site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ünlü Tarihçi Fariba Zainebaf Selçuk’ta

Ünlü Tarihçi Fariba Zainebaf Selçuk’ta
30.04.2014
A+
A-

FARİBA ZARİNEBAF SELÇUKTA (1)

ABD Kaliforniya Riverside Üniversitesi Tarih Bölümü hocalarından Fariba Zainebaf yeni kitabı hakkında araştırmalar yapmak üzere Selçuk’a geldi. Üniversitenin Ortadoğu ve İslam Araştırmaları Programı Direktörü olan Fariba Zarinebaf özellikle Osmanlı imparatorluğu, Orta Doğu, Kafkasya, İran ve İslami sosyal yaşamı uzmanlık alanları olarak seçtiğini söyledi.

Fariba Zarinebaf Chicago’daki llinois Üniversitesi’nden lisans diploması ile mezun oldu. Doktorasını İslam tarihi üzerine yine Chicago Üniversitesi’nde yaptı. Sırasıyla Virginia Üniversitesi, Northwestern Üniversitesi, Chicago’daki Illinois Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesinde dersler verdi. Halen ABD. Kaliforniya Üniversitesi Tarih Bölümünde hoca olarak çalışmaktadır.

Neden Efes ? sorumuza;

Kapitülasyonlar, bazen, Avrupa devletleri ve tüccarlar ile bir dizi ikili anlaşmalar, bazen de Avrupalı güçler karşısında Osmanlı’nın ekonomik gerilemesinin ve bu gerilemenin sebebi sayılan tavizlerin sembolü olarak tutulur.

Bu araştırmayı kapitülasyonların gölgesinde Osmanlı Galata, Efes ve diğer liman kentlerinde yaşanan hukuk ve diplomasiyi daha geniş bir çerçevede ele almak amacıyla gerçekleştirdiğini söyleyen tarihçi; Efes, Ön Asya Eyaleti’nin hem kültürel hem de ticari başkenti olma sebebiyle çok önemli bir merkezdir. Aynı zamanda Batı ile özellikle İstanbul Galata Limanından önceki dönemde yapılan ticaretin 13 yy’a kadar olan bölümünde çok önemli bir işlevi yerine getirmiştir.

Bu araştırmayla, Efes, Osmanlı ve Ceneviz limanları arasındaki eski çağlardan günümüze kadar birbirleriyle olan çok önemli bağlantıları gün yüzüne çıkarmayı amaçlamaktayız dedi.

HABER: MEHMET UYAROĞLU

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…


ÜNLÜ TARİHÇİ FARİBA ZARİNEBAF SELÇUK’TA

FARİBA ZARİNEBAF SELÇUKTA (2)

FARİBA ZARİNEBAF SELÇUKTA (3)

 

YORUMLAR
  1. Pamucak Güzeli dedi ki:

    bir yabancıdan selçuku dinlemek hemde türkçe dinlemek gercektende gurur vericiydi teşekkürler selçuk haber