site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Üniversite ile Selçuk’u Güzel Günler Bekliyor

Üniversite ile Selçuk’u Güzel Günler Bekliyor
25.04.2014
A+
A-

rektor_1

Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı beraberinde Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kemal Abidin Öztürk, Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte önümüzdeki dönemde Selçuk’ta eğitim ve öğretime başlayacak olan Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun inşaatını inceledi.

BAŞKAN BAKICI: “ÜNİVERSİTENİN İNŞAATI 3 AYDA TAMAMLANACAK”

Üniversite inşaatının incelenmesi sırasında açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı “Rektörümüzü ve Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimdeki tüm arkadaşlarımızı burada ağırlamaktan büyük bir onur duyuyorum. Yıllarca kendileri ile birlikte çalıştık. Şimdi ise Belediye Başkanı olarak Selçuk’u üniversite ile buluşturma imkanı elde ettiğim için çok mutluyum. Binanın fiziki şartlarının hazırlanması ve öğrencilerin barınması konusundaki koşulları hızlı bir şekilde çözeceğiz. Üniversite binasının inşaatı 3 ay içerisinde tamamlanacak. Selçuk’a üniversite kazandırma anlamında Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği’nin de çok özverisi ve gönülden desteği olmuştur. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki bu kadro Selçuk’a güzel şeyler kazandıracak. Böyle bir günü mutlulukların en güzel olduğu gün olarak değerlendiriyorum” dedi.

“SELÇUK’U GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise “Gördüğümüz üzere okulumuzun çalışmaları birkaç ay içerisinde tamamlanacak. İnşaatın tamamlanması ile biz hazırlıklarımızı yapacağız. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımı yapmaya başlayacağız. Amacımız Dokuz Eylül’lü Sayın Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi olarak Selçuk’a çok daha güzel işler kazandırmak. Buradaki okulun eksiksiz eğitime başlamasını hedefliyoruz. Daha sonrada Selçuk’a ait bir üniversite bile olabilir. Selçuk’u daha güzel günler bekliyor” dedi.

Rektörün konuşmasının ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da “Tarihi bu kadar eski ve birçok kültüre ev sahipliği yapmış bir yerde Dokuz Eylül Üniversitesi’nin açılması eğitime yapılan çok güzel bir yatırımdır. Belediye başkanımıza ve rektörümüze şükranlarımı arz ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuk’un üniversiteye kavuşması anlamında büyük destekte bulunan Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel “İki yıl önce temeli atılan okulumuz bu yıl açılacak idi. Fakat bir önceki dönem belediye başkanı okulun inşaatının tamamlanmasını yetiştiremedi. İnşallah yeni başkanımız ile en kısa zamanda Meslek Yüksek Okulu eğitime ve öğretime başlayacak” diye konuştu.

Ardından heyet Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Yüksekokul binasını gezerek inşaat ile ilgili yerinde incelemelerde bulundu.

14 Mayıs Mahallesi’nde hem arsa hem de üniversite inşaatını üstlenen Selçuk Belediyesi Selçuk’ta üniversite kazandırma yolunda çalışmalarına devam ediyor. Meslek Yüksek Okulu 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayacak. Meslek Yüksekokulunda yer alması uygun görülen bölümler ise Turizm ve Otel İşletmeciliği, İkram Hizmetleri, Kültürel Miras ve Turizm, İnşaat Teknolojisi, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği gibi Selçuk’un coğrafyasına ve kültürüne uygun bölümler olacak.

rektor_2

rektor_3

rektor_4

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…


ÜNİVERSİTE İLE SELÇUK’U GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    İlçemize bu okulu kazandıran,emeği geçen eski ve yeni belediye başkanlarımıza,Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği başkan ve üyelerine bir taş,bir tuğla koyan herkese minnet borçluyuz.

  2. M.Ali TIRAŞ dedi ki:

    Gecikilmiş de olsa güzel günler gelecek

  3. halkçı dedi ki:

    Yürü be Zeynel Bakıcı kim tutar seni helal olsun sana

  4. anonim dedi ki:

    Büyüksün Zeynel başkan

  5. halk dedi ki:

    zeynel başkanınız değil Vefa başkan sağolsun yatın kalkında en büyük pay onun.!!

    1. Anonim dedi ki:

      adamların paralarını da vereydi vefa başkan iyiydi.

  6. anonim dedi ki:

    açıklama yapanlardan rica ediyoruz bizi aptal mı sanıyorsunuz bina gecikmiş te falanmış ta adam sallarken biraz olsun utanır.

  7. Anonim dedi ki:

    Ağaoğlu reklamı gibi, Ben yaptım !!!