site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Vali Toprak Kaymakamlarla Buluştu

Vali Toprak Kaymakamlarla Buluştu
14.12.2013
A+
A-

izmir-valiisi

İlçelerde yürütülmekte olan kamu hizmetleri ve kamu yatırımları hakkında bilgi almak ve ilçelerin sorun ve ihtiyaçlarının dinlemek üzere, İzmir Valisi Mustafa Toprak Karşıyaka’daki Vilayetler Evinde ilçe kaymakamları ile bir araya geldi.

İlçe kaymakamlar toplantısının ana gündem maddesi son zamanlarda okullarda ve okul çevrelerinde meydana gelen saldırılar ve güvenlik konuları ile madde bağımlıları ile uyuşturucu kullanımı konuları oluşturdu.

Vali Toprak başkanlığında yapılan toplantıda eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının çalışmaları ve diğer hizmet alanlarında vatandaşlarımızın sıkıntılarını vatandaşımızın hizmet kalitesi noktasında en üst düzeyde alabilmeleri konusunda da görüşmeler gerçekleştirildi.Yoğun bir gündeme sahip olan toplantıda, okullardaki genel güvenlik konuları ve temizlik sorunları ile devam etmekte olan yatırımlar, önümüzdeki dönem de yapılması planlanan yatırımlar masaya yatırıldı. Son günlerde basında da gündeme gelen ve her birimizi derinden etkileyen okullardaki bir takım olumsuz hadiselerin hepimizi incittiğini, bu noktada imkânlarımızı sonuna kadar zorlayarak gerek güvenlik, gerekse var olan temizlik sorunlarını hep birlikte, el birliği ile üstesinden gelmek için çalışılması gerektiğine değinen Vali Toprak, konuşmasına şöyle devam etti.

ÖĞRENCİ, OKUL, OKUL YÖNETİMİ, VELİLER ARASINDA İYİ BİR İLETİŞİM

“Özellikle bu noktada ortaya çıkan bazı sorunların şüphesiz ki el birliği ile çözülmesi gerektiğini bir taraftan uygulanan sosyal projelerle birlikte,Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü himayesinde,görev sorumluluğu içerisinde
aileleri güçlendirici, destekleyici ailelerin sorunlarını ortadan kaldırıcı işlemler yapılırken, aileleri bilinçlendirirken diğer taraftan öğrencilerin okula devamlarının sağlaması ve okul yönetimi ile veliler ve öğrenciler arasında iyi bir iletişim sağlanması gerekmektedir.

OKULLARIN GİRİŞLERİ VE ÇIKIŞLARINDA KONTROLLER ARTTIRILACAKTIR

Okulların girişleri ve çıkışlarında kontrollerin arttırılarak gereksiz ve okulla alakalı olmayan kişilerin okula giriş ve çıkışlarında kontrolün arttırılıp, bu çerçevede tüm okul yöneticilerinin sorumlu herkesin her birimizin dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü herhangi bir şekilde yanlış düşünce ve hareket içerisinde olan masum yavrularımızın geleceğine ve canlarına kast edilebilmektedir” dedi.

Birinci derecede tedbirlerimizi okul okul gözden geçirerek bunun Kaymakamlık,Mili Eğitim Müdürlükleri, okul yönetimini, öğretmenler, öğrenciler arasında,aileler arasında birlikteliği sağlayacak bir biçimde, güçlü bir duruşla bunun gibi olayların üstesinden hep birlikte gelineceğini de ifade eden Vali Toprak, “Bu manada gerek bu birliktelikler, anne babalar, okul yönetimleri ve Devletin bir görevi olarak okulların giriş çıkışlarının, gerek güvenlik birimlerini daha etkin ve sık kontrolleri okul dışındaki,okul önlerinde ve çevrelerinde daha sık kontrolleri,gerekse okula girişlerinde güvenlik tedbirlerinin daha da dikkat edilerek sağlanması halinde, bu gibi olaylarında önemli ölçüde çocuklarımıza gelecek sıkıntıları da önleyecek mahiyette olabileceğini söyledi.

HER BİR AİLENİN ÇOCUĞUNDAN SORUMLUYUZ

Son günlerde okul çevresinde meydana gelen güvenlik ve öğrencilere yönelik olumsuz olaylar en hızlı bir şekilde kaymakamlarla gündeme alındığını dile getiren Vali Toprak, şunları söyledi: “Şüphesiz ki her birimiz her bir vatandaşımızdan sorumlu olduğumuz gibi her bir ailenin çocuğundan da sorumluyuz. Okullarımızın güven içinde gelinip gidilen, bu noktada hiçbir problemin yaşanmadığı, sadece eğitim ve öğretimin yapıldığı,eğitim öğretimin kaliteli bir noktaya getirildiği yerler olduğunu, bu noktada bazı meydana gelen olumsuz olayların şüphesiz ki hep birlikte çalışma gayretiyle önlenebileceği de aşikârdır. Sadece okulların bazı yanlış kişilerin psikolojik bozukluk içerisinde olanların art niyetli kişilerin okullara giriş çıkışlarının önlenmesi değil, aynı zamanda toplumun başına bela olan uyuşturucu madde bağımlılığı olanların, okul çevresindeki varsa yanlış hareketlerin önlenmesi gerektiğini ve bu konuda hep birlikte tedbirleri arttırmamız gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

UYUŞTURUCU VE SOKAK SATICILARINA YÖNELİK ÖNEMLİ OPERASYONLAR YAPILDI

Son dönemlerde uyuşturucu ve sokak satıcısı ve uyuşturucu kullananlara yönelik önemli operasyonların ve çalışmaların yapıldığına değinen Vali Toprak, çok sayıda uyuşturucu madde yakalandığını ve sokak satıcılarına karşı önemli operasyonların yapıldığını, bu manada çocuklarımızın geleceğine ve sağlığına kast eden bu insanların adli mercilere teslim edildiğini ifade etti. Ayrıca ilçelerde genel asayiş, hırsızlık vb. olaylara karşı etkinliğin arttırılması bu bağlamda genel trafik düzenlemeleri, yeteri kadar park alanlarının oluşturulması için yerel yönetimlerle irtibat ve vatandaşımızın rahat bir şekilde ulaşım yapabilmesi açısından bu manadaki alternatif çözüm arayışlarına da ağırlık verilmesini gerektiğini ifade etti.

OKUL İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim çerçevesinde okulların yapım çalışmalarının devam ettiğini bu noktada bir an önce parası hazır olan eğitim kurumlarının inşaatına başlanarak, yapımı devam edenlerinin de bir an önce bitirilerek çocuklarımızın daha iyi bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürmeleri için ne yapılması gerekiyorsa bunun üzerinde durulmasını ifade eden Vali Toprak ve bu manada kaynakların yeterli olduğunu ve bu konuda daha önce İl koordinasyon toplantısında ilgilileri uyardıktan sonra bazı önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Vali Toprak bu konuda tıkanıklıkların önemli ölçüde aşılma noktasına geldiğini ifade eden Vali Toprak, bunun ile birlikte var olan diğer kamu hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesini,bu konuda varsa ilçelerdeki problemlerin aşılması ve karşılıklı anlayış ve görev dayanışması içerisinde, hizmetin kaliteli ve verimli tutulması noktasında gerekli görüşmelerin yapıldığını ifade etti.

Vali Toprak son olarak Devletimizin imkânlarını ve tüm Bakanlıkların kaynaklarını İzmir’e aktardığını bu noktada çok ciddi yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımların devam ettiğini ifade ederek konuyla ilgili şunları söyledi. “Adeta geçmiş tarihe bakıldığında bugün İzmir’e çok ciddi yatırımların geldiğini, dolayısıyla bu yatırımların gelmesinde bütün arkadaşlarımızın, her birinin şüphesiz ki tüm bu imkânları bize seferber eden Devletimizin,ilgili Bakanlıklarımızın katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Buna karşın tüm bu yatırımları takip etmek ve zamanında sonuçlandırmakta bizim görevimizdir. Bu yatırımların zamanında bitirilmesi ve vatandaşlarımızın bir an önce istifadesine sunulmasını, vatandaşımızın sosyal refahı açısından büyük önem arz etmektedir,bu yatırımlarını takip etmekte bizim görevimizdir. Bu yatırımların zamanın da bitirilmesi ve vatandaşımızın bir an önce istifadesine sunulması gerekmektedir” dedi.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

vali-toprak-kaymakamlar

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.