site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Üzümün Nasıl Yetiştirildiği Fotoğraflara Yansıdı

Üzümün Nasıl Yetiştirildiği Fotoğraflara Yansıdı
23.11.2016
A+
A-

Selçuk ilçesine bağlı Gökçealan Mahallesinde üzüm ve insan temalı fotoğraf sergisi açıldı. Köy halkının üzüm bağları arasındaki yaşam öyküsünü anlatan sergi, Gökçealan’da yetişen üzümün kalitesini de yansıttı. Emine Aysu, Sengi Görgü Yüksel, Tibet Gürkan Pehlivan tarafından hazırlanan ve dört gün ziyaretçilerin beğenisini çeken “Üzümün Kıyısında” adlı Fotoğraf sergisi tüm katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Selçuk’a bağlı Gökçealan Mahallesi düğün salonunda gerçekleşen açılış törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Gökçealan Köyü Muhtarı Kaşif İz, bazı Siyasi Parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bölgede en iyi ve en kaliteli üzümün yetiştiği Gökçealan Köyü birbirinden renkli görüntüleri ile fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. 7 aylık çalışmayı 24-31 Ekim tarihleri arasında Kuşadası halkına sunan, şimdi ise Göçealan halkına sunan Emine Aysu, Sengi Görgü Yüksel, Tibet Gürkan Pehlivan, böyle bir sergiyi kendi yerinde sunmaktan dolayı oldukça memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Amacımız; bölgeyi eğitim ve kültür merkezi yapabilmektir

Serginin açılış töreninde konuşan ve konuşmasında Selçuk’un merkezi ve köyleri ile büyük bir kültür zenginliğine sahip olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “En büyük hayalimiz Selçuk’umuzu köyleri ile birlikte bir eğitim ve kültür merkezi yapabilmektir” dedi.

Böylesine zengin bir coğrafyadır

Bu konuda şanslı bir ilçe olduklarını değerlendiren Başkan Bakıcı; “Gerçekten potansiyelimiz çok fazla.Bunun da en önemli göstergesi yüzyıllar boyunca bu topraklarda medeniyetler kurulmuş. İnsanlar bu topraklarda yaşamışlar. Bu nedenle bölgemiz böylesine zengin bir coğrafyadır. Gökçealan köyümüz de bizim en fazla kültür zenginliğine sahip olduğumuz bir yerleşim alanımızdır. Gökçealan’ımızın da en önemli üretimi üzümle ilgilidir. Buna yönelik resim sergisinin açılmasının çok güzel ve çok özel olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerin gençlerimize ve çocuklarımıza örnek olmasını diliyorum”şeklinde konuştu.

Gökçealan’da 4 çeşit üzüm yetiştirdiklerini belirten Lütfiye Özer, çok zor ve meşakkatli bir iş olan üzümün pazar bulmadığını, bu nedenle daha çok ülke geneline açılmak gerektiğini kaydetti.

Üzüm yetiştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve daha çok nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlatan Mehmet Çetin ise; üzümün ekiminden hasat dönemine kadar tüm çalışmaları anlattı.

uzum_resim_sergisi-1

uzum_resim_sergisi-2

uzum_resim_sergisi-4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.