site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ulu Önder Selçuk’ta anıldı

Ulu Önder Selçuk’ta anıldı
10.11.2016
A+
A-

78. Yılda da Saygıyla… Özlemle
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78. Yıldönümünde Selçuk’ta düzenlenen törenlerle anıldı. Atatürk Anıtı Önü’nde düzenlenen resmi törenin ardından Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından bir tören düzenlendi. Törenlere Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Emre Albay, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, kamu çalışanları, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Ölümü Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyayı yasa boğan, tarihin gördüğü en önemli liderlerden biri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78. Yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’in Selçuk ilçesinde de anıldı.

İlk tören Atatürk Anıtı’nda

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende ilk olarak Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Çelenk sunumunun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk’ün yaşama veda ettiği dakikalarda, saygı duruşu ve siren seslerine ilçedeki araçlarda korna sesleriyle eşlik etti.  Bayraklar yarıya indirilirken Selçuk Belediyesi birimleri de aynı dakikalarda ataya saygı gösterisinde bulundu.

Dünyada saygı gören bir lider

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Efes Tiyatro Salonu’nda yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Atatürk’ün yaşadığı dönemde ve sonrasında sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada saygı ile anılan bir lider olduğunun altınız çizdi. Kaymakam Boyacı; “ Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. Yılı. O’na silah çekmiş ülkesini parçalamak istemiş yabancı ülkelerin devlet adamları askerleri dahi O’nun kaybından duyduğu üzüntüleri dile getirmiştir. Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Kaymakam Boyacı; Büyük atamız her insan gibi ölümlü bir insan fakat bıraktığı eserler, bıraktığı izler ölümsüzdür. O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Selçuk’ta düzenlenen Atatürk konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninin ardından Selçuk Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Atatürk’ün Hayat Yürüyüşü” adlı gösteri sergilendi. Atatürk’ün doğumu, eğitim hayatı, askeri hayatı, yaptığı devrimleri ve ölümünü konu alan gösteri izleyenleri duygulandırdı.

10kasim_selcuk1

10kasim_selcuk2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.