site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ülgür: Hava Kirliliğinin Sebebi Kalitesiz Kömür

Ülgür: Hava Kirliliğinin Sebebi Kalitesiz Kömür
22.01.2013
A+
A-

huseyin-vefa-ulgurKış aylarının gelmesi ile birlikte “Selçuk’a neden doğal gaz gelmiyor?” soruları yeniden kamuoyu gündeminde yer almaya başladı.

Buna ilişkin bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür bu konunun belediye ya da bir başka kamu kurumu ile ilişkili olmadığını, özel bir şirket olan İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketinin yatırım yaparken gözettiği kar – zarar dengesi ile ilişkili olduğunu vurguladı.

Buna rağmen vatandaşın beklentisine tercüman olmak ve Selçuk’a doğalgaz gelmesi için süreci hızlandırmak adına İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketi ile görüşmeler yapıldığını belirten Başkan Ülgür  “Selçuk da İzmir’in doğalgaz lisans alanı içinde. Belediye olarak yıllardır konunun takipçisiyiz. Selçuk’ta doğal gaz alt yapı projelendirme çalışmaları konusunda İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketi ile işbirliğimiz sürüyor. Ancak şu ana kadarki tablo, İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketi’nin Selçuk’ta 2015’ten önce doğalgaz çalışmasına başlamayacağını gösteriyor” dedi.

“Biz de tüm Selçuklular gibi Selçuk’a bir an önce doğal gaz gelmesini istiyoruz ve görüşmeler yapıyoruz” diyen Başkan Ülgür  “Bornova gibi, Karşıyaka gibi, Çiğli gibi, Narlıdere gibi, Buca gibi çok önemli ve çok sayıda konutun bulunduğu alanlarda bile doğalgaz çalışmaları tamamlanmış değil. Sonuç olarak bu özel bir firma, Alt yapı çalışmalarının önceliğini daha çok gelir olarak yatırımı amorti edecek yerlere yöneltiyor. Torbalı ve Tire ise sanayi tesislerinin çok ciddi bir şekilde doğalgaz kullanması nedeniyle öncelik aldı” dedi.

Selçuk’ta şu an hissedilen hava kirliliğinin İzmir’de doğal gaz olan bölgelerde de olduğunu belirten Başkan Ülgür, bunun en önemli sebebinin kalitesiz kömür kullanımı olduğuna dikkat çekti. Başkan Ülgür “Doğalgaz kullanım maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle kömür kullanımı sürüyor. Ancak gerek sosyal yardımlaşmanın dağıttığı gerekse piyasada satılan kömürlerin standardının düşük olması ve gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle hava kirliliğisürüyor. En büyük problem bu. Selçuk’a doğalgaz gelse bile vatandaşlarımızın önemli bir kısmının ekonomik gerekçelerle kömür kullanmaya devam edeceği düşünülürse kalitesiz kömür dağıtımı ve satışı engellenmediği sürece korkarım ki hava kirliliği sorun olmaya devam edecek” diye konuştu.

Selçuk Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün Selçuk’ta doğalgaz çalışmalarının yapılıp yapılmayacağı veya hangi aşamada olduğu konusundaki bilgi talebine, İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketi’nden 2012 Şubat ayında Selçuk’un da lisans alanlarına dâhil olduğu yapım projeleri tamamlandıktan sonra bölgede doğalgaz çalışmasına başlanacağı cevabı gelmişti.

izgazdan-selcuk-belediyesine-verilen-cevap

selcukbel.izgaza-yazilan-yazi

DSCI3246

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bence dogal gaz olmadi icin hava kirlili cok

  2. Anonim dedi ki:

    BENCE AKP OLDUGU İÇİN HAVA KİRLİLİĞİ ÇOK. DEMİR FABRİKALARINDA KULLANIMINA İZİN VERİLMEYEN KÖMÜRÜ İLÇELERDE DAGITTIRIYORLAR. YAZIKLAR OLSUN BE. 3 TANE OY UGRUNA İNSANLARIN SAGLIGIYLA OYNUYORLAR.

  3. vatandaş82 dedi ki:

    buraya hiç bir şey gelmez anlayamadınız mı hala selçuk burası allahtan efesi zamanda yapmışlar yoksa açlıktan ölcez

  4. birisi dedi ki:

    Gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle derken gerekli denetimi nefes darlığı ve astım hastalıgı derneğininmi(böyle bir dernek varmı bilmeme ama) yapması gerekir acaba diye sordum kendi kendime. Görüntü kirliliği için dükkanların tabelaları evlerin çatı gölgelikleri kaldırılırken hava kirliği için o kalitesiz kömür satanların denetimini zabıtanın yapması gerekmez mi yanlış biliyorsam uyarabilirsiniz…

  5. Anonim dedi ki:

    Bu kontrolleri benim mi yapmam gerekiyor acaba?

  6. Anonim dedi ki:

    arkadaşlar çok güzel konuşuyorsunuzda. peki selçukta kömürcülerin sattıgı kömürlerin markasını bilen varmı içinizde çok merk ediyorum. kömürcüler denetleniyor. numuneler alınıyor bunlarda hiç bir sıkıntı yok. satılar kömürler ilçelerde ve büyükşehirlerde yakılabilcek yıkanmış kömür bundada sıkıntı yok. en büyük sıkıntı başbakanlık sosyal yardımlaşma fonu altında dagıtılan kömürlerde. dagıtılan bu kömürler inanın sanayide dahi yakılmasına izin verilmeyen kömür. bundan 5 sene önce neden bu sorun yoktu. çünkü 50 bilemedin 100 aileye dagıtılıyordu bu kömür. şimdilerde ise bu sayı binleri buluyor. kaymakamlık belediyeden daha büyük bir makam bunu unutmayın. bu kömürün dagıtılmasına ne ben ne sen nede belediye başkanı engel olamaz. onun için lütfen bu konudaki eleştirilerinizi belediye yada başka bir kuruma mal etmeyin. oy ugruna insan saglıgıyla oynayan hükümete mal edin. çünkü gerçek bu