site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Uğur Mumcu Selçuk’ta törenle anıldı

Uğur Mumcu Selçuk’ta törenle anıldı
26.01.2015
A+
A-

ugurmumcu-anma

Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünde Selçuk istasyon meydanında buluşan Selçuklular slogan ve türküler eşliğinde çarşı merkezinde yürüdüler. Esnaf ve vatandaşların alkışla destek verdiği yürüyüşe CHP, İP, TGB, ADD, ÇYDD, Eğitim-Sen ve Alevi Derneği üyeleri katıldılar. Yürüyüş sonunda Uğur Mumcu anıtında bir araya gelen yürüyüşçüler saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından anıta çiçek bıraktılar.

Tam 22 yıl önce, karanlık bir bombalı suikasta kurban giden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde anmak üzere bir araya gelen Selçuklular yıllardır aydınlanmayan bu karanlık dosyanın aydınlanana kadar peşini bırakmayacaklarını belirttiler.

Birçok suikast, faili meçhul cinayetlerin yaşandığı Türkiye’nin karanlık dönemlerinden biri olan 1990-1995 yılları arasındaki dönemde karanlık güçlerce yapılan saldırı ve suikastlardan birine kurban giden isimlerden biri de Türkiye’nin o dönem tanınmış gazeteci, yazar ve araştırmacısı Uğur Mumcu idi.

24 Ocak 1993 yılında Ankara’da, sabah saatlerinde evinden çıkıp işe gitmek için arabasına bindiğinde, arabasına yerleştirilen bombanın şiddetli şekilde patlayıp aracını paramparça etmesi ile can veren Uğur Mumcu’nun ölümü üzerinden tam 22 yıl geçti. Tanınmış araştırmacı gazeteci ve yazarın ölümü üzerindeki sis perdesi o günden bu yana bir türlü kaldırılamadı. Kim oldukları öğrenilemeyen güçler, Mumcu’yu öldürerek yakınlarını ve sevenlerini yıllar süren bir yasa içerisine soktular.

MUMCU ANISINA ÇELENK BIRAKILDI VE KARANFİL ATILDI

O tarihten bu yana her yıl suikast tarihinin yıl dönümünde Mumcu’yu seven kesimlerce yapılan anma törenleri bu yıl da birçok kentte olduğu gibi Selçuk’ta da yapıldı. Anma töreni, Uğur Mumcu Anıtı önünde yapıldı. Töreni Selçuk Atatürkçü Düşünce Derneği organize etti.

Çok sayıda vatandaş, yanında getirdikleri kırmızı karanfilleri Uğur Mumcu anısına anıta bıraktı. ADD Başkanı Tuncay Kireç, ortak bir basın açıklaması yaparak, yaşadıkları matem ve üzüntüyü dile getirdi. Tuncay Kireç’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“O KARA GÜNÜ HALA ÇOK İYİ HATIRLIYORUZ”

“Takvimler 24 Ocak 1993’ü gösteriyordu. Çok iyi hatırlıyoruz o kara günü. Tüm televizyonlar o kan kokulu sokağı ve kana boyanan arabayı gösteriyordu. Araba paramparçaydı ve içinde bir adamın cansız bedeni öylece duruyordu. Ruhu bedeninden ayrılan ve gökyüzüne usulca yükselen o kişi Uğur Mumcu’ydu…

Şimdi 2015. Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 22 yıl geçti. Yüreğimizde ki bağımsızlık ve özgürlük bayrağı hala yarıda. Uğur Mumcu’yu, Muammer Aksoy’u, Bahriye Üçok’u, Kışlalı’yı ve daha nice yiğitleri öldürenler ortalıkta, yanı başımızda hain hain bize bakıyorlar. Geçen onca zamana rağmen bulunamadı gerçek katilleri, aydınlatılamadı cinayeti. Çoktan yargılanır ve cezalarını çekerdi, olsaydı eğer Türkiye gerçek bir hukuk devleti.

Uğur Mumcu siyasi düşüncelerinin değil, araştırmacı gazeteciliğinin bedelini ödedi. Toplumu aydınlatmanın, kardeşçe yaşamanın ve yaşatma isteğinin bedelinin ödedi. Acı ve ağır bedellerin ödenmesine gerek kalmayan, avukatlığın, gazeteciliğin özgürce yapılabildiği, aydınlık bir Türkiye için mücadele etti” dedi.

ADD Başkanı Tuncay Kireç’in ardından CHP İlçe Başkanı ve TGB Selçuk Şube Başkanı da birer konuşma yaparak Uğur Mumcu’nun cinayetinin aydınlatılmasını istediler.

Törenin ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

ugurmumcu-anma2

ugurmumcu-anma3

ugurmumcu-anma4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.