site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ülkücü Gençlik’ten Başbakan’a

Ülkücü Gençlik’ten Başbakan’a
03.06.2014
A+
A-

ulkucu-genclik

Başbakan’ın Ülkücü Gençlere Yönelik Sözlerine Dair Basın Açıklaması

Başbakan Erdoğan İstanbul’da düzenlenen bir programda Ülkücü gençliğe yönelik bir çağrı yapmıştır. Her şeyden önce belirtmemiz gerekir ki; Ülkücü gençlerin Başbakan’dan alacağı hiçbir öğüt ve tavsiye yoktur. “Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan”; “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden rahatsız olan, “T.C” ibaresini kurumlardan kaldıran; “İmralı’yla görüştüğümüzü ispat edemeyenler şerefsizdir” dediği halde “Ben görüşmedim, devlet görüştü” diye çark eden bir Başbakanın; Türk milliyetçiliğini şiar edinen, “Varlığını Türk Varlığına Armağan” eden gençlere akıl vermesi, çağrıda bulunması trajikomik bir hadisedir. Daha dün Ülkücü gençlere “Kovboy”, “Mafya”, “Bunlar Fatiha’yı bilmezler” diyen Başbakana ne olmuştur ki, ülkücü gençliğe çağrıda bulunma hakkını kendinde görmektedir?

Ülkücü gençliğin teşkilatı Ülkü Ocakları, siyasi arenadaki temsilcisi ise Milliyetçi Hareket Partisidir. Bu gerçeği herkesin iyi bilmesi ve farklı mecralarda farklı yorumlamalara girmemesi gerekmektedir. Yarım asırlık bir maziye sahip olan Ülkücü hareketi tanımayıp; yol göstermeye çalışanlar boşa bir gayret gösterdiklerinin farkında olmalıdır.

Bu vesileyle Başbakan Erdoğan’a bizde bazı sualler yönelterek bir çağrıda bulunmak istiyoruz: “Şu kopan fırtına Türk ordusudur Ya Rabbi” diyen şairin şiirini okuyorsun da, neden şuuruna eremiyorsun? “Biz bidat nedir bilmeyen temiz Müslümanlarız” diyen Sultan Alparslan’ın adını ağzına alıyorsun da; neden yolsuzluk ithamlarından aklanma yoluna gitmiyorsun? İstanbul’da ağaç kesilmesini fermanlarla yasaklayan Fatih Sultan Mehmet’in vizyonuna sahip olduğunu söylüyorsun da neden rant uğruna İstanbul’u yandaşlarına peşkeş çekiyorsun?

Sayın Başbakan bu kadar çelişkili bir yolda neden yürüyorsun? Bazen milliyetçi, bazen İslamcı, bazen liberal, bazen kozmopolit olmayı nasıl beceriyorsun? Sayın Başbakan, gittiğin yol sağlıklı bir yol değil; bir an önce aklını başına al ve hatalarına bir son ver.

YORUMLAR
  1. fırat tekel dedi ki:

    bizim başbakandan değil başbakanın bizden alacağı ders var bakalım biz ona ders vercezmi