site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ülgür: Küçük Menderes İçin Verilen Sözler Tutulsun

Ülgür: Küçük Menderes İçin Verilen Sözler Tutulsun
03.08.2012
A+
A-

Bir zamanlar geçtiği her yere bereket taşıyan, insanların bahçelerini suladığı, balık tuttuğu ve yüzdüğü hatta suyunu içtiği Küçük Menderes Nehri geçtiği ilçelerin sanayi atıkları nedeniyle zehir nehrine döndü.

Sanayi atıkları yüzünden zehir nehrine dönen 175 kilometre uzunluğundaki Küçük Menderes Nehrinin kirliliği ile ilgili bir an önce önlem alınması için Selçuk Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazı gönderdi.

Küçük Menderes Nehri’nin kirliliğinin tehlike sınırlarına ulaşması ve bu konuda hala ilgili bakanlıklar tarafından herhangi bir önlem alınmaması üzerine Selçuk Belediyesi harekete geçti. Nehri kirleten etkenleri tespit etmek için ilk olarak Kaymakamlık ve Büyükşehir ile birlikte 9 istasyon üzerinde inceleme yapan ve kirleticileri belirleyen Selçuk Belediyesi konu ile ilgili 3 klasörlük bir çalışma raporu hazırlayarak ilgili tedbirlerin alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ve Orman ve Su işleri Bakanlığı’na gönderdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBITAK iş planında 2012 yılının Haziran ayına kadar “Küçük Menderes Havzası Koruma Eylem Planı”nı gerçekleştireceklerini raporlamıştı. Fakat ilgili kurumlar tarafından Menderes Nehri ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Küçük Menderes Havzası Koruma Eylem Planı’na göre İzmir ve Aydın çevresindeki illerde arıtma tesisi olmayan yerlere tesislerin kurulacak, arıtma tesisleri olanların da yetersiz kalan yerlerinde iyileştirmeler yapılacak, Selçuk içinse doğal arıtma tesisinin yetersiz gelmesi nedeniyle 2012’nin altıncı ayında ileri arıtma tesisi kurulacaktı. Fakat bahsedilen çalışmalar Bakanlık’ın iş planında yer almasına rağmen bu konuda hiçbir yol kat edilemedi.

Belediye bünyesinde oluşturdukları Çevre ve Sağlık Müdürlüğü’nün ve Üniversitelerin yaptığı araştırmalara göre, Nehri kirleten atıkların evsel atıklar olmadığını kirleticilerin sanayi tesisleri olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Küçük Menderes kirliliği ile ilgili gereken önlemleri ilgili belediyeler almıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanacak olan “Küçük Menderes Havzası Koruma Eylem Planı”nın bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Küçük Menderes Nehri, içerisinde taşıdığı kurşun, demir ve çinko gibi ağır metalleri üst düzeyde bulundurduğu için Dünyaca ünlü ve bir taraftan Sayın Başbakan’ın İzmir’in 35 projesinden biri olarak açıkladığı Efes Limanı projesinin gerçekleştirileceği ve diğer taraftan 60 bin yatak kapasiteli turizm merkezi alanı olan Pamucak sahilindeki turizmi olumsuz yönde etkiliyor, denizdeki canlıların ölümüne ve çevresindeki tarla alanlarının çoraklaşmasına yol açıyor. Nehrin sulama kaynağı olarak kullanılmasından dolayı bölgedeki tarım alanlarının giderek yok olmasına sebebiyet veriyor. Nehir Kullanılamayacak derecede kirli su ,zehir akıtıyor. Yıllardır bu durum ile ilgili kurumlara çağrıda bulunuyoruz.2012 yılında TUBİTAK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortak çalışmasıyla ortaya çıkarılan Küçük Menderes Havzası Koruma Eylem Planı’nın ivedilikle hayata geçirilmesi ve konunun çözüme ulaşması için gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR
  1. fatoş mercan dedi ki:

    şu hale bakın bu balıklardan farksız olacak korkarım sonumuz.

  2. 35 PROJENİN KAYIP MİMARLARI dedi ki:

    35 PROJENİN MİMARLARI. İŞKEMBEDEN ATAN HÜKÜMET TEMSİLCİSİ VEKİLLER. TAŞ KÖPRÜ ONARILACAKTI BOY BOY FOTOGRAFLAR ÇEKİLDE İCRAAT YOK. EFES ANTİK LİMANI AÇILACAKTI İCRAAT YOK. MENDERESİN ŞU ANKİ HALİNE ÇÖZÜM BULUNACAKTI İCRAAT YOKK….. HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ SADECE İŞKEMBEDEN SALLARSINIZ. TORBALIDAKİ TİREDEKİ SANAYİCİYE GİDİPTE YAP FABRİKANA ARITMA YOKSA KAPATIRIZ DİYEMEZSİNİZ. ÇÜNKÜ ORALAR SİZİN OY KAPILARINIZ. SANAYİCİ NE DERSE YAPMAK ZORUNDASINIZ. ÇÜNKÜ SİZ OY UGRUNA BU CENNET VATANDAN VAZ GEÇİCEK KADAR KORKAKSINIZ. TEDİRGİNLİĞİNİZİ ANLAYABİLİYORUM. ÇÜNKÜ UYUYAN DEV UYANMAYA BAŞLADI. SESSİZ TOPLUM HEP BİR AGIZDAN ÇIKARACAGI TÜKÜRÜKLE SİZLERİ BOGMAYI BAŞARACAK. HİÇ BİR MAKAM KALICI DEĞİLDİR. BU GÜN KOLTUKLARINDA OTURUPTA İSTEDİĞİ MEMURU İSTEDİĞİ YERE GÖNDERENLER, İSTEDİKLERİ KAMU ARAZİSİNİN ÜZERİNE KONABİLENLER, DEVLET KURUMLARINDA ÇALIŞMADAN İŞE DAHİ GİTMEDEN MAAŞ ALANLAR, TARİHTEN ATATÜRK VE ONUN HATIRALARINI SİLMEK İSTEYENLER, BİNLERCE ŞEHİDİN KAZANIMLARIYLA ELDE EDİLEN BU TOPRAKLARI ONA BUNA PEŞKEŞ ÇEKENLER… DEVİR SİZİN DEVRİNİZ SİZİN DEĞİMİNİZLE. AMA UNUTMAYIN SAP DÖNER KESER DÖNER, BİR GÜN GELİR HESAP DÖNER. DÜNYA ÜZERİNDE NE SADDAM KALDI, NE SULTAN SÜLEYMAN. TAYİPTE KALMAZ. BU BÖYLE BİLİNE. HER DÜNÜN BİR HESAP GÜNÜ OLACAKTIR. BU AYNI HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR SÖZÜ GİBİDİR. BUNDAN KAÇIŞ YOK. İŞTE O ZAMAN NEYİN NE OLDUGUNU TÜM DÜNYA ALEM GÖRECEKTİR.

  3. Anonim dedi ki:

    başkanım siz sözlerinizi ne zaman tutmayı düşünüyorsunuz?

  4. efesli dedi ki:

    imkanlar ne zaman elverirse gariiiiii.

  5. şaziye söğütçü dedi ki:

    ANONİMMM BAŞKAN DAHA NE YAPSIN ELİNDEN GELDİĞİNCE ÇABA GÖSTERİYO TÜM KISITLI İMKANLARA RAĞMEN YAPACAĞINI YAPIYO İKTİDAR PARTİSİNİN YÖNETİCİLERİ NE YAPIYO BU SORUYU ONLARA SOR BAŞKANA SORMAA BİR ÇİVİMİ ÇAKTIRDILAR YADA ÇAKTILAR İŞLERİ GÜÇLERİ BAŞKAN NE YAPARSA ONA ENGEL OLMAK BIRAKIN KARDEŞİM SELÇUK İÇİN SELÇUKLU İÇİN ÇALIŞIN ONUN İÇİN BU ZİHNİYET DEVAM ETTİĞİ SÜRECE YİNEDE SÖYLÜYORUM AKP SELÇUKTA OLMAZ GEÇEN SEFERKİ RÜZGAR ESMEZ ESTİRMEYİZ EN AZINDAN BAŞKAN CANLI ŞAHİDİM O BİZDEN DEĞİL DEMEYİP İNSANLARA ASPEL KADERDE OLSA YARDIM ELİNİ UZATIYO HELAL OLSUN BAŞKANA AKP NE YAPIYO SİZİN OĞLAN BİZİM OĞLAN KİME FAYDALARI VAR KENDİLERİNDEN BAŞKA ODA TARTIŞILIR

  6. Hakkı... dedi ki:

    Sayın Başkan,Menderes konusunda söylediklerinize aynen katılıyorum ama birilerine hesap sorarken bir diğerinin hesap vermesi gerekiyor.Bence onarımını yaptığın kaleden Selçuğa bir bak.13 Yılda ne yaptım ben bu ilçeye diye emin ol neler yaptığını sende göreceksin.Sadece bir saniyede olsa bir siyasetçi değil sade bir vatandaş olarak bak.Atığın acı imzayı göreceksin başkan.Bırakın sen ne yaptığın ben ne yaptığımı allah aşkına şu Selçuğu gıpta ile bakılacak ve gelinecek bir yer için hep beraber olun.Yaptığınız kirli siyaset insanları yordu ve mutsuzluğa itti.1999/2004/2009 yerel seçimde atığınız palavralardan neler yaptınız.Onlara bir bakın.Yazıktır bu memlekete bunların hiçbirini haketmiyor.35 Proje konusunda Selçukla ilgili konuların bizlerde takipçisiyiz.2013 1 Ocağına kadar bunlarla ilgili herhangi bir şey olmadığı taktirde buradan iktidara yazacaklarımızı gayet iyi biliriz.Öncelikle yerel hesaplaşmanın yapılması gerekir.Şaziye hanım sizi yakınen tanımıyorum ama sizin için üzülüyorum.Bence bir hanımefendi daha dik daha kibar olmalı.Siz hanımlar toplumda herkese örnek olmalısınız bakıyorum yorumlarınıza bir öfke bir kızgınlık ve hergün birilerine pofpof var bunları yapmayın birbirinize.Sağlıcakla kalın…

  7. Selçuk Bl. Basın BÜROSU dedi ki:

    Değerli yorumcular. Gazetelerde yayınlanan haberlerde vurgulandığı gibi ilçemiz açısından büyük önem taşıyan Küçük Menderes nehrinde yıllardır yaşanan kirlilik pamucak bölgemizi ve ilçemizdeki tarım arazilerini tehlikeli bir biçimde kirletmektedir.Belediyemiz ilçemiz çıkarlarını gözeterek bu konuyu gündeme taşımış ilgilileri harekete geçirmeye çalışmaktadır.Haberin konusu olan bu kirliliğe duyarlı olmak tüm Selççukluların görevi olmalıdır.Bu nedenle yorum ve gözlemlerinizi bu temelde yaparsanız ilçemize önemli bir katkı sunmuş olursunuz.Diğer konulardaki eleştirilerinizi farklı platformda veya ilgili haberlere uygun olarak yaparsanız daha etkili olacaktır.

  8. şaziye söğütçü dedi ki:

    HAKKI BEY diyorum tanıt o zaman kendini ben dik ve kim olduğumu bilen kişiyim en azından adımı soyadımı yazıyorum ben doğruların yanındayım benim kızgınlığım belli AKP HÜKÜMETİNE vede bu şartlarda hala AKP yi savunanlara anladınmı

  9. papik dedi ki:

    imkansız başkan