site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Üst Geçit Kaldırıldı

Üst Geçit Kaldırıldı
18.03.2015
A+
A-

tren-yolu-ustgecidi (1)

Selçuk’ta İZBAN çalışmaları kapsamında İstasyon meydanından 14 Mayıs ve Zafer Mahallesine bağlantıyı sağlayan Tren yolu üst geçidi kaldırıldı.

Üst geçidin yerine ise alt geçit yapılacak. Alt geçit yapımının bir sene kadar sürmesi bekleniyor. Yeni yapılacak olan alt geçit şuan ki üst geçidin 5 metre solundan başlayacak. Köprünün yıkılması ile birlikte 14 Mayıs ve Zafer Mahallelerine geçmek isteyenler yaklaşık 300 metre mesafede bulunan tantanlar diye tabir edilen düğün salonunun karşısında bulunan geçidi ve yaklaşık 400 metre mesafede ki Abuhayat Caddesi üzerinde bulunan alt geçidi kullanmak zorunda kalacaklar. Özellikle yaşlılar için bu kadar uzun bir mesafeyi yürümek çeşitli zorluklara sebep olsa da İZBAN çalışmaları bitene kadar başka bir çözümün olmadığı belirtildi.

Yaklaşık 3 yıl önce Kızılay Caddesi ve 14 Mayıs Mahallesi’nin Fikri Üyücü Caddesini birbirine bağlayan geçitte güvenlik nedeniyle kapatılmıştı. Çarşı ile bağlantısı kopan mahalle halkı geçidin kapatılmasına rağmen uzak olduğu gerekçesi ile demir korkulukların üzerinden atlayarak evlerine ve işyerlerine ulaşmaya devam ediyorlar.

540 iş günü içerisinde yapılması planlanan Selçuk İzban İstasyonu çalışmaları 7.380.000.00 TL ihale bedeli ile yapılıyor.

tren-yolu-ustgecidi (2)

tren-yolu-ustgecidi (3)

YORUMLAR
  1. Erdoğan Arna dedi ki:

    Çok büyük anısı var çocukluk yıllarım bizim Mah tek Bağlantı çarşıya yaşlımız hep o merdivenlere tırmandı

  2. Necmi Sezen dedi ki:

    metro istasyonu ve torbali baglantisi cok sevindirici

  3. rukiye demirsoy dedi ki:

    İlerlemek için bazı şeylerin yapılması gerekli sonucu güzel olacak insallah.

  4. eşek koysa kazanır dedi ki:

    bir chp li olarak bu üst geçidin kaldırılmasına karşıyım.akp geldi anılarımızı yıkıyor yazıklar olsun.. 🙁

  5. Don KiŞoT dedi ki:

    Köprümüzün kaldırılmasına karşıyım. Köprüyü yıkmadan revize edilerek metro istasyonu yapılabilirdi. Yık geç en kolayı. Marifet eskiyi koruyarak , Selçuğun tarihi dokusunu bozmadan yenisini yapabilmekte. Ama o seviyede yetenek ve düşüncede mimar mühendis nerede?