site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

UNESCO Kentine ilgi yine yoğun

UNESCO Kentine ilgi yine yoğun
28.01.2017
A+
A-

TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki 29 Ocak’a kadar devam edecek olan 21. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) UNESCO Kenti Selçuk’un da yer aldığı İzmir standı yine büyük ilgi görüyor. Turizm seyahat acenteleri ve tur operatörleri başta olmak üzere sektörün temsilcilerine UNESCO Kentlerinin tanıtımı yapılıyor. EMITT fuarının açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yapıldı. Dünyanın beşinci ve bölgemizin en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) bu yıl 140 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Amaç farkındalık sağlamak

Fuar çalışmaları hakkında bilgi veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Dünyada en önemli fuarlarından bir tanesi de hepimizin bildiği gibi EMITT Fuarı. Standımız geçen yılda büyük ilgi görmüştü. Bu yıl da standımıza olan ilginin artmış olması bizleri çok daha fazla umutlandırıyor. 2016 da bildiğiniz gibi turizm gelirlerimizde önemli ölçüde düşüş oldu. Bu düşüşü önlemek ve bunun da ötesinde turizm gelirlerimizin eski seviyesine yeniden kavuşmasına katkı koymak adına paydaşlarımızla birlikte buradayız. Hep birlikte İzmir’in tanıtımımızı yapıyoruz. Çaba gösteren, emek veren herkesi kutluyorum” diye konuştu. İzmir’in özellikle de Selçuk’un saymakla bitmeyen çok önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Bakıcı; “ Efes Antik Kenti, Meryem Ana, Şirince sadece bunlardan bir kaçı. Doğa güzelliklerimizde İzmir ayrı bir öneme sahip. Arzumuz bu güzelliklerin yerli ve yabancı turistlerimizce de fark edilmesini, ilgi duyulmasını sağlamak. Bu amaçla Selçuk’un dolayısıyla İzmir’imizin tanıtımının yapılacağı her platform da yer alma arzusundayız” diye konuştu.

Bir önceki yıl 70 ülkeden 882 katılımcı, 56 124 ziyaretçi sayısına ulaşan EMITT Fuarı’nda Travel Shop Turkey işbirliğiyle gerçekleştirilecek program kapsamında 55 ülkeden 450 tur operatörü ağırlanacak.

İzmir heyeti, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’de 29 Ocak tarihlerine kadar her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında 3 nolu salonda, D320 nolu Stantta yerini alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.