site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ülgür: Ben Yumurtacıyım Parayı Kuruş Kuruş Bulurum

Ülgür: Ben Yumurtacıyım Parayı Kuruş Kuruş Bulurum
24.10.2012
A+
A-

Selçuk Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesi 52 milyon TL olarak Selçuk Belediyesi Meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi. 37 milyon TL’si gelir olan bütçenin Tarımsal Sanayi Alanı ve Meyve Paketleme Tesislerinin yapımının hızlandırılması ve Dokuz Eylül Üniversitesi için eğitim tesisi yapımı işinde kullanılacak 15 milyon TL’lik farkının ise borçlanma yoluyla temin edilmesi öngörülüyor.

Bütçenin gelirler ve personel maaşlarının ödenmesinden oluşan personel giderleri de dâhil olmak üzere tüm maddelerine ret oyu veren Ak Parti gurubu adına söz alan meclis üyesi Ertan Serbest’in 2013 bütçesinin şişirme bir bütçe olduğunu, seçim bütçesi olduğunu ve gerçekleşmeyecek hayali bir bütçe olduğunu söylemesi üzerine mecliste gerilimli anlar yaşandı.

SERBEST: “BORÇLU BİR SELÇUK BELEDİYESİ İSTEMİYORUZ”

Belediye başkanı ve belediye personelinin 6.  aydan beri üzerinde çalışarak hazırladığı 2013 bütçesini 3 dakika içinde değerlendirdiğini söyleyen Ertan Serbest, 13 yıldır iktidarda olan Selçuk Belediye Başkanı olan Hüseyin Vefa Ülgür döneminde Selçuk’a yeterince yatırım yapılmadığını iddia ederek şöyle konuştu “Selçuk’a bakalım 13 yılda Selçuk’a neler kazandırmışsınız? Şimdi belki Selçuk’u şantiyeye çeviriyorsunuz. Bakıyoruz her yerde bir faaliyet var. Bizim için Selçuk’un gerçek gelirlerine dayalı işler önemli. Eğer borçlanmaya dayalı yatırımlar yaparsanız Selçuk Belediyesini borçlandırırsanız, şu ana kadar sürdürdüğünüz borçlanmama politikası yerle bir olur. Ve biz iktidara aday olarak ve de iktidarı alacağımıza inanarak borçlu bir Selçuk Belediyesi istemiyoruz. Yani bu belediyeyi bu şartlarda, 52 milyonluk bütçesiyle borçlandırırsanız ben bu belediyeyi yönetmek ve bu belediyenin ekonomi kurmaylarından biri olmak istemiyorum. Yani 52 milyonluk bütçe bence hayali bir bütçe” dedi.

Selçuk Belediyesi’nin SGK’ya, hastaneye yer vermediğini söyleyen Ertan Serbest Belediyenin bir hal yönetmeliği hazırlamayarak halcileri de mağdur ettiğini ifade etti.

AYDIN: “HÜKÜMETİN SELÇUK’TA HERHANGİ BİR YATIRIMINI GÖREMİYORUZ”

Ak Parti Gurubu adına konuşan Ertan Serbest’in eleştirilerine ilk olarak CHP’li meclis üyesi Avukat Cengiz Aydın cevap verdi. Öncelikle başta Başkan Ülgür olmak üzere 2013 bütçesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Aydın şunları söyledi: “ 2013 yılı bütçesi Selçuk’a hayırlı olsun. Ben Ertan arkadaşımdan şunu beklerdim. 2002 yılından 2012 yılına kadar AK Parti hükümeti var. Biz hükümet olarak Selçuk’ta şu hizmeti yaptık. Siz de şunları şunları yapmadınız demesini beklerdim. Ama bir tane sayabilecekleri hizmet ben görmedim. Bunun dışında belediye bütçemiz son derece sağlıklı kullanılıyor. Hastane konusunda son görüşmeleri ben yaptım. Hastaneye yer verelim. Siz de eski hastanenin yerini siz bize verin dedik. Arasında nispetsizlik var veremeyiz dediler. Devlet Selçuk’a hiçbir hizmet yapmadığı gibi belediye hastane yeri versin, adliyeye yer versin, SGK’ya yer versin, üniversiteye yer versin diyor. Devlet de tüm sorunları belediye çözsün, hizmetlerin tamamını belediye yapsın diyor. Taleplerin doğru adresi bu koşullarda yerel yönetim değil hükümettir. Belediyenin yapabilmesi için genel bütçenin önemli kısmını belediye almalı. Ama hükümet bu konuda ayak sürüyor, topu taça atıyor” diye konuştu.

BAŞKAN ÜLGÜR “YAPTIKLARIMIZI GÖRMEK İÇİN GÖNÜL GÖZÜYLE BAKMAK LAZIM”

Ardından eleştirileri yanıtlayan Başkan Ülgür ise oldukça sert konuştu. ”“Yaptıklarımızı görmek için gönül gözüyle bakmak lazım” diyen Başkan Ülgür“Gözünüze toz kaçtı mı göremezsiniz. Sizin gözünüze kum kaçmış. Gözünüzü ovalamaktan çevrenizde ne olup bittiğini göremiyorsunuz. Daha net bakabilseniz Selçuk Belediyesi’nin bir belediyenin yaptığından çok daha büyük ve önemli işler yaptığını görürsünüz ve gurur duyarsınız. Ama göremiyorsunuz” dedi.

“MERKEZİ HÜKÜMETİN İLÇEDEKİ YATIRIMLARINI GÖRMEK İSTİYORUZ”

“Bizim ne yaptığımızı görmek için sana tavsiyem bakacaksın Selçuk’a. Önce Pamucak’a bak. Onun 30 metre su derinliklerinde hizmetimiz var. Nefesin kesilir. Oraya giremezsin tüpsüz. Oradan ta Balık Boğazı’na, Handan Boğazı’na bak. Oradaki dağların tepesinde asfalt yollar görürsün. Dön bu taraftan Kireççili ’ye bak. Dön arkana Şirince’ye bak. Dön arkana Cumhuriyet Mahallesi’ne bak. Cumhuriyet Mahallesi’nden gelen kente, çatılara bak. Sokaklara bak, parklara bak. Benim belediye başkanı olduğum gün Selçuk’ta sadece Cahit Tanman Parkı, Emlak Kredi Parkı, Ahmet Ferahlı Parkı vardı. Bu ortada da İç Anadolu köylerindeki gibi 30 santimlik bir refüj vardı o kadar. Çıkın bakın şimdi yemyeşil bir şehir geliyor. Belediye bir şey yapmıyormuş. Sırf bu gün yaptığımız işleri sayayım. Emlak Parkta bir bina yıktık, İmar Müdürlüğümüz yerine yapılacak sosyal tesislerin projesini tamamladı. 14 Mayıs Mahallesi’nde yolların yüzde 80’i bitti yüzde 20’si sürüyor. Zafer Mahallesi’nde 2 parkın yapımı sürüyor. 14 Mayıs Mahallesi’nde yine 2 parkın yapımı devam ediyor. Bu kadar mağrur olmayın hakem halk. Kararı halk verecek  “ dedi.

“BEN YUMURTACIYIM.  PARAYI KURUŞ KURUŞ BULURUM”

“3 dakikada bir gurup sözcüsü ve iktisatçı olarak bu bütçeyi incelediyseniz benim size bu kadar uzun cevap vermeme gerek yok aslında” diyen Başkan Ülgür açıklamalarına şöyle devam etti. “Az önce belediye personelinin maaşlarının ödenmesine bile hayır oyu verdiniz. Evet ben 13 yıldır Belediye Başkanıyım. Ama bu ülkede 2002 yılından bu yana iktidar olan bir hükümet var. Biz de bir şeyler görmek istiyoruz. Bütçe gerçekleşmez diyorsunuz. Sizinle benim aramda şöyle bir fark var. Siz iktisatçısınız. Ancak bizim verdiğimiz rakamları alt alta yazar belli bir tabloya koyarsınız.  Ben yumurtacıyım.  Ben kuruş kuruş parayı bulurum. Biz bu bütçeyi gerçekleştiririz. Üstüne bile çıkarız. Bizim üstadımız İnönü. Bizim siyasi önderlerimiz ve biz kıtlık bütçesi yapa yapa, denk bütçe yapa yapa bu günlere geldik. Ben belediye başkanı olduğumda 1 trilyon 538 milyar bütçemiz vardı. 840 milyar da borcu vardı bu belediyenin. Yani bütçenin yüzde 54’ü kadar borcu vardı. O zamanki mali hizmetler müdürü burada. Şimdi benim bu belediyeyi yüzde 54 borçlu bırakma hakkım var ama bırakmayacağım. Merak etmeyin.”

“SELÇUK’U BÜYÜK BİR AVRUPA KÖYÜ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Pamucak denizinin dibinden Cumhuriyet Mahallesi’nin çizme ile çıkılamayan sokaklarına, şu andaki kreşin olduğu Kömürcüler Çarşısından, şu anda Pazar yerinin olduğu Tenekeli Çarşıya bunların hepsi unutuldu. Bu belediyenin önünden 50 – 60 santimlik kaldırımlarla belediyeye, kaymakamlığa indiğini unuttu Selçuklular. 1 metre kare yeşil alanlarıolmadığını unuttular. Baraka gibi hal binalarında kaldıklarını unuttular. Unutturduk çok şükür. Çünkü Selçuk’u büyük bir Avrupa köyü yapmaya çalışıyoruz. Bizim şehir olmak gibi bir iddiamız yok çünkü. Biz Menderesimiz temiz aksın, denizimizde insanlarımız rahat yüzsün istiyoruz. Bu ülkede turizm, tarım gelişsin çocuklarımız işsiz kalmasın istiyoruz. Bu meclis sıralarında oturan herkesin birinci görevi bu kente hizmet etmektir. SGK gibi sadece belediyeden trilyonlarca vergi alan bir kurumun Selçuk Belediyesi’nin vereceği arsaya ihtiyacı yok. Derhal onları buraya hizmete çağırın. Onların görevi bu. Selçuk halkı bunu hak ediyor. Sağlık Bakanlığı dev bir kuruluş. Çılgın bütçeler kullanıyor. Derhal burada, hiçbir şeyi mazeret etmeden oradaki üç otuz paralık bir arsa var onu istimlak etsin ve hastaneyi yapsın. Sizin, bizim göreviniz bu.”Belediyemiz bütçe performansı açısından son 10 yıldır çok iyi bir performans sergiliyor. Giderek şehirlerarası rekabete giren bir bütçemiz oluyor. 10 yıl daha bu performansı sürdürürse çok iyi bir noktaya gelecek. Ben bu bütçenin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, 2013 yılı bütçesi Selçuk’a hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

“4 KASIMDA 5 BİN SELÇUKLU ANITKABİR’DE OLACAĞIZ”

Konuşmasında Selçuk Belediyesi’nin 29 Ekim – 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceği Cumhuriyet’e Bağlılık ve Ata’ya Saygı etkinlikleri kapsamında 4 Kasımda düzenleyeceği Anıtkabir ziyaretine de değinen Başkan Ülgür şöyle konuştu. “3 Kasımda 5 bin Selçuklu Anıtkabir’e giderek Ata’ya saygısını sunmak üzere yola çıkıyor. Selçuklularla gurur duyuyorum. Laik, demokratik Cumhuriyet için Atatürk’e borcumuzu ödemeye gidiyoruz. Yollar, köprüler,  barajlar sizin olsun. Bize Cumhuriyeti kuranların onuru da yeter. Ve ben biliyorum daha birçok Selçuklunun da gönlü Anıtkabir’e gelmekten yana. Bu örnek davranıştan dolayı Selçuklulara hayran olduğumu, onlara borcumuzu ödeyemeyeceğimizi düşünüyorum. Bu çok onurlu bir davranış. Bu Selçukluların Atatürk’e,  laik demokratik cumhuriyete bağlılığının en büyük göstergesidir. Ben bu ülkeden çok umutluyum” diye konuştu.

 

YORUMLAR
  1. MAHOLU dedi ki:

    BAŞKANDAN HARİKA BİR CEVAP,ERTAN BEY ALDINMI CEVABINI??????????

  2. selçuklu. dedi ki:

    erkan bey ilk once eski halde ki dukkan kiralarini (yani borçlarini) odesin.

  3. şaziye söğütçü dedi ki:

    ÖNCELİKLE H VEFA ÜLGÜRÜ TEBRİK EDİYORUM TÜM İMKANSIZLIKLARA VEDE ENGELLERE RAĞMEN TÜRKİYE GENELİNDE BORCU OLMIYAN TEK BELEDİYE ATA SINA SAHİP HALKINA FAKİR FUKARANIN YANINDA OLAN BAŞKANI ELEŞTİRECEĞİNİZE TEBRİK EDİN BEYA BÜKEMEDİĞİNİZ BİLEĞİ ÖPÜN KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLUNDA HÜKÜMETİN GÜCÜNÜ GÖSTERİN GÖRELİM SELÇUKLUNUN VE HALKININ YANINDA OLUNDA GÖRELİM EN AZINDAN H VEFA ÜLGÜR SEN O PARTİLİ BU BU PARTİLİ DEMEDEN İNSANLARIN ONURUNU KIRMADAN YARDIMLARINI ESİRGEMİYORSA BEN BU KİŞİYE SAYGI DUYARIM HAYDE BUDA NERDEN ÇIKTI DİYECEKSİNİZ EVET DOĞRUSUDA BU YALAKALIK YAPTIĞIMI SANMAYIN GERÇEKLERİ GÖRELİM BEYLER DİYECEKSİNİZKİ DÜN AKP LİYDİN ŞİMDİDE CHP LİMİ OLDUN YOK BEN MHP LİYİM OYUMUDA MHP SİNE VERECEĞİM

  4. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Baskanin 3 donemde yaptigi hizmetler ortada!!! anket yapilsin halk en dogrusunu gostercektir… ordan car , car , car konusmak ile olmuyor bu isler maalesef hukumetten veya ak p den selçuk için hiç bir icraat goremiyoruz? halk kor degil!!!! seçimlerde yine gerekeni yapicaktir…

  5. nuri dedi ki:

    selcugun icine bak icin kan aglar postanin altindaki parki bile duzeltemiyorsunuz tam 10 sene oldu bu kadar buyuk ismi bu

  6. Anonim dedi ki:

    ertan serbest o oturdugun sandalye benim paramla alındı. ben her yıl belediyeye vergimi kuruşu kuruşuna öderim. her ay kiramı çatır çatır öderim. helal olsun selçuk için harcanan paraya. bu paranın hesabını benim gibi borcunu günü gününe ödeyen adam sormuyorda. senin gibi belediyeye borcu olupta yüzü kızarmadan sen nasılda çıkıp bu paranın hesabını soruyorsun. önce adam ol borcunu öde ondan sonra çık konuş.