site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Vural İzmir’den, AKP’yi Kendi Görüntüleriyle Vurdu

Vural İzmir’den, AKP’yi Kendi Görüntüleriyle Vurdu
19.01.2013
A+
A-

necat-karatas-oktayvural

MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile birlikte il binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Vural,  Başbakan Erdoğan’ı geçmiş dönem seçim çalışmalarında söylediği ‘’Terörist başı ile görüşen şerefsizdir’’ sözleri ile vurdu. Yanında getirdiği bilgisayarı ile basın toplantısında bulunanlara izlettiği görüntüler sonrasında salondan alkışlar yükseldi. Ayrıca İl Başkanı Necat Karataş, Kocaoğlu’nun Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel ile yaşadığı tartışmayı da yorumladı.

MHP İlçe Başkanı Kocaoğlu ile Tartışmıştı  

Geçtiğimiz günlerde Tire’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Bütünşehir Yasası ile ilgili konuşması sırasında Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi Refik Konur söz alarak kendisinin kürsüde Büyükşehir yasasını anlatmak istediğini söyleyince, o esnada salonda katılımcılar arasında bulunan MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, “Zaman kısıtlı, soru cevap şeklinde olsun daha iyi olur” demişti. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “Bu toplantıyı Büyükşehir belediye başkanlığı düzenliyor. Burası İl Genel Meclisi üyelerinin yaptığı işlerin anlatılacağı toplantı değildir. İl Genel Meclis üyeleri reklamını yapabilir. İl Genel Meclis üyelerini ve belediye meclis üyelerini sırayla buraya çıkartırsam böyle konuşmalar yapılırsa konu amacından şaşar. Ben buraya böyle bir amaçla gelmedim. Ben baştan da dedim ki köy muhtarları konuşsun. Buraya CHP ilçe başkanını çağırmadım. Seçilmişlerle toplantı yapıyorum dedim telefon ettim yanlış anlama dedim” diye konuşmuştu.

Demirel Toplantı Salonunu Terk Etmişti

Seçilmişlerle toplantı yaptığını söyleyen Aziz Kocaoğlu’nun cevabı üzerine İl Genel Meclis Üyesi Refik konur, “Arkadaşın ilçe başkanı olduğunu biliyor musunuz? İlçe başkanı olarak buraya gelip müdahale edebilir mi?” deyince ortam gerilmiş, MHP İlçe Başkanı Bayram Demirel, toplantıya Tire Belediye Başkanı tarafından davet edildiğini söyleyerek toplantı salonunu terk etmişti.

Karataş: ‘Seçmen Kocaoğlu’na Öyle Bir Racon Kesecek ki…’’

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş bugün yaptığı açıklama Kocaoğlu’na yüklendi. Kocaoğlu’nun artık racon kesme seviyesine geldiğini belirten Karataş, 2014 seçimlerinde seçmenin Kocaoğlu saltanatını yıkacağını söyledi. Karataş şöyle devam etti;  ‘’MHP il teşkilatı olarak son süreçte yoğunlaşan çalışmalarımızla MHP’ye katılımlar artarak devam etmektedir. Aralık ayında birçok katılım oldu ve önümüzdeki süreçte de katılımlar devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çok sık muhtarlarla bir araya gelmeye başladı. Yani daha önce muhtarlarımızla bir araya geldiği pek görülmeyen Kocaoğlu, bunu eski köy dediğimiz ve bugün mahalle yapılan bugün yasa ile hayata geçen yerlerdeki muhtarlarımızla sık sık yan yana gelmekte ve sözüm ona dertlerini dinlemektedirler. Tire ilçemizde gerçekleşen toplantı esnasında MHP İlçe Başkanı da oradaydı. Kocaoğlu’nun daveti üzerine değil Tire Belediye Başkanı’nın daveti üzerine oraya katıldılar. bir AKP’li üye ile atışması sonrası Kocaoğlu burası efelenecek yer değil düşüncesiyle ilçe başkanımıza sert ve hoş olmayan ifadede bulunuyor. Salonu terk ediyor, başkanımız terk ederken Kocaoğlu da dozu arttırarak orada bir hayli bizleri üzen ifadelerde bulundu. Dolayısıyla bazı basın mensuplarımız bunu ‘’Aziz Başkan Racon Kesti’’ diyerek haber yaptı. Kocaoğlu herhalde 2014 seçimlerinde köylerimizin de büyükşehirde oy kullanacağı görüşü ile yola çıkarak muhtarlarımızla buluşmaya başladılar ama tabiî ki basının tabiriyle racon kesmeye de başlamışlar anlaşılan. Topladığı insanlara racon kesmek gibi bir misyonu da üstlenmiş oldu. Biz de MHP olarak diyoruz ki 2014 seçimlerinde oy kullanacak bu metropol dışındaki ilçelerde sandıkta seçmenler sana öyle bir racon kesecek ki yıllardır belediyede sürdüğü saltanatı yerle bir edecektir.’’

Terör Konusunda AKP ve CHP’ye Yüklendi

MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural, iktidara ve ana muhalefet partisine terör konusunda yüklendi.

Hükümetin PKK terör örgütüyle görüşmelerini, yanında getirdiği dokümanlar ve video görüntüleriyle eleştiren Vural, Terörün ‘’İn’’, Terörle mücadelenin ‘’out’’ olduğunu ifade etti.

AKP Karpuz Siyaseti Yapıyor

PKK vuruyor, AKP Kuruyor tablo bu? derken Başbakan’ın terör örgütüyle görüşmüyoruz. Hiçbir zamanda görüşmeyeceğiz. Bunları söyleyenler ispat etmezse ‘şerefsizdir’ son günlerde ise ‘barış için görüşüyoruz’ sözlerine tepki gösterdi. Vural, “Hükümet terör karşısında diz çökmüştür. AK Parti eşittir Apo’yu kurtarma parti olmuştur. PKK son günlerde AK PKK olarak sunuluyor. O zaman Asker, polis, öğretmen neden şehit oldu soruyorum? Açılım, Habur, Oslo, açlık grevleri ve cenaze törenleri ile milletimizin ruhunu alma, kimliğini yok etme peşindeler. Terörle mücadele ‘Out’ Terör  ‘in’ oldu. Reddettiğimiz özerliği AKP kabul eder hale geldi. AKP karpuz siyaseti yapıyor. Bir nevi sağ gösteriyor, sol vuruyor. Türklüğü etnik kimliğe indirgeyip, millet olma bilincini yok etmeye çalışıyorlar. Türkiye nereye gidiyor? Herkes aklını başına alsın. Tüm bunlara karşı durmaya devam edeceğiz” dedi. Süreçte AK Parti’ye destek olan CHP’yi de eleştiren Vural, ‘bir çıkıp kredi veriyorlar bir çıkıp çözün bu meseleyi diyorlar’ bir başkası çıkıp ‘İmralı’yla görüşmeleri olumlu buluyorum’ diyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Bunlar ülkeyi bölme politikalarıdır sözleriyle eleştirdi.

Hangi Yüzle Oy İsteyecekler?

AKP ve CHP’nin ne yüzle İzmirlilerden oy isteyeceğini merak ettiğini söyleyen Vural, AKP’nin ve CHP2nin birbirinden farkı olmadığını ifade etti. Vural, ‘’AKP ve CHP’ye hangi yüzle İzmirlilerin oyunu istiyorsunuz diyerek yüklenen ve İzmir politikalarını eleştiren Vural, ‘’Bugün İzmir’de AKP ve CHP eksenli yürütülen kuşatma, İzmirlilerin oyunu isteyenler hangi yüzle İzmirlilerin oyunu istiyorsunuz? Bugün Apoyu Kurtarma Partisi adı altında gaflet, delalet, ihanet şeytan üçgeni içerisine Türk milletini sokmak isteyenler hangi yüzle? Bugün geldiğimiz bu noktada bir tarafta İzmir’e hizmet etmeyen AKP, diğer taraftan da yerelde İzmir’e hizmet etmeyen CHP. Bir tarafta İmralı’yı muhatap alan AKP, diğer tarafta ‘’Bizim de görüşmelerde haberimiz olsun’’ diyen CHP. Bir tarafta Türkiyelik bir kimlik olsun diyen AKP, diğer taraftan da vatandaşlığı milli kimlik yerine koymak isteyen CHP. Bir tarafta ecdadına katliamcı diyen AKP, diğer tarafta Dersim’de katliamlardan bahseden CHP. Giderek Türkiye’de benzeşen iki parti hangi yüzle İzmirlilerden oy istiyor?’’ diye konuştu.

İzmirliler Tahterevalli Siyaseti Altında Ezildi

AKP ve CHP’nin İzmir’e hizmeti unuttuğunu vurgulayan Vural, İzmirlileri MHP’de buluşmaya davet etti. Vural şöyle devam etti; ‘’Onun için MHP olarak İzmir’de bu gidişattan memnun olmayan hem AKP hem de CHP’li vatandaşlarımı MHP bünyesinde bütünleşmeye, İzmir’in ve Türkiye’nin kaderine yol vermeye davet ediyorum. bugün geldiğimiz bu noktada maalesef İzmir AKP tarafından cezalandırılmış, İzmirlilere şaşı bakan AKP’ye karşı oy alan CHP İzmirlilere hizmeti unutmuştur. Bu yönüyle bakıldığında maalesef İzmir’de hem merkezi yönetimin hem yerel yönetimin bu tahterevalli siyaseti altında ezilen İzmirliler olmuştur. MHP olarak bütün İzmirlileri MHP’de buluşmaya davet ediyoruz. Bu iki partinin de İzmirlilere vereceği bir şey yok. Teşkilatlarımızın İzmirlilerle gönül seferberliği başlattığı bu süreç içinde büyük bir sevgiye mazhar olduğunu düşünüyorum. İzmir’de zihinleri işgal edenlere karşı İzmirliler nasıl cevap vermişse bugün de zihinleri işgal eden partilere karşı aynı cevabı verecektir’’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.