site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Üniversite Öğrencilerinden Selçuk Öğretmen Evinde Beyin Fırtınası

Üniversite Öğrencilerinden Selçuk Öğretmen Evinde Beyin Fırtınası
23.04.2014
A+
A-

selcuk-thk-ogrenciler (1)

İzmir’deki çeşitli üniversitelerin öğrencilerinden oluşan 15 kişilik proje ekibi 19-20 Nisan tarihlerinde Selçuk öğretmen evinde beyin fırtınası estirdi.

Avrupa’nın 200‘den fazla üniversite şehrinde lokalleri bulunan ve yaklaşık 13000 üyeye sahip, kâr amacı gütmeyen, ekonomik ve politik olarak bağımsız, uluslararası bir gençlik sivil toplum kuruluşu olan AEGEE’nın Türkiye proje ekibi bu yıl çalışma alanı olarak Selçuk İlçesini seçti.

Proje grubunun çalışmaları hakkında bilgi veren ekip lideri Göksan Kahraman AEGEE’nin en önemli özelliğinin uluslararası bir kimlikle 40 farklı ülkeden 13000 öğrenciyi direkt olarak iletişime geçirmesi olduğunu söyledi. Bu sayede daha özgür çalışma ortamlarını yakalayan AEGEE çalışma grupları uluslararası çapta daha demokratik bir platformda kendilerini ifade ederler dedi.

Ekip lideri Göksan Kahraman, AEGEE’nin sosyal, ekonomik ve politik anlamda entegre olmuş, ilerlemede gençlerin katılımına önem veren demokratik ve sınırsız bir Avrupa için çalıştığını söyledi. AEGEE’nin Avrupa’daki öğrencilerin ve gençlerin toplum içinde aktif bir rol almasını amaçladığını, karşılıklı anlayışı güçlendirip gençler için Avrupa’yı daha yakın hale getirdiğini belirtti.

Göksan Kahraman, AEGEE’nin en önemli özelliğinin genç Avrupalı bireylerin zihinlerindeki Avrupa resmini görselleştirmeyi, Avrupa Birliği ve kıtası hakkında tartışmayı amaçladığını söyledi. Günümüz dünyasında, devam projeleriyle AEGEE’nin gençlerin yüzleştiği problemlerle ilgili faaliyetlerini kararlı bir şekilde sürdürmekte olduğunu söyledi.

AEGEE’nin 1985 yılında Paris’teki birkaç üniversite öğrencisinin girişimiyle kurulduğunu, Bu projenin Orta ve Doğu Avrupalı öğrencilerin demokratik deneyimlerini geliştirmek ve toplumlarındaki sorunlar konusundaki farkındalıklarını artırmak için genç düşünce kuruluşlarının liderleri tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Göksan Kahraman bu yıl çalışma alanı olarak Selçuk İlçesini seçtiklerini, bu seçimde özgür çalışma olanağı sağlayan Selçuk Öğretmenevi yönetiminin etkili olduğunu söyledi.

Projeye katkı sağlayan Selçuk Öğretmen Evi Müdürü İrfan YILDIZ, genç üniversite öğrencilerinin çalışma azmi ve kararlılığı karşısında çok etkilendiklerini, projelerinin önemi ile ekibin disiplininin projeye katkı koymalarına neden olduğunu söyledi.

Selçuk’un medeniyetleri buluşturan tarihi, doğal güzellikleri ve etnografik birikimleriyle üniversitelerin proje ve tez çalışmalarına kaynak olabilecek büyük bir zenginliğe sahip olduğunu belirten İrfan YILDIZ, tüm üniversite gruplarına kucak açtıklarını söyledi.

HABER: Veysel Erol Mehmet UYAROĞLU

selcuk-thk-ogrenciler (3)

selcuk-thk-ogrenciler (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Öğretmen evinin maşallahı var okullardan iyi çalışıyor.

  2. Anonim dedi ki:

    kağıt oynamaktan başını kaldırmayan öğretmenler bu çalışmalar nedir diye sordularmı acaba merak ettim..