site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ulu Önder saygı ve özlemle anıldı

Ulu Önder saygı ve özlemle anıldı
12.11.2018
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. Yılında Selçuk’ta da saygı ve özlemle anıldı. Ulu Önder’in ebediyete intikalinin 80. Yılı sebebiyle düzenlenen anma törenleri Hükümet Konağı Tören Alanı’da başladı. Törene Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öksüz, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Ömer Eşit, resmi kurum çalışanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediye Başkanlığı, siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları tarafından çelenk sunulmasının ardından katılımcılar Atatürk’ün huzurunda siren sesi eşliğinde iki dakika saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son bulan tören sonrasında katılımcılar Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda hazırlanan Atatürk’ü anma programa katıldılar.

O hümanist bir devlet adamıdır

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yılı sebebiyle Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuk Şehir Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Tarih Öğretmeni Dilek Çelik günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi bir şahsiyet olarak hem içerisinde bulunduğu toplumun mahsulü, hem de o toplumun kaderini değiştiren bir lider olduğunu belirterek sözlerine başladı. Çelik; “Herhangi bir devletin tarihinde Atatürk ölçüsünde, onu tarihini, hayatını dolduran benzer bir kişiye rastlamak zordur. Çünkü başka ülkelerde birçok insanın ön ayak olduğu büyük başarı ve değişim örneklerini Mustafa Kemal Atatürk tek başına kendinde toplamıştır. Çağdaş bir toplum inşa etmek için yazısından, üniversitesine, hukukundan müziğine, dinsel yaşamından kadın erkek ilişlerine devrimci değişimlerin mimarı olmuştur” dedi.

Atatürk’ün döneminin liderlerinden çok farklı olduğunu belirten Çelik; “ Avrupa diktatörlüklerinde ve onların başka taklitlerinde karşılaşılan o korkunç, baskı sopasını kullanmadan devrimlerini yaşatmıştır. Hümanist bir devlet adamıdır. Başkomutan meydan muharebesinden sonra esir düşen Yunan Başkomutanı General Trikopis önüne getirildiğinde gösterdiği centilmenlik, İzmir’de ayakları altına serilen Yunan bayrağını sermeyi reddetmesi, Anzak askerleri için yazdıkları hümanist bir yaklaşımın göstergesidir” dedi. Çelik sözlerini; Bundan sonra yapılacak en iyi şey Atatürk’ü doğru anlamak, anlatmak ve yaşatmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü gurur, saygı ve özlemle anıyorum” diyerek sonlandırdı.

Selçuk Şehir Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Dilek Çelik’in konuşmasının ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü sebebiyle düzenlenen “Atatürk” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda düzenlenen program Selçuk Şehir Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Saat Kaç” adlı oratoryosuyla devam etti. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı günlerden Atatürk’ün ölümüne kadar geçen süreci şiirler ve türkülerle anlatan “Saat Kaç” oratoryosu katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. Yılı sebebiyle Selçuk Belediyesi tarafından “Dersimiz Atatürk” adlı filmin gösterimi Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 14.00 -17.00 ve 20.30 saatlerinde gerçekleşecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.