site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Üniversite öğrencileri yerel yönetimi tanıdılar

Üniversite öğrencileri yerel yönetimi tanıdılar
22.05.2015
A+
A-

Üniversite öğrencileri yerel yönetimi tanıdılar (1)

Dokuz Eylül Üniversitesi 2. sınıf öğrencileri yerel kamu hizmetleri kapsamında düzenledikleri yerel yönetimleri yerinde görme ve tanıma etkinliği için Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı ziyaret ettiler. Başkan Bakıcı’dan yerel yönetim konusunda bilgiler alan öğrenciler, daha sonra ilçenin tarihi ören yerlerini gezdiler.

Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda görevli Doç.Dr. Bahar Üstün, Yrd.Doç.Dr. Sultan Kavili Arap Dr. Elif Yücebaş ve beraberindeki 51 öğrenci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı ziyaret ettiler. Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencileri ile Belediye Ahmet Taner Kışlalı Toplantı salonunda bir araya gelen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, öğrencilere yerel yönetimler konusunda bilgi verdi. Aynı zamanda yerel yönetimler alanında öğretim görevlisi olan Başkan Bakıcı, öncelikle yapılan bu ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Üniversitedeki eğitim süresi içerisinde öğrenciler ile birlikte olmak ve onlara ders vermenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Bakıcı, karşısında oturan öğrencileri yerel yönetimler konusunda büyük bir heyecanla bilgilendirdi.

Kamu Hizmetleri ve Yerel Yönetimlerin işleyişleri konusunda Selçuk Belediyesini örnek vererek anlatan Başkan Bakıcı, “Bizim en önemli artımız yerel yönetimler ve belediyecilik açısından baktığımız zaman birincisi belediyecilik yönündeki birikimimiz, ikincisi de iktidar partisinin bir belediye başkanı olmaktır. Bu da gerçekten önemlidir. çünkü gerçekleştireceğimiz projeleri hayata getirme olanağı çok daha yüksek olur” dedi.

Belediye olarak merkezi yönetim ve Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerin yüksek tutulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “İlçe belediyesi olduğumuz için burada iki unsur önemli. Bir merkezi yönetim, birde bizim ilçe belediyelerin üstünde olan ve sınırları içerisinde olduğumuz İzmir Büyükşehir Belediyesidir. Her ikisinde de ilişkilerimiz üst noktada olması lazım” diye konuştu.

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Başkan Bakıcı, kendisini dinleyen tüm öğrencilere teşekkür etti.

Öğrenciler daha sonra ilçenin tarihi ören yerlerini gezerek; hem bilgi aldılar hem de bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Üniversite öğrencileri yerel yönetimi tanıdılar (3)

Üniversite öğrencileri yerel yönetimi tanıdılar (4)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Selçuk belediyesinde danışman olarak acaba kaç tane 9 Eylül Üniversitesi hocalarının yakınları olan eleman çalışıyor?Ne kadar ücret alıyor?Geçmiş dönemde de vardı,bu tür tezgahlar demek ki Selçuk bu konuda ballı olmaya devam edecek.