site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ülkü Ocakları: Binali Yıldırım Ülkücülerin gayrimeşru sözcüsü gibi

Ülkü Ocakları: Binali Yıldırım Ülkücülerin gayrimeşru sözcüsü gibi
23.10.2015
A+
A-

bilgehanagbaba

AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım’ın ülkücüler hakkındaki bazı sözlerine, İzmir Ülkü Ocakları İl Başkanı Bilgehan Ağbaba cevap verdi. Ağbaba, “AKP’nin İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, Gültepe Toros Meydanı’nda düzenlediği mini mitinginde, ülkücülerin gayrimeşru sözcüsü gibi saygısızca camiamızın seçim analizini yapmaya kalkmıştır.” dedi.

Açıklamasında AK Parti hükümetine değinen Ağbaba, “Öncelikle teknik bir konuyu belirtmek isteriz. AKP, iktidara geldiği günden bu yana aziz milletimizin duygularını istismar eden yaklaşımı ve hamasi söylemlerle toplumumuzu kutuplaştırmıştır. Şimdi ise bu kutuplaştırmada ülkücülerin bir taraf olduğunu düşünen kaçak sarayın İzmir kuklası Binali Yıldırım, milliyetçi ülkücü seçmene yön vermeye çalışmaktadır. Biz İzmir’de Binali Yıldırım’ın söylediği bu saygısızca kelâma, milliyetçi ülkücü camiamızın gönül makamı, İzmir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak şunu söylüyoruz: Ülkücüler, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin hayırlı evlatlarıdır. Bizim davamız da bellidir, partimiz de. Burada anlaşılmayacak bir ifade yoktur.” şeklinde konuştu.

“Kimse ülkücü harekete karşı cinlik yapmasın” diyen İl Başkanı Bilgehan Ağbaba, şunları kaydetti: “İdam sehpalarında, üniversitelerde, ekmek teknelerinde 5 binden fazla şehit vermiş bir kutlu hareketin mensupları olarak biz ülkücüler Başbuğ Alparslan Türkeş’in izinde, liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz. Bizler üniversite kapılarında kardeşimizi şehit verirken AKP iktidarı, çözüm süreci safsatası ile şehidimizin katillerine çanak tutmaktaydılar. Bizler, ‘bayrak inmez, şehit ölmez, vatan bölünmez’ derken bunlar, bayrağın inmesine göz yumdular, Habur’da teröristlerle kol kola gezdiler, Peşmerge’nin Cumhuriyet Bayramı’nda ülkemiz üzerinden Suriye’ye geçişine izin verdiler. Hiç kimse, cumhuriyetimizin kutlu şehri İzmir’de kalkıp da cinlik yapmaya kalkışmasın. Nasıl bundan 92 yıl önce düşmanı denize döktüysek, şimdi de aziz Türk milletinin asil evlatları, 1 Kasım’da bu zihniyeti sandığa gömecektir.”

“Memleket meselesi” diyerek yola çıkanların, şimdi Ferhat ile Şirin masallarıyla insanları etkilemeye çalıştıklarını iddia eden Ağbaba, “Kaçak sarayın İzmir kuklası Binali Yıldırım’a sesleniyoruz. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ve Genel Başkanımız Olcay Kılavuz’un tüm uyarıları ve açıklamalarına rağmen ülkemizin ve İzmirimiz’in durumu, gün geçtikçe felâkete bir adım daha yaklaşmaktadır. Böyle bir süreçte masallarla insanları etkilemeye çalışmak yerine, hakaret ve çarpıtmayı kurumsal bir ilke haline getirmiş olduğunuzu bilmekle birlikte sizi, milliyetçi ülkücü hareketin hassasiyetleri konusunda terbiye ve izan sınırları içine davet ediyoruz. Bu vesileyle tekrar ifade ediyoruz ki İzmir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim öğretim ve sivil toplum faaliyetlerine kararlılıkla devam edecek, milliyetçi ülkücü hareket, AKP’nin yürüttüğü yalan siyasetin kurbanı olmayacak, zamanı geldiğinde de bu zihniyeti kazıyacaktır” dedi.

izmir-ulku-ocaklari-baskani

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.