site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ülgür: Bunun Adı İşten Çıkarmadır

Ülgür: Bunun Adı İşten Çıkarmadır
06.11.2016
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, bütçede tasarruf sağlamak amacıyla memur ve işçi personeli dönüşümlü olarak ücretsiz izne çıkarma kararı aldı. Uygulama tartışma yaratırken eski Belediye Başkanı Ülgür, “Böyle bir uygulama yok… Bunun adı işten çıkarmadır” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, başkan yardımcıları ve müdürler ile yaptığı toplantının ardından tartışılacak bir uygulamaya imza attı.
Başkan Bakıcı bütçede tasarrufa gitmek için belediye bünyesinde çalışan memur ve işçileri 2017 yılının Mart ayına kadar dönüşümlü olarak ücretsiz izne çıkarma kararı aldı.

Karara Selçuk Belediyesi Eski Başkanı Vefa Ülgür’den tepki geldi. Ülgür, uygulamanın kalıcı çözüm olmayacağını ifade ederken Bakıcı’nın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

BORÇSUZ BIRAKTIM AMA ONLAR
Ülgür, “Ben bıraktığımda 374 personel vardı şimdi 900 civarında personel var. Belediyenin 8 milyon borcu vardı. Bunun 5 milyonu iller bankasınaydı. 3 milyon da borçlu carisi vardı. 9 milyona yakın da bir alacağımız vardı. Aşağı yukarı borçsuz bıraktım ama onlar öyle görmüyor” dedi.

BUNUN ADI İŞTEN ÇIKARMADIR

Ülgür uygulanacak politikanın çözüm olmayacağını söylerken ilerleyen dönemlerde yaşanabilecek sıkıntıları dile getirdi.

Ülgür, “Bunların yaptığı uygulama çözüm değil. Belediyenin dengelerini öyle bir bozdular ki, gelir toplamıyorlar, istihdam politikaları yanlış, finans politikaları yok. Bu üç unsur olmayınca yürümüyor. Şimdi faturayı işçiye kesiyorlar. İşçinin yapacağı fedakarlık bunları kurtarmaz. Çünkü köklü çözüm değil. 2-3 ay nefes aldırır. Belki aldırmaz. Önerileri istihdam giderlerini yüzde 18 düşürür. Bir yıl içinde faydası bu olur. Bunun diğer adı tasarruftur oda işçi kabul ederse… Zaten böyle bir uygulama yok. Bunun adı işten çıkarmadır. Biri gider mahkemeye başvurursa kötü niyetten bir sürü de tazminat öderler. İşçi kabul ederse bunu yapabilirler kabul etmezse yine yapamazlar” diye konuştu.

DAİRE MÜDÜRLERİ SALTANAT SÜRÜYOR

Ülgür belediyenin ekonomi politikalarını da eleştirdi ve “Gelirlerini toplamıyorlar. Kaymakamlığa, spor kulüplerine, yandaşlara peşkeş çekiyorlar. Reklam ilan vergilerini, işgaliyeleri eşit toplamıyorlar, işgal harçlarını kendi partililerinden almıyorlar. Belediyenin bütün politikaları yanlış… Bir tek şeyle belediyeyi bu kadar batıramazsın. Demek ki bir sürü yanlışın var. Hala daha onun farkında değil. Tek problem istihdam politikası da değil. Ekonomi politikaları yanlış… Bütün daire müdürleri saltanat sürüyor. Belediyede yüzlerce araç var. Zaten belediyenin işleri görülüyordu. Ben iller bankasından kredi aldım, dörtte birini kullandım. Kalanı araç alımıydı, kullanmadım, gittiler kullandılar. Araç lazım değil ki, niye alıyorsun? Araç aldığın zaman içine şoför koyuyorsun, benzin alıyorsun…” açıklamasını yaptı.

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL…

Ülgür, “Belediyenin önümüzdeki 5 yılı şimdilik gitmiş durumda. Belediyenin yıllık bütçesi 50 milyon lira. 1 yıllık bütçesi kadar borç yapılmış durumda. Belediyenin yatırım gücü de bütçesinin yüzde 30’u kadardır. 15 milyon olduğuna göre şimdi 3 yılını yediler. Yeni gelen arkadaşa kadar 5 yılı gider” ifadelerini kullandı.
HABER: Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. ataman çetinkılınç dedi ki:

    baskan bakıcı gelir ve gideri dengelemek için böyle bir karar almıştır işlemin doğru olduğuna inanıyorum

  2. Anonim dedi ki:

    BU MİLLETİ BELEDİYE KAPISINA MUHTAÇ EDİP AİLESİNİ GEÇİNDİRMEK İÇİN AŞ,EKMEK PEŞİNDE KOŞAN İNSANLARI SİYASİ MALZEME KONUSU YAPMAK NE SOSYAL DEMOKRATLIĞA NEDE İNSANLIĞA SIĞAR.SELÇUĞU YÖNETENLER;BU İNSANLARIN ÇALIŞACAĞI YATIRIMLARI GETİRDİNİZDE Mİ BU İNSANLAR ÇALIŞMADI..20 YILDIR KAÇTANE BACASIZ SANAYİ YATIRIMI GELDİ SELÇUĞA. AMA HAKLISINIZ OZAMAN SEÇİMLERDE İNSANLARA NASIL İŞ SÖZU VERİP KANDIRACAK VE OYUNU ALACAKSINIZ.SONRADA KOLTUĞA OTURDUKTAN SONRA KAPININ ÖNÜNE KOYACAKSINIZ.SAYIN SELÇUK HALKI ARTIK UYANIN .BU YALANLARA KANMAYIN.TÜRKÜ HEP AYNI TÜRKÜ SADECE SAZIN TELLERİ DEĞİŞİYOR.ONUN İÇİN SELÇUĞU YÖNETMİŞ ,YÖNETEN VE YÖNETECEK ,ARKADAŞLAR İŞÇİNİN,ÇALIŞANIN HELAL ,TER KOKAN EKMEĞİ ÜZERİNDE OYUN OYNAMAYI BIRAKIN…DSP SELÇUK İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN KİREÇ