site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Vural, iş adamlarıyla buluştu

Vural, iş adamlarıyla buluştu
31.05.2015
A+
A-

Vural, iş adamlarıyla buluştu

MHP İzmir milletvekili Oktay Vural ve milletvekili adayı Halit Dalgıç, TTO’nun düzenlediği toplantıda Torbalılı iş adamlarıyla buluştu. Sanayicinin sorunları masaya yatırıldığı toplantıda MHP’nin ekonomiye yönelik projeleri anlatıldı.

TORBALI Ticaret Odası, 7 Haziran genel seçimleri öncesinde gerçekleştirdiği toplantılar devam ediyor. Milletvekili adayları ve üyelerini bir araya getirerek sorunları dile getiren TTO’nun son misafiri de MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ve milletvekili adayı Halit Dalgıç oldu. Seçimi fırsata çevirmek istediklerini dile getiren TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, sanayicinin yaşadığı genel sorunları dile getirdi. Torbalılı genç milletvekili adayı Halit Dalgıç, ekonomiye yönelik çalışmaları hakkında bilgi verirken, işsizliğin artmasına değindi. Torbalı için önemli projeler geliştirdiklerinin de altını çizen Dalgıç, özellikle ilçede bir mermercilik organize sanayi bölgesi oluşturmak istediklerini söyledi.

‘SEÇİMLER FIRSAT OLSUN’

Metropolis Otel’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Oktay Vural ve Halit Dalgıç’ın yanı sıra MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, Eski İlçe Başkanı Şeref Çakıcıoğlu, TTO’nun eski Başkanı Behçet Çınar ve Esnaf Odası Başkanı Halil Gülcü de katıldı. Ticaret Odası’nın tanıtım filminden sonra kürsüye çıkan ve 7 Haziran genel seçimlerini fırsata çevirmek istediklerini kaydeden Abdulvahap Olgun: “Oda olarak, üyelerimizin sorunlarını her platformda dile getiriyoruz. Seçimler öncesinde ağırladığımız milletvekillerimize de üyelerimizin ve şehrimizin sorunlarını iletiyoruz. Sayın milletvekilimiz Oktay Vural, her zaman yanımızda oldu. Kendisine de ilçemizin sorunlarını içeren bir dosya ilettik. İlçemizde 2 adet OSB var. Pancar ve Torbalı OSB’leri için İzmir-Aydın otobanından bir bağlantı yolu istiyoruz. Kendisi bir dönem Ulaştırma Bakanlığı yaptığı için konuya vakıftır. Ayrıca sanayi bölgesinde sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de yaşanan büyük elektrik kesintisi önemli sıkıntılara neden oldu. Sanayicimiz bunu neredeyse günde 5-6 kez yaşıyor. Bunun yanı sıra Çaybaşı ve Yazıbaşı bölgesine de birer endüstriyel atık arıtma tesisi kurulmasını istiyoruz” diye konuştu.

ÇAMLICA’YA KAPLICA, KARAKUYU’YA OSB

Önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan seçimlerin tarihi bir seçim olduğunu kaydeden Halit Dalgıç, toplumsal kutuplaşmanın arttığı bir dönemden geçtiklerini belirtti. İşsizliğin, yoksulluğun ve yolsuzluğun giderek arttığını ifade eden Dalgıç: “Bu sorunlara artık bir ‘dur’ demenin vakti geldi. Milletvekili adayı ağabeylerimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Ayakları yere basan projeler hazırladık. Özellikle de ekonomik açıdan yapacağımız çalışmalarla ülke sanayisini daha iyi yerlere taşıyacağız. Ülkemizde işsizlik oranı giderek artıyor. Ülkenin yönetimine talibiz. Yılda 700 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Torbalı içinde çeşitli projelerimiz var. Öncelikle Çamlıca’daki sıcak su rezervini değerlendirip bölgede bir kaplıca tesisi kurmayı planlıyoruz. Mevcut OSB’leri geliştirip, bunun yanında bir de mermercilik OSB’si kurmak istiyoruz. Torbalı, lojistik üs olacak ve şehri ikiye ayıran İZBAN da yer altına alınacak” dedi.

VURAL’DAN TTO’YA ÖVGÜ

Genç milletvekili adayı Halit Dalgıç’ın ardından kürsüye çıkan, toplantının onur konuğu Oktay Vural, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve ekibinin çok faal olduğunu kaydetti. Vural: “Dinamik, ilçenin sorunlarını her platformda dile getiren ve çözüm arayan bir ekip. TBMM’ye gelirler, ilçede sık sık toplantılar düzenleyip sorunları gündeme getirirler. Kendilerine teşekkür ediyorum ve bu sorunları dikkate alacağımızın da sözünü veriyorum. Şu anda Torbalı’da ciddi derece mesleki eğitim sorunu var. Bu kadar vergi veren bir ilçe tam olarak ihtiyacı olan yatırımları alamıyor. Bu ilçede işsizlik olması doğal mı? Kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdam sorunlarını çözmek için yola çıktık. İzmir’in ne İstanbul’dan ne de Ankara’dan bir farkı yok. İzmir verdiği verginin yüzde 22’sini yatırım olarak alıyor. 5 yatırıyor ama 1 alıyor. Bu adaletsizliği çözmek için yola çıktık. MHP’nin ekonomi programı ile Türkiye düzlüğe çıkacak” şeklinde konuştu.

HABER: buyuktorbali.com – GÖKHAN YALKALK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.