site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Uyuşmuş beyinle cumhuriyet korunamaz

Uyuşmuş beyinle cumhuriyet korunamaz
14.06.2015
A+
A-

emniyetten_genclere_uyusmus_beyinle_cumhuriyet_korunamaz

Emniyet Genel Müdürlüğü, Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlerden uyuşturucuya karşı dikkatli olmalarını istedi. Emniyet uyarısında, “Atatürk bile cumhuriyeti ve istikbali sizlere emanet etmedi mi? Bu koruma ve kollama eylemini uyuşmuş beyinlerle yapmanız mümkün mü” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucunun zararları konusunda resmi internet sitesinden bir dizi uyarılarda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü, vatan, millet ve ailelerin akıl ve mantığıyla hareket eden berrak ve uyuşmamış beyinlere ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Uyuşturucuların bugünü ve yarınları karartan, kişiyi kendi benliğinden ve milli kültüründen koparan bir felaket olduğu hatırlatılan açıklamada, merak ve özentiyle başlayan sigara içmenin daha sonra gelen alkol alışkanlığı ve alkol bağımlılığına dönüştüğü bildirildi.

Emniyet açıklamasında, “İnsanı insanlığından alıkoyan bu bataklıkta yaşamaksa alkolle birlikte cinsi sapıklığı, fuhşu, uyuşturucu bağımlılığını, frengi ve çağımızın en korkunç hastalığı olan AIDS’i getirmesi kuvvetle muhtemeldir. Biliniz ki, bu tür ortamların çoğunda ahlaki değerler geçersizdir. Ahlakın geçersiz olduğu ortamlarda bütün değer hükümleri tersine dönmüş, maddi ve manevi dengeler bozulmuş, sorumluluklar yitirilmiştir. Siz bu ortamda ancak, uyuşturucu tacirlerinin kazanç kapısı olursunuz.
Doğru-dürüst ve çalışkan olmaya çalışın. Kendinize bir hedef belirleyin. Enerjinizi o hedefe varmak için kullanın. Herkesin bir zaafı ve zayıf yanı mutlaka vardır. Önemli olan bunu bilmek ve onun esiri olmamaktır” denildi.

”ATATÜRK BİLE CUMHURİYETİ SİZE EMANET ETMEDİ Mİ?”
Yazının, ‘Sevgili Gençler’ diye başlayan bölümünde ise gençliğin en büyük düşmanının sigara, alkol ve uyuşturucu olduğu hatırlatıldı. Birahane, diskotek, meyhane ve benzeri mekanların uyuşturucu kullanımı ve dağıtımı için uygun yerler olduğuna vurgu yapılan açıklamada, buralardan uzak durulması tavsiye edildi. Uyuşturucu maddelerin kişiyi milli ve manevi değerlerden koparıp, cemiyete uyum sağlayamayan kavgacı, sinirli ve uyumsuz insan haline getirdiğine işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Düşünün! Sizler bizim geleceğimizsiniz. Büyük önder Atatürk bile cumhuriyeti ve istikbali sizlere emanet etmedi mi? Onu korumak ve kollamakla yükümlü kılınmışsınız. Peki! Bu koruma ve kollama eylemini uyuşmuş beyinlerle yapmanız mümkün mü? Cemiyetten soyutlanmakla cumhuriyeti korumanız ve kollamanız mümkün mü? Kötü örneklerin hayatlarına, parıltılı ve sahte yaşantılarına aldanmayın.

Onlar, cumhuriyetin kollayıcısı olan sizleri bu görevden alıkoymak için canla- başla çalışan düşmanlarınızdır. Soğuk savaşın çirkin bir anlayışı olarak, sizleri önce uyuşturucuya iten ortamları hazırlayarak dejenere edip, sonra da öldürücü alışkanlıklarla imhaya yönelen gruplar ‘mafya’ adı altında örgütlenmiştir. Sizin örnek aramaya, hele hele kötü örneklere sarılmanıza gerek yoktur. Çünkü; Mustafa Kemal Atatürk gibi bir mürşidiniz (Yol göstericiniz) vardır.” (CHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.