site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ülkücüler Ata’sının İzinden Yürümeye Kararlıdır

Ülkücüler Ata’sının İzinden Yürümeye Kararlıdır
19.05.2013
A+
A-

selcukocak-19mayis

İzmir Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener bir Kutlama Mesajı yayınlayarak Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener’in kutlama mesajı şu şekilde:

19 Mayıs, Türk tarihinde milli önem ve değere sahip olan, çekilen çilelerin ardından kutsaliyet kazanıp bayramlaşan mühim günlerdendir. Bu bayramı anlamına uygun kutlayabilmek için de 19 Mayıs tarihinin 94 yıl öncesinde kök salan derin manasını idrak etmek gerekmektedir. I. Dünya Savaşı’nın ardından, asırlardır gözlerini Anadolu topraklarına dikmekten vazgeçmemiş emperyalist kuvvetler, ardı ardına süren savaşlarla büyük güç kaybetmiş Osmanlı İmparatorluğu’nun bu durumundan istifade etmekte gecikmemiş, milletimize çok ağır gelen bir işgal ve saldırı devrini başlatmıştır. İşte böyle bir zaman ve ortamda, hasta sanılan bir millet şahlanmıştır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık, mücadele ve inanç ateşi, kutsal bir ağ olup tüm vatan sathını sarmıştır. Kuvay-i Milliye ruhuyla sürdürülen ve Türk insanının topyekûn varlığını adadığı bu İstiklal Harbi, yokluklara, zorluklara ve etrafını çeviren tehdit çemberine rağmen zafere ulaşarak eşsiz bir yiğitlik destanının temel harcı olmuştur. Bu engin muvaffakiyet, düşmana etkisi asla geçmeyecek bir darbe indirmiş; eli kanlı istilacılara karşı kazanılan bu onur dolu zafer dünyanın tüm mazlum milletlerine örnek teşkil etmiştir.

19 Mayıs’ta başlatılan bu hürriyet davası, sadece askeri bir başarı olarak kalmamış; insanımıza milli bilinç, milli kimlik ve Türk olma gururu aşılayan bir süreç olmuştur. Onca sancıdan sonra çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşuna tanıklık değil, yolbaşçılık yapmıştır. Kurtuluşumuzun mimarı Gazi Mustafa Kemal’in “doğum günüm” diye nitelediği bu gün, “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla tam bağımsızlığa kilitlenen Türk Milleti’nin de yeniden doğduğu bir milattır.

Atatürk’ün kahraman ve fedakâr milletimizin ellerinde yükselen böyle bir günü gençliğe armağan etmesinde de ayrı bir mana yatmaktadır. Toplumlar içinde yürütücü kuvvet kabul edilen gençlik, genç ve üretici beyinler olarak ecdatlarının miraslarını yaşatıp ülkelerini daha da ileriye götürebilecek olan nesildir. Bu nedenledir ki Mustafa Kemal, Türk Gençliği’ne güvenmiş; mazinin sorumluluğunu ve atinin inşasını onlara emanet etmiştir.

Sömürgeci güçlerin çağın şartlarına göre farklı ve çok yönlü olarak oluşturdukları tehditlerini, yine vatanımıza, birliğimize ve varlığımıza yönelttiği yeni bir aşamada 19 Mayıs’ın değeri zihinlerimizde daha bir farklı parıldamaktadır.

Milli Mücadele’ye yol açan şartlar, bugün ekonomik bağımlılık, dış politikada teslimiyetçilik, kültürel yozlaşma, milli onurdan yoksun liberalleşme, bölücü terör, suni kimlik tartışmaları, toplumsal gerginlik ve ayrışma şeklinde yeniden vücut bulmaktadır. O dönemde güçlü iktidar ve milliyetçi aydınlar sayesinde sesini çıkaramayan işbirlikçi zihniyet, maalesef ki günümüz iktidarının acziyet ve teslimiyeti karşısında, beşinci kol faaliyetlerinin de etkisiyle rahatça sesini yükseltebilmektedir.

Türk gençliği bu tuzaklara karşı dik durmaya devam edecek; dili, geçmişi, gelenekleri, ahlakı, dini, tüm milli ve manevi değerleri üzerinde oynanan oyunlara karşı da mücadelesini sürdürecektir. Türk Gençliği eğitim ve istihdam konusunda büyük sorunlar yaşamaktadır. Bu sebeple de ülkemiz ciddi bir beyin göçü sıkıntısıyla karşı karşıyadır. Bunları aşabilmek için yapılması gereken, bu yurdun evlatlarının yeteneklerine ve akıllarına inanmak, ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm devlet kurumlarını seferber etmek, milli bir gençlik politikasıyla istikrarlı bir kalkınmanın atılımını gerçekleştirmektir.

Ülkücü gençlik bu noktada, “muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda olduğu” bilinciyle üzerine düşen görevi yapmaya, vatana ve tüm aidiyetlerine sahip çıkmaya, toprakları ve millet fertleri üzerinde kurulan tezgâhları parçalayıp devletini aydınlığa kavuşturmaya, Ata’sının izinden yürümeye kararlı ve bu güce vakıftır.

Ülkü Ocakları, tarihi sorumlulukları, milli anlayışı ve var oluş gayesi gereği, düşlenen gençliği yetiştirme konusunda samimi gayretlerini sürdürecek, 19 Mayısların verdiği iletiyi milletimize ulaştırma konusunda mücadelesine milli şuurumuzdan ve imanımızdan aldığımız güçle, “Türk’ün ateşle imtihan edildiği” bu yolda, canla başla mücadele etmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Milleti’nin bağımsızlık aşkının, mücadeleci ruhunun, vatanın bölünmezliğine olan imanının ve cefakâr ahlakının çelikleşmiş ifadesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; gençliğimize ve tüm milletimize hayır getirmesini temenni ediyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve hürriyet uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Memiş ESENER

Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.