site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Türkiye’nin tek çello orkestrasından 19 Mayıs Konseri

Türkiye’nin tek çello orkestrasından 19 Mayıs Konseri
21.05.2018
A+
A-

Selçuk Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Gazi Park’ta bir konser düzenlendi. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi eğitmenleri ve öğrencilerinin sahne aldığı konserde Türkiye’nin tek çello orkestrası da Selçuklular’a keyifli bir gece yaşattı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı. Gündüz gerçekleşen resmi kutlama programının ardından akşam saatlerinde Gazi Park’ta buluşan Selçuklular, Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Konseri ile keyifli bir gece yaşadı. Konser birçok özel detaya sahne oldu.

Bugün özgürlüklerin başlangıcıdır

Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak bastığı gün. Bugün özgürlüklerin başlangıcı olarak kabul edilen bir gündür. Bundan tam 99 yıl önce Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla birlikte Yüce Türk Milletinin dirilişinin, ayağa kalkışı başlamıştır. Biz sonsuza kadar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyeceğiz. Bu bayrak için, bu toprakları vatan yapmak için canını siper eden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Sahip olduğumuz her şeyi onlara borçluyuz” dedi.

Konser öncesinde Selçuk Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel düzenlenen tenis turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Otizmi sanatla yendi

Selçuk Belediyesi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 99. Yılı sebebiyle düzenlediği konser birbirinden özel detaylara sahne oldu. Otizmi keman ve piyano çalarak yenen 28 yaşındaki Cem Vardarcı eğitmeni Handan Gürkan ile sahne aldı. Yaşar Üniversitesi’nden mezun olan gencin performansı büyük beğeni topladı.

Cem Vardarcı’nın ardından Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Eğitmenlerinden Kamber Karameşe’nin öğrencileri sahne aldı.

Türkiye’nin ilk ve tek çello orkestrası Selçuk’ta

Birbirinden önemli sanatsal değerleri ağırlayan Selçuk 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da özel bir konserle kutladı. Türkiye’nin ilk ve tek çello orkestrası Fazıl Hakan Gürkan yönetiminde Selçuklular’a müzik ziyafeti yaşattı. İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Fazıl Hakan Gürkan konser sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin ilk ve tek çello orkestrası Selçuk’ta kurma sürecini Selçuk’un sanatsever halkı ve belediye başkanına borçlu olduğunu söyleyerek; “Selçuk kültür ve sanata çok duyarlı bir kent. Ben burada çello dersleri verirken bu enerjiyi gerek öğrencilerimden gerekse Selçuk Belediye Başkanımız Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’dan aldım. Burada Türkiye’de olmayan bir şeyi yapmaya karar verdim. Bir yıl önce çello orkestrasını kurduk” dedi.

Zoru başardık

Çellonun çalması çok zor bir enstrüman olduğunu belirten Gürkan; “ Çello perdesiz bir enstrüman. Bu yüzden çalması çok zordur. Hobi olarak çalınabilecek bir müzik aleti değil. Çok fazla sayıda kişinin bir arada çalabileceği bir enstrüman da değil. Fakat biz zoru başararak; sanat evimize başvuruları uygun bulunan öğrencilerimizle bir çello orkestrası kurduk. Hemen hemen hepsi Selçuk’ta yaşayan 10 kişilik bir çello orkestramız var. Türkiye’de şu an hiçbir belediye bünyesinde çello orkestrası yok. Selçuk’ta bir ilki başardık” dedi.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Eğitmeni Neyzen Murat Gezer’in öğrencilerinin sahne performansı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı özel konseri sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.