye sesleniyorum. PKK’nın dayattığı çözümden değil, milli değerleri yaşatan çözümden yanayız. Bu süreç çözüm değil çözülmedir. Barış değil savaştır” dedi.

Başbakan Erdoğan ve Bakan Yıldırım’a yüklendi

Konuşmasının devamında çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ”PKK inat etti saldırdı öldürdü yıktı yaktı. Biz de inat ettik. Sonunda o da hizaya geldi sözlerine değinerek, “Anlaşılıyor ki, müthiş bir çözüm planı hazırlanmış. Aynı hizaya geldik diyorlar. Allah akıl fikir versin. İzmirlilere böyle bir kimsenin temsili yakışmıyor” ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan’a karşı da sözünü sakınmayan Vural, “Hodri meydan” diyerek, “Bu süreçte AK Parti’nin tek korkusu kaldı, o da MHP. Erdoğan’ın bu korkusu MHP korkusu. Şantajlarına ve tehditlerine durmadan devam ediyor. Sen kim oluyorsun? Hiçbir güç bizi durduramadı da, sen mi durduracaksın? MHP’ye topyekün saldırı başlattın. Gel sen bizi incele, biz de seni inceleyelim. Var mısın ey Recep Tayyip Erdoğan? Sana hodri meydan. Sen zaten çamura batmışsın, bizi de o çamurun içine çekmeye çalışıyorsun. Hadi gel araştır. Biz de senin dönemini inceleyelim, ne olmuş, ne bitmiş bir bakalım. Bu küçük Tayyip büyümüş de, nasıl gemi filosunun babası olmuş anlayalım. Biz bu günlere hesap vererek geldik. Sen MHP’yi hortumculukla dolandırıcılıkla suçluyorsun, eğer ispat etmezsen namertsin… Sen önce bu milletin cebinden bir katrilyon lirayı nasıl çaldın gel onun hesabını ver. Bir yanda PKK’yı aklarken, diğer yandan bizi lekelemeye çalışıyor. Milliyetçilik ayaklar altına alınırken, PKK’yı da başının üstünde taşıyorsun. Biz bu milletin nazarında elbet seninle hesaplaşacağız. Milletin kimliği, inancı, dini, değerleri ile oynama. Herkes haddini bilsin. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türkiye’nin her yerinde millet ile buluşmaya, milli değerleri savunmaya devam edeceğiz. 20 Nisan’da herkesi bu duygu ve düşüncelerle, millet direncini göstermek adına bayrağına sahiplenmeye ve tek yürek almaya, İzmir’de direnişe ortak olmaya çağırıyoruz’’ şeklinde konuştu.

OKTAYVURAL-IZMIR (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.