site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Twitter’dan çağrı geldi; Öğretmenlerle buluştu

Twitter’dan çağrı geldi; Öğretmenlerle buluştu
21.04.2015
A+
A-

senem kilic twitter

Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi olarak tamamlayan MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, kendisine Twitter üzerinden ulaşan bilişim teknolojileri öğretmenlerinin sorunlarını dinledi.

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, kendisine Twitter üzerinden ulaşan bilişim teknolojileri öğretmenleriyle buluştu.
Gençlerin twitter üzerinden buluşma taleplerini geri çevirmeyen Kılıç, atanmak isteyen genç öğretmenlerin sıkıntılarını dinledi.
15 bin meslektaşlarının atama beklediğini ileten genç öğretmenler adına konuşan Elif Aslı Türkoğlu, bilgisayar öğretmeni olarak birbirinden farklı 24 bölümden atama yapıldığını belirterek, “İçinde bilgisayar, bilgi geçen her bölüm atama kapsamına giriyor. Açık olduğu halde atama yapılmadığı gibi kendi alanımızda da atanamıyoruz” dedi.

“Kaynaklar doğru kullanılamıyor”
Türkiye’nin geleceğinin tek kurtuluşunun bilişim teknolojilerine yapılacak yatırım olduğunu vurgulayan MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, “Teknolojinin ve kalifiye istihdamın üretimde karlılığı artıracak en büyük kaynak yatırımı olduğunun artık herkes farkında. Teknoloji üretmek için donanım ve yazılım üretebilmeliyiz. Gelecekte teknoloji için bugünden istihdam planlaması yapılması gerekir” diye konuştu.

15 bin atanmış bilgisayar öğretmeni, 12 bin 500 atama bekleyen öğretmen ve 2 bin 500 mezun olacak öğretmen bulunduğuna dikkat çeken Kılıç şu görüşlere yer verdi: “Devlet eliyle 33 bin bilgisayar laboratuvarı açılmış. Bunların 15 bini aktif, 18 bini de atıl durumda. Bu ortamların yeniden planlama alınması atama bekleyen bu gençlere fırsat olabilir ya da zorunlu ders olarak 1’inci sınıftan çocuklara eğitim başlatılabilir. Atama bekleyen bütün öğretmenlerimiz gibi bilişim teknolojileri öğretmenleri için de kaynaklarımız kullanılamıyor. Gelecekte teknoloji üretmek için bugünden yatırım yapmalıyız”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.