site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Üzüntü Sıkıntı Stres Ve Hormon

Üzüntü Sıkıntı  Stres Ve Hormon
27.07.2016
A+
A-

mehmetuyarogluuÜzüntü, sıkıntı, stres ve yediğimiz hormonlu gıdalar hastalığa davetiye çıkarıyor. İlaçlar sorunlu bölgeyi tedavi ederken diğer yanda bazı rahatsızlıklar meydana getirebiliyor. Gelişen sağlık sektörü her türlü hastalığa çözüm üretirken hastaneler de tıklım tıklım dolu.

DOĞAL BESİN TAKVİYESİ

İnsan sağlığını oldukça olumsuz bir şekilde etkileyen meyve ve sebzelerde kullanılan hormonların, insan sağlığına çok ciddi etkileri bulunmaktadır. Öyle ki, bu etkilerin sonu ölümcül bir hastalık olan kansere kadar gidebilmektedir.

Son yıllarda en çok kanser vakalarına rastlanmakta her ne kadar ilaç tedavisi yapılsa da diğer yanda ilaç değeri olmayan doğal besin takviyesi almak kanser hastalığının çabuk iyileşmesinde büyük rol oynuyor.

ORGANİK TARIMA GERİ DÖNMELİYİZ

Yediğimiz sebze ve meyvelerin genlerinin değişmesi sonucu yerli tohum kullanımının azaldığı günümüzde, Hibrit tohum yok diyorlar, öyleyse pazardan aldığımız sebze ve meyveler neden sabun gibi eriyip iki günde çöpe gidiyor.

Üretici yetiştirdiği ürünü nakite çevirmek için pazarda halkın tüketimine sunuyor, sunmasına da biz yediklerimizden tat alamaz hale geldik. Yerli tohumdan üretilen kavun ve karpuzun da eski tadı yok, mevsiminde aldığımız meyve sebzeler buzdolabına girdiğinde sirkeye dönüşüyor.Selçuk’a yakın ilçelerde organik pazarlar kurulmaya başlandı…

Bir dönem Selçuk karpuzu Türkiye’de nam yapmıştı. Şimdiki hükümet binasının olduğu yerde her gün karpuz pazarı kuruluyordu. O dönemler Kamyonlarla tarladan gelen karpuzun tadı bir başkaydı. Satış merkezine gelen tüccar önce karpuzun göbeğini yer, sonra karpuzu üreten çiftçiyle pazarlığa tutuşurdu.Artık sağlık hepimiz için çok önemli bir sorun haline geldi.

Kanuni Sultan Süleyman’ın kendisine resmi ziyarette bulunan ecnebi doktorlara söylediği “olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözü günümüzde de anlamını sürdürmektedir. Sorunların yaşanmadığı bir Türkiye hepimizin olmazsa olmazı olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.