site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Vatana Hizmet Yolunda, Genç Bir Nefes

Vatana Hizmet Yolunda, Genç Bir Nefes
03.04.2015
A+
A-

halit-dalgic-vekil-adayi

Milletvekilliği için adaylık başvurusunda bulunan MHP’li Halit Dalgıç, kendisi hakkında bilinmeyenleri gazetemize açıkladı. Dalgıç, özel yaşantısından siyasi yaşamına kadar samimi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sürpriz bir şekilde milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulunan MHP’nin yeni prensi Halit Dalgıç, bir anda İzmir gündemine oturdu. 27 yaşında Torbalı’nın en genç milletvekili adayı olan Dalgıç, başta MHP Torbalı İlçe Yönetimi olmak üzere, MHP İzmir İl Yönetimi ve MHP Genel Merkezi’nin de desteği ile yola çıktı. Genç yaşına rağmen başarılı bir kariyere sahip olan Dalgıç, seçilmesi halinde TBMM’de bölgemizi temsil edecek.

Soru: Ne zamandan beri siyasetle ilgileniyorsunuz? Eğitim hayatınız süresince siyasetle ilgilendiniz mi?

Cevap: Siyaset ile genç yaşlardan beri iç içeyim. Her zaman Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarına yakındım. Üniversite zamanımda da Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları ile birlikte çalışmalarıma devam ettim. Ülkücü hareketin içinde büyüdüm diyebilirim.

Soru: Adaylık fikriniz nasıl oluştu?

Cevap: Ülkemizin içinde bulunduğu karmaşa, milli birliğimize sürekli olarak yapılan tehdit, ülke bütünlüğünün küresel güçler ve maşaları ile sürekli darbelere maruz kalması, ekonomik belirsizlikler, eğitim düzeyinde yapılan hata ve yanlışlıklar benim milletvekili aday adaylığı fikrimin oluşmasında önemli rol oynadı.

Soru: Adaylığınızla ilgili Torbalı İlçe Teşkilatının, İzmir İl Yönetimi’nin ve MHP Genel Merkezi’nin tepkisi nasıl oldu?

Cevap: Adaylığım konusunda İlçe Teşkilatımızın ve İlçe Başkanımızın tam desteğini aldım. Ayrıca Kadın Kollarımız, Ülkü Ocaklarımız, İlçe Yönetimimiz adaylık sürecimi memnuniyet ile karşıladı. Yaşadığım, büyüdüğüm ve hizmet etmek istediğim Torbalı’dan ve bölgemizden böylesine büyük ve olumlu tepkiler almak benim daha çok cesaretlenmemi sağladı. İl yönetimimizden de başta Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Sayın Necat Karataş, Başkan Vekillerimiz ve İl Yöneticilerimizin büyük desteği oldu. Özellikle genç olduğum için bu destek iki katına çıktı. Aynı şekilde Genel Merkezde de olumlu tepkiler ile karşılaştım. Gençliğim, niteliğim, donanımım ile genel merkezde dikkate alındım. Hayırlısı ile çıktığımız bu yolda emin adımlar ile ilerlemek istiyorum.

Soru: 7 Haziran Genel Seçimlerinde MHP’nin İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye genelinde oy yüzdesi size göre yüzde kaç olur?

Cevap: 7 Haziran tarihine kadar önümüzde uzun bir süreç var. Siyasette 24 saat içinde bile birçok şey değişebilir. Son anketlere bakıldığında MHP’nin oyları, ülke genelinde hızlı bir şekilde yükseliyor. Bu yükseliş inanıyorum ki 7 Haziran 2015’e kadar devam edecektir ve iktidara yürüyen parti Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır.

Soru: Sıralamadaki şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? İlk 3 ya da ilk 5’e girme durumunuz var mı?

Cevap: Ben bu yola çıkarken herhangi bir sıra kaygısı taşımadan Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü camiaya hizmet etmek için varım dedim. Bu nedenle herhangi bir sıra talebim olmadı, olamaz da. Partimizin genel merkezi nasıl uygun görürse, çıkan sonuca saygı duyacağım. Sonuç ne olursa olsun, tüm halkımız bilsin ki, Halit Dalgıç, tüm bilgi birikimi ve enerjisi ile 7 Haziran’dan sonra da Milliyetçi Hareket Partisi’ne hizmet etmeye devam edecektir.

Soru: Milletvekili adayı olamazsanız, ya da seçilemezseniz siyasete nerede ve nasıl devam etmeyi düşünüyorsunuz?

Cevap: Siyasi anlayışımız ve milli hassasiyetlerimiz milletvekili olmam yada olmamamla değişebilecek hususlar değildir. Milletvekili olurum yada olmam, tek bildiğim partimizin, teşkilatımızın ve genel merkezimizin her zaman emrinde olacağımdır. Bu husustan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.

Soru: Adaylığınız ile ilgili ailenizin ve yakınlarınızın tepkisi nasıl oldu?

Cevap: Ailemin ve yakınlarımın bu konu ile ilgili tam desteğini aldım. Milli duygulara önem veren bir ailenin mensubuyum. Ailemin bana karşı destekleyici tutumundan dolayı onlara müteşekkirim. Dostlarımdan partili ve partili olmayan kişilerden aldığım olumlu tebrik, destek ve görüşler ne kadar doğru bir karar verdiğimin ispatı oldu.

HALİT DALGIÇ KİMDİR?

ÖZGEÇMİŞİ: 1988 yılında Torbalı’da doğmuş olup, Fikret-Vehbiye Dalgıç çiftinin 3 oğlunun en büyüğüyüm. İlk ve orta öğrenimimi Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nda tamamladım. Lise öğrenimimi 2002-2006 yılları arasında Torbalı Anadolu Lisesi’nde başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra, 2006 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde üniversite öğrenimime başlayarak,

2010 yılında inşaat mühendisliğini derece ile bitirerek mezun oldum. Mühendislik eğitiminin ardından Ankara Mamak MEBS okul ve eğitim merkez komutanlığında vatani görevime başladım. Daha sonrada Sivas İnş. Eml ve NATO Enformasyon Bölge Başkanlığında askeri görevimi tamamladım. Memleketim Torbalı’da iş hayatıma başladım. Dalkar İnşaat Hafriyat şirketinde altyapı ve karayolları projelerinde Mühendislik deneyimi, Öztor İnşaat’ta 2 yıl yapı üzerine saha ve şantiye Mühendisliği yaptım, sonrasında şirketin proje genel koordinatörü oldum ve halen bu görevi yürütmekteyim. 2013 yılından itibaren Dalgıç ailesine ait Famaş İnşaat şirketinde inşaat biriminde yöneticilik ve proje müdürlüğü görevlerini yürütmekteyim. Kaliteli ve ekonomi yapı, mühendislik teknolojileri, yapı sistemleri, proje yönetimi, maliyet yatırım hakkediş analizleri ve şehirlerde alt yapı üzerine tüm bilgi ve birikimlerimi ülkem ve milletimin hizmetine sunmaktayım. Ayrıca Torbalı Balkan Göçmenleri Derneği Başkan Yardımcılığı görevini aktif olarak sürdürüyorum.

halitdalgic-izmir-torbali

halitdalgic

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.