site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Uyuşturucuya Karşı “Yaşa” Konferansı Gerçekleştirildi

Uyuşturucuya Karşı “Yaşa” Konferansı Gerçekleştirildi
16.10.2014
A+
A-

Uyuşturucuya Karşı “Yaşa” Konferansı Gerçekleştirildi (3)

Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliğinin uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu kampanya kapsamında Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonunda konferans düzenlendi. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, bazı sivil toplum kuruluşları ve birçok vatandaşın katıldığı konferansta uyuşturucu ile alakalı önemli bilgilendirmeler yapıldı. AKUT (Arama Kurtarma Derneği) kurucusu Nasuh Mahruki’nin katılımıyla gerçekleşen konferansta, madde kullanımı ve aile içi iletişimin önemi konuşuldu.

AKUT kurucusu Nasuh Mahruki madde bağımlılığı ile alakalı yaptığı bilgilendirmelerde Türkiye yönetimini ele alarak şunları belirtti; “Türkiye’de her şey o kadar alt üst ki, asıl yapılması gerekenler o kadar yapılmıyor ki, bizi yönetenler bu önemli olayların dışında başka şeylerle o kadar çok ilgileniyorlar ki, asıl ele alınması gereken meselelerimiz maalesef çok geriden geliyor. Madde bağımlılığının bu kadar travma haline gelmesinin önemli sebeplerinden birinin de yönetim olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Sözlerine devam eden Nasuh Mahruki, uyuşturucu kullanımının temelinde derin konular olduğu belirterek, “Uyuşturucuyla mücadele, sadece uyuşturucu satanları takip edip, avlayıp onları içeri atmakla çözülseydi bu sorun 100 yıl önce biterdi. Bu konunun daha derin ve farklı sebepleri var. İnsanların mutsuz bir hayat yaşıyor olması, özgüvensiz olması, endişe içinde olması, gelecek korkuları ve geleceğe dair beklentilerinin olmaması, devletin onlara bu imkanı vermemesi gibi bazı sorunlar aslında büyük bir sebeptir. Buralarda pek olduğunu düşünmüyorum fakat İstanbul’a gelip baktığınızda, 8-10 yaşlarındaki çocuklar gecenin soğuğunda sokaklarda karton üzerinde yaşıyorlar. Gelip geçen insanlar dönüp bakmıyorlar bile. Artık böyle bir millet böyle insanlar olmuşuz. Ben o çocukları görünce, Belediye Başkanı o koltukta nasıl oturuyor, bu çocuklar sokakta yaşarken, o Başbakan, Cumhurbaşkanı nasıl rahat ediyor diye düşünüyorum” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ise uyuşturucuyla baş edilmesi konusunda herkesime her kuruma görev düştüğünü ve Selçuk Belediyesi olarak konuyla alakalı çeşitli çalışmalar başlatacağını iletti. Konuşmasına şöyle devam eden Bakıcı, “Madde bağımlılığı önemli bir konudur. Gelişmiş ya da gelişmemiş bazı toplumlarda maalesef uyuşturucu kullanımı ve benzerleri söz konusudur. Ülkemizde de bu konuda büyük sıkıntı vardır, tabi ki esas olan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmayla alakalı her kesimin her kurumun üzerine düşen görevleri yerine getirmesidir. Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekir. İnanın şu altı ayı dolduran süreç içerisinde belki de beni en fazla düşündüren konuların başında bu gelmiştir” dedi.

Konferansın devamında konuşmalarını tamamlayan rehber öğretmen Serpil İnce Güzel ve Zirve Dağcılık Rehber Eğitmeni Vahap Ağırtaş, uyuşturucuya karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak, gençlerin spora teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

HABER: SEDA KONUK www.selcukhaber.com

Uyuşturucuya Karşı “Yaşa” Konferansı Gerçekleştirildi (4)

Uyuşturucuya Karşı “Yaşa” Konferansı Gerçekleştirildi (1)

Uyuşturucuya Karşı “Yaşa” Konferansı Gerçekleştirildi (2)

YORUMLAR
  1. Ney çalan adama dedi ki:

    Her toplantı ve konferansta olduğu gibi bu anlamlı etkinlikte de Ney çalan kişi olmadık bir anda saçma saban agresif tavırlar ile başkana yağcılık yaptı. Bu kişi tasavvufu temsil eden bir müzik yapmayı asla hak etmiyor. İnsan sevgisi ve vicdandan yoksun ve saldırgan. Bir izleyici olarak kendisini kınıyorum.

  2. Şaşırı-yorum dedi ki:

    Salon boş. Katılanlara teşekkürler. Şimdi etkinliği organize edenlere büyük görevler düşüyor. bir konuşmacıyı veya etkinliği organize ederken hedef kitleyi belirleyip hedef kitleyi oraya getirmenin yöntemlerin aramak lazım. Şahsen önceden haberim olsaydı Liselerden- Ortaokullardan 200 öğrenciyi getirirdim. Salonu doldururdum. Yani…..

  3. :.... dedi ki:

    Etkinlik öncesi Tüm STK ve Odaları aradılar, Okul müdürleri ile görüştü bu gençler, Gençler bizle görüştüğünde bile veliler ağırlıklı olmasının daha uygun olacağını uzman kişilerle görüşüp karar bağlamışlardı. Afişler el ilanları pankartlar döşediler görmemezlikten gelip konuşmak çok basit. SALON BOŞ BEN DOLDURURDUM DİYEN YORUMCU O GENÇLER KADAR YİĞİT OLDA BÖYLE KONFERANS YAP ….

  4. Anonim dedi ki:

    TGB liler nerde sizin gençlik orada genç yok

  5. halk edebiyatı dedi ki:

    Anonim sen neredesin onu söyle ki gençler cevabını versin; Orada olmadığından o gençleri görmüyorsun. Gençler veliler için düzenledi siz neredeydiniz…!