site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

UNESCO kentlerinden çevre duyarlılığı

UNESCO kentlerinden çevre duyarlılığı
29.12.2017
A+
A-

İzmir’in UNESCO etiketli ilçeleri Selçuk ve Bergama arasında iki yıldır düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu Organizasyonu 765 fidanlık bir koru oluşturdu. 1700 dekarlık alana dikilen fıstık çamları ile bölge ekonomisine de katkı sunulması amaçlanıyor.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu Organizasyonu’na katılan bisikletçilerin Ege Orman Vakfı’na yaptıkları bağışlarla Tire -Yeğenli Ağaçlandırma Sahası’nda bir koru oluşturuldu. 765 fidanın dikim törenine Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu Genel Koordinatörü Fatih Ertürkmen ve bisikletçiler katıldı.

Organizasyonun teması çevrecilik

UNESCO Dünya Mirası Yolunda düzenlenen bisiklet turu etkinliğinin çevreci bir etkinlik olmanın yanı sıra bir orman oluşumuna da zemin hazırladığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bu yıl dünya mirası yolunda düzenlenen etkinliğin ikincisini yaptık. Ormana fidan dikimi ile gerçekleşen etkinlikle gerçekten bunu taçlandırmış oluyoruz. Ben bu konuda Ege Orman Vakfı’na, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve bu organizasyona katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Çevreci bir yaklaşımı hakim kılmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bisikletin tema olarak seçilmesi de çevreci yaklaşımın en önemli unsuru olarak görülüyor. Biz dünya mirasına giren iki ilçe belediyesi olarak böylesine etkinlikleri daha da devam ettirerek sonuç alma yolunda ilerleyeceğiz” dedi.

Selçuk ve Bergama’da koruluk oluşturulacak

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “ Tüm katılan bisikletçilerin bağışları böyle bir koruluk oluşturulmasını sağladı. Umarım yıllar içinde bu koruluk bir ormana dönüşecek. Çünkü 2018 yılında da devam edecek olan organizasyonda bu geleneği sürdüreceğiz. Öte yandan burada dikilecek olan fıstık çamının değerini ve bölgede yaşayan köylüler için ekonomik değerini Bergamalı olduğumuz için yakından biliyoruz. Çok önemli bir kırsal kalkınma projesi oldu. Fıstık çamlarının meyve vermeye başlaması ile birlikte köylülerin bu bölgeye sahip çıkması da sağlanmış olacak. O nedenle Ege Orman Vakfı’na seçimi için çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda hem Selçuk’ta hem Bergama’da Ege Orman Vakfı ile farklı alanlarda benzeri çalışmaları yapacağız” dedi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ağaçlandırma çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi vererek; “ İçinde bulunduğumuz ağaçlandırma sahası İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize ediliyor. 1700 Dekarlık bir alana dikim yapılacak. Burada yaklaşık 8- 10 tane köy var. Proje köylere gelir getirici amaçla düzenlendi. 40 bin fıstık çamı dikilecek. Bunun yanına badem ve uygun olan yerlere zeytin fidanı dikilecek. İleride köylere gelir getirici bir proje olacak. UNESCO Dünya Mirası yolunda Eylül ayında gerçekleşen çok güzel 765 fidan kazandı. Çevre için önemli bir etkinlik oldu. Fidan dikimi orman mühendisleri nezaretinde devam ediyor. Dikimler Mart ayının ortasında tamamlanacak. 2018 yılının Mayıs ayında her fidan çapalanacak. 2020 yılına kadar devam edilecek çalışmalar sonrasında burada bir orman oluşmaya başlanacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar fidan dikerek; hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUMLAR
  1. SELÇUK lu dedi ki:

    Unesco ağaç mı diker