site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Üvey evlat Barış Caddesi

Üvey evlat Barış Caddesi
01.12.2014
A+
A-

baris-cd (1)

Selçuk Cumhuriyet Mahallesi Barış Caddesinde oturan vatandaşlar Belediye ve Büyükşehir hizmetlerinin bir türlü sokaklarına gelmemesinden şikâyetçi. Yazın sineklerin bastığı sokakta, kış aylarında ise hem derenin yağışlarda taşması hem de pisliklerin etrafa saçılmasıyla oluşan kötü kokular ve görüntü kirliliğinden şikâyetçi olan vatandaşlar, bir de bu olanların üzerine, yapılmayan ve yarıda bırakılan parke taşları ile bozuk sokak yolu eklenince mahalleliler “biz üvey evlat mıyız” dediler.

Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, Barış caddesi üzerinde bulunan dereden oldukça şikâyetçi. Mahalle sakinleri çeşitli sokaklarda oluşan ve tehlike arz eden bu sorunların çözüme kavuşmasını bekliyor.

Barış Caddesi Çözüm Bekliyor

Yıllardır sokakların ortasından geçen dere vatandaşların korkulu rüyası oldu. Derenin bakımsız hali çevre kirliliğine sebep olurken, çevrede oturan vatandaşlar çocuklarını oradan uzak tutmak için yoğun çaba harcıyor. Derenin üzerinin açık olması ve duvarlarından çıkan demirler çocuklar için büyük tehlike yaratığından aileler acil bir çözüm bekliyor.

Daha önce bir çok kez sorunlarını dilekçeler ile belirtmeye çalışan vatandaşlar, olumsuz cevaplar ile evlerine döndü. Derenin yapımının İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu belirten yetkililer, mağdur olan vatandaşları geçiştirerek, konuyla ilgilenmediler.

Ayrıca geçen yıl caddeye döşenen taşların tükenmesiyle yarım kalan yol çalışmaları, yaz aylarına denk gelmiş ve vatandaş uzun süre çözüm beklemişti. Mahalle sakinleri, yaz aylarında gerçekleştirilen yol çalışmalarından dolayı toza maruz kaldıklarını ve derenin yoğun sinek ürettiğini belirterek o günlerde pencere bile açamadıklarını söylediler.

Yetkililerin bir an önce harekete geçmesini isteyen vatandaşlar, yazları ayrı, kışları ayrı bir sorun yaşamak istemediklerini belirtti.

baris-cd (2)

baris-cd (3)

baris-cd (4)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Soruyoruz acaba orada oturan ailelerden birisi belediyede sözü gecen biri olsa burasi boylemi kalacakti veya orada oyun oynayan çocuklardan birisine allah korusun birşey olsa sorumlusu kim olacak bu sitenin bura ile ilgili yaptigi kacinci haber illaki birisine birseymi olması ggerekiyor hizmet yapin yani işinizi yapin

  2. a. dedi ki:

    15 yıldır yokmuydu bu dere yenı mı yapıldı

  3. anonim dedi ki:

    1- O dere on beş yıldır yoktu 2- O dere ve devamı, o 15 yıl içinde yapıldı 3- 15 yıl içinde o dere gibi 20 km dere yapıldı. 4- 15 yıl içinde yapılan 20 km dere sayesinde bu gün selçuğu su basmıyor 5- Vatandaşın şikayet ettiği yer 250 metre çene yetiştireceğinize gidin yapın 6- Basın bürosunda 18 sekiz kişi; kazma kürek işlerinde çalışan 10 kişi olunca,. işlerde böyle çene suyu çorba oluyor.

  4. H.G dedi ki:

    Demagojıyı ne çok seviyoruz. Barıış caddesinin parke taş düşemesi buranın 250 metre gerisine kadar gelmişti. Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi el ele idi. 250 metre daha devamı mümkün değilmiydi.Dere yatağının kenarı da aynı şekilde o zaman veya daha önce yapılamazmıydı. O yere kadar 5 metrelik sokaklar bile parke taşı döşendi.Bunu siz geçen döneme sorun bence. Hazır Büyük şehir Fen ve imar işlerinin alet ve personel desteği de vardı.