site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

UNESCO’dan sonra ilk alan yönetimi toplantısı yapılacak

UNESCO’dan sonra ilk alan yönetimi toplantısı yapılacak
24.12.2015
A+
A-

Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu 2015 yılı olağan toplantısı 25 Aralık 2015 Cuma günü Selçuk Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak. Selçuk’un UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girmesinden sonra yapılacak olan ilk alan yönetimi toplantısında UNESCO sonrası süreç masaya yatırılacak.

Selçuk’un UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girmesinin ardından gerçekleşecek olan ilk alan yönetimi toplantısına Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu üyeleri ile eşgüdüm ve denetleme kurulu üyeleri katılacak.

UNESCO’ya girişi ile birlikte tüm Dünyanın gözdesi halin gelen Efes Antik Kentinde gözler alan yönetimine çevrildi. 21 yıllık bekleyişin ardından UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dört bileşeni ile giren Selçuk’un Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu üyeleri ile eşgüdüm ve denetleme kurulu üyeleri bu nemli sürecin ardından ilk kez bir araya gelerek. Efes Alan Yönetimi Toplantısı Selçuk Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda iki ayrı oturum ile gerçekleşecek. 25 Aralık 2015 Cuma günü saat 10.00’da birinci oturum ile başlayacak olan toplantının ikinci oturumu saat 14.00’de başlayacak.

UNESCO sürecinden sonra uygulanacak mevzuat ve alandaki uygulamaları gözden geçirecek olan katılımcılar, toplantıda gündem maddeleri çerçevesinde UNESCO değerlendirilmesinin yanı sıra Efes Alan Yönetimi Planını gözden geçirecekler. Toplantıda ayrıca mevcut mevzuatlar ve uygulamalar masaya yatırılacak.

Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu 2015 yılı olağan toplantısına Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Alan Yönetimi Başkanı ve Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve idareci de katılacak.

IMG_9367

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Selçuk merkezi hükumetten gelen yatırımlar ile çığ gibi büyümeye devam ediyor.Üstelik yatırımların arkası da kesilmiyor.