site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Türkler en çok vizesiz ülkeleri tercih ediyor!

Türkler en çok vizesiz ülkeleri tercih ediyor!
07.12.2017
A+
A-

Vize alırken yaşanan zorlu süreç vatandaşları vizesiz ülkelere gitmeyi teşvik ediyor. Interpress’in medya araştırmasına göre Türk vatandaşlarının 100’den fazla ülkeye vize almadan ya da kapıda vize alarak kolaylıkla giriş yapabildikleri belirlendi.

Araştırmaya göre Türklerin Avrupa’da 12, Amerika kıtasında 31, Asya’da 32, Afrika kıtasında 20 ve Okyanusya kıtasında ise 7 ülkeye vize almadan yada kapıda vize alarak girebildiği tespit edildi.

En son ABD ile yaşanan kriz ile gündeme gelen vize ile ilgili medyaya yılbaşından bu yana 320 binden fazla haber yansıdı. Türk vatandaşlarının daha çok vizesiz seyahat etme imkanının olduğu Güney ve Orta Amerika ülkelerini tercih ettiği belirlendi.

BALKANLAR İLK SIRADA

Avrupa kıtasında ise bir çok ülke için mutlaka Schengen vizesi alınması gerekirken Schengen bölgesi dışında kalan ve bir çoğu Balkanlar’da yer alan vizesiz ülkelerin yakın olması ve daha ucuz uçak bileti bulma imkanları sayesinde tercih sırasının ilk basamağında yer aldığı tespit edildi.

ASYA VE OKYANUSYA’DA VİZESİZ ÜLKE ÇOK

Türk vatandaşlarına vize uygulamayan ülkelerin sayıca daha fazla olduğu bir coğrafya olarak öne çıkan Asya kıtasında vizesiz gidilebilen çok sayıda ülke olduğu belirlendi.

Dünyada en az nüfus ve ülkenin bulunduğu Okyanusya’da ise Türkiye’ye vize uygulamayan ülke sayısının az olmadığı belirlendi. Ancak bu ülkelerin tek dezavantajının Türkiye’ye uzaklığı olduğu saptandı.

AFRİKA’DA SEÇENEK AZ

Afrika kıtasında Türkiye’den vize istemeyen ülkelerin sayısı Avrupa’da vize istemeyen ülkeler kadar az olurken, uygulanan vize politikasının sadece Türk vatandaşlarına değil, dünyanın birçok ülkesine uyguladığı belirlendi.

EN ZOR VİZE VEREN ÜLKE TÜRKMENİSTAN

Amerika vize işlemlerini önce durdurup sonrasında sınırlı bir şekilde serbest bırakırken, Almanya’nın da işlemleri yavaşlattığı günümüzde Türkiye’ye en zor vize veren ülkenin ise Türkmenistan olduğu ortaya çıktı.

EN KOLAY VİZE VEREN ÜLKELER

Öte yandan Türkiye’ye vize uygulayan ülkeler içinde Türk vatandaşlarına en kolay vize veren 10 ülke ise Dubai, Rusya, Vietnam, Özbekistan, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Hindistan, Pakistan, Meksika ve İsrail olarak tespit edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.