site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Türkiye’nin enflasyon şampiyonu İzmir!

Türkiye’nin enflasyon şampiyonu İzmir!
04.02.2016
A+
A-

TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarında İzmir, 12 aylık periyotta en yüksek artışın olduğu bölge oldu. Öte yandan 2015’in Ocak ayına oranla kentte yüzde 10’luk artış görülürken, zam şampiyonu ise çarliston biber!

Türkiye İstatistik Kurumu, (TUİK) 2016’nın ilk atında Tüketici Fiyat Endeksi’ni (TÜFE) açıkladı.
Verilere göre İzmir’de TÜFE’de 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,82; bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,49 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,56 artış gerçekleşti.

ÇARLİSTON BİBER ZAM ŞAMPİYONU
Ocak ayında geçen aya göre fiyatı en fazla artan ürün yüzde 54,05’lik artışla çarliston biber oldu. Bu ürünü yüzde 42,10’luk artışla Sürücü Eğitim Kurs Ücreti, yüzde 30,07 ile limon, yüzde 10,37 ile Diş Dolgu Ücreti ve yüzde 10,04’lük artışla rakı takip etti.
İzmir’de Ocak ayında geçen aya göre fiyatı düşen ürünlerin başında kadın kabanı geldi. Ocak ayında kadın kabanının fiyatı yüzde 15,46 düşerken, bu ürünü fiyatı yüzde 12,17 düşen çocuk kazağı ile fiyatı yüzde 11,69 düşen anorak tipi erkek kabanı izledi.

EN YÜKSEK ARTIŞ İZMİR’DE!
İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 10,67 ile Adana, Mersin ve Gaziantep, Adıyaman, Kilis bölgelerinde; on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 8,56 ile İzmir bölgesinde gerçekleşti.
Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.