site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ülkü Ocaklarından Kara 12 Eylül Açıklaması

Ülkü Ocaklarından Kara 12 Eylül Açıklaması
12.09.2013
A+
A-

MEMISESENER

12 Eylül 1980 İhtilali, 27 Mayıs 1960 Darbesi ve 12 Mart 1971 muhtırasının ardından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesidir. Darbeyle birlikte Süleyman Demirel başbakanlık görevinden alınmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi de lav edilmiştir. 1961 Anayasası rafa kaldırılmış ve ülke siyaseti asker tarafından yeniden tasarlanmıştır.

12 Eylül darbesi ülke düzenini sağlamak amacıyla yapıldığı söylense de o dönem içinde bulunulan vaziyetler bunun böyle olmadığını göstermiştir. Ülke çapında çok büyük olaylar meydana gelmiş, PKK denen hain örgütün temelleri bu dönemde atılmıştır. Darbeyle birlikte okuyan, araştıran, sorgulayan genç nesil yok edilmiştir.. Vatanı için gece gündüz çalışan nice gençler birbirine düşürülmüş, ülke kaosa sürüklenmiştir. Haksızlığın, hukuksuzluğun göstere göstere yapıldığı mahkemelerde binlerce yiğit ya zindanlarda işkence görmüş ya da acımadan idam sehpasına gönderilmiştir. Ülküsü uğruna, vatanı uğruna canı pahasına mücadele eden ülkü devleri ağabeylerimiz zindanlarda çürümüş, işkence görmüş ve şehit edilmiştir.

Bu sebepledir ki biz Eylülleri hiç unutmadık. Onlar, Hak için yola çıktılar, yoldan çıkmadılar. Onlar; Allah’tan başkasına minnet etmediler… Eylül’deki hüznü, çileyi, yalnızlığı ve ihaneti yaşadılar, fakat inançlarını ve ideallerini katiyen inkâr etmediler. Onlar, alnı ak, sevdası Hak olan güzel insanlardı. Onlar, “Kevser akan, “Gül” kokan” kahramanlardı. Onlar, “Türk Dünyası’na sevdalı gönüllerdi. “Türkiye” denince kalpleri bir başka çarpardı. Yüreklerinde hep vatan ve bayrak aşkı vardı. Gönül mimarlarının rahlesinde gerçek aşkı buldular. Taş medreselerin Yusuf yüzlü mazlumları hayatlarının baharında “Eylül’ü” yaşadılar… Fırtınalı yılların toz-duman ortamında bu idealist gençlerden bir kısmı, şehadet güllerinin derildiği bahçelerde dünya misafirliğini tamamladılar. Delikanlı çağında Hakk’a yürüdüler. Musalla taşına konup namazları kılınırken, “ Er kişi niyetine” tekbir alan her kişi, onların tam manasıyla “Er kişi” olduklarını çok iyi biliyordu. Onlar, nefretin kucağına oturmayıp, muhabbetin ocağını tüttürdüler. Kimi zaman Yunus, kimi zaman Yavuz oldular.

Karanlık, rutubetli ve soğuk zindanlarda, ülküleri sebebiyle kendilerine ve ailelerine yaşatılan azap dolu günler, hakaretler, aşağılamalar, baskılar, fiziki ve psikolojik işkenceler karşısında hiçbir zaman eğilmediler, bükülmediler, çökmediler. Baş verdiler ama baş eğmediler. Şahadete giden ve gazi kalan ağabeylerimizin bu yüce milleti ve devleti sevmekten başka suçlarının olmadığını sizlerin huzurunda beyan ediyoruz. Vatan topraklarında yaşayan son ülkücü kalana kadar bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Zalimlerin adı değişse de, zulüm edenlerin akıbeti değişmeyecektir.”

Vatan için, bayrak için, ezan için, ecdadından aldığı sorumluluklarını ve vazifelerini idam sehpalarına yürüme pahasına yapan, Türk-İslam ülküsü sevdalısı şehitlerimizi, bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

Memiş Esener
Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı

12eylul

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Eylüllerde ölmedik , Eylüllerde doğduk biz