site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Türkiye’de corona nedeniyle toplam ölüm sayısı 37, hasta 1529

Türkiye’de corona nedeniyle toplam ölüm sayısı 37, hasta 1529
24.03.2020
A+
A-

Türkiye’de corona nedeniyle toplam ölüm sayısı 37’ye yükselirken, hasta sayısı 1529 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durumu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklaması:

• SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar.

“Türkiye’nin her yerinde corona virüsü var”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu akşam Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında “Türkiye’nin her yerinde corona virüsü var” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar:

• Yaygın olarak sadece Türkiye’de bir bölgeye lokalize değil, ülkenin neredeyse genelinde olan pozitif gördüğümüz vakaların olduğunu görüyoruz.

• Sağlık personelimiz içerisinde de pozitif olan vakalarımız var, sayılarını söylemeyeyim ama olduğunu söylemek istiyorum.

• Size ve bütün topluma; salgının yayıldığı ülkelerde en fazla eksikliği hissedilen solunum cihazıydı. Yerli cihazın üretimine başlıyoruz. Hızlı tarama kitini devreye sokmuştuk bugün itibari ile Çin’den 50 bin kit geldi. Perşembe 300 bin kit gelecek ve bir milyona kadar kitleri kullanacağız.

• Anlaşma yapmak istemeyen firmalara el koyma dahil bir takım işlemler yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.