site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tv Frekansları Değişince Uyducularda İzdiham Yaşandı

Tv Frekansları Değişince Uyducularda İzdiham Yaşandı
27.09.2014
A+
A-

tv-frekans (2)

Televizyon frekanslarının değişmesi ile binlerce vatandaş ellerinde uydu alıcıları bu sektörde faaliyet gösteren iş yerlerinin önünde sıraya girdi.

Türksat 2-A uydusunun ömrünün 2016 yılında tamamlanacak olması sebebiyle uzaydaki yeni uydumuz 4-A uydusuna frekansları aktarılan televizyon kanaları, evlerde ve iş yerlerinde küçük çaplı bir panik yarattı. 18 Eylül tarihinden itibaren televizyon izleyemez hale gelen binlerce Selçuklu uydu işi yapan işyerlerine akın etti.

İLÇEDEKİ YAKLAŞIK 20 UYDUCUDA DA YOĞUNLUK VAR

Evindeki ve iş yerindeki uydu alıcısını alan bildiği ve tanıdığı uyducu esnafın yolunu tuttu. Bu uyduculardan biri olan ve yıllardır Selçuklulara hizmet veren Çağrı Elektronik’in işletmecisi Kenan Dal yaklaşık 4-5 gündür devam eden yoğunluğun birkaç gün daha süreceğini belirtti.

CİHAZ BAŞINA 10 TL YÜKLEME PARASI ALINMAKTA

Her bir cihazı 10 TL’ye yeniden formatladıklarını belirten Kenan Dal, toplamda binin üzerinde cihazın formatlamasının yapacaklarını belirtti. Atatürk Mahallesi Kızılay Caddesi üzerindeki dükkânında günlerdir gece yarılarına hatta sabahlara kadar çalıştıklarını ve gelen uydu alıcısı cihazlara yeni frekansları yükleyerek ve en kısa sürede müşterilere teslim etmeye çalıştıklarını belirten Kenan Dal, yorulsalar da bu gelişme sayesinde kendisinin ve ilçede bulunan bu sektördeki yaklaşık 20 meslektaşının para kazandığını, dolayısıyla mutlu olduklarını belirtti.

tv-frekans (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.